Meidän kauppa on kiusaamisvapaa

Meidän kauppa on kiusaamisvapaa

Nautitaan alkavasta syksystä ja puututaan kiusaamistilanteisiin.

Tervetuloa kiusaamisvapaalle vyöhykkeelle

K-Marketit Hangosta Nuorgamiin ovat Kiusaamisvapaita vyöhykkeitä. Tämä tarkoittaa, että kuukausittain 14 miljoonaa suomalaista asioi vyöhykkeellä, jossa ei ole sijaa kiusaamiselle. Kiusaamiseen puuttuminen ei ole ainoastaan koulun tai kodin asia, se on kaikkien aikuisten vastuulla. Kiusaamisvapaalla vyöhykkeellä tehdään se, mitä välittävä aikuinen tekee ja näytetään esimerkkiä. Nuorelle Kiusaamisvapaa vyöhyke on paikka, jossa on aina paikalla turvallinen aikuinen, jonka puoleen voi kääntyä ja pyytää apua.

MLL on K-Marketien kumppani kiusaamisvapaalla vyöhykkeellä ja tarjoaa K-Market-kauppiaille ja kaupan henkilökunnalle tietoa kiusaamisesta ja neuvomalla heitä miten toimia kiusaamistilanteissa.

Kiusaamisvapaa vyöhyke nuorten sanoin

”Kiusaamisvapaa vyöhyke on alue, jossa ei sallita kiusaamista.”

”Sieltä saa aina apua, jos tarvitsee. On tosi kiva, kun paikalla on tuttu ja helposti lähestyttävä myyjä. Sellaiselle ihmiselle on helppo kertoa, jos on jotain huolia.”

”Kaikkien paikkojen pitäisi olla kiusaamisvapaita. Silloin ei tarvitsisi pelätä missään ja voisi mennä paikkoihin avoimin mielin”

Mannerheimin Lastensuojeluliitto kumppanina

K-Marketien kumppanina kiusaamisvapaalla vyöhykkeellä on Mannerheimin Lastensuojeluliitto, jolla on pitkä kokemus kiusaamisen ehkäisemisestä ja siihen puuttumisesta sekä kiusattujen lasten ja nuorten tukemisesta. MLL on jakanut K-Market-kauppiaille ja kaupan henkilökunnalle tietoa kiusaamisesta ja käytännön neuvoja kiusaamistilanteissa toimimiseen. MLL:n työtä kiusattujen lasten ja nuorten tukemiseksi voit tukea tekemällä lahjoituksen.

  • MobilePaylla: Haluamasi summa numeroon 88382
  • Tekstiviestillä: Lähetä tekstiviesti MLL numeroon 16499 (10 €)
  • Verkossa: lahjoita.mll.fi/apuakiusatuille
  • (MLL:n rahankeräyslupa RA/2020/1486, mll.fi/rahankerayslupa)

Tiesithän, että MLL:n Lasten ja nuorten puhelimessa lapset ja nuoret voivat käydä luottamuksellisesti keskustelua koulutetun aikuisen kanssa. Puheluun vastaa aina aikuinen, jolla on aikaa kuunnella. MLL:n Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111 voi soittaa maksutta ja luottamuksellisesti ma–pe 14–20 ja la–su 17–20 tai ottaa yhteyttä chatin kautta: nuortennetti.fi.