Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
Kauppojen julistaminen kiusaamisvapaaksi vyöhykkeeksi palkittiin Vuoden turvallisuustekona

Kauppojen julistaminen kiusaamisvapaaksi vyöhykkeeksi palkittiin Vuoden turvallisuustekona

Kaikki K-Market-ketjun kaupat ovat olleet kiusaamisvapaita vyöhykkeitä tästä syksystä alkaen. Nyt turvallisuusalan ammattilaiset palkitsivat toimintatavan Vuoden turvallisuustekona. Kiusaamisvapaalla vyöhykkeellä on vaikutusta.

Kiusaamisvapaan vyöhykkeen näkymisellä kaupoissa ja mediassa on ollut vaikutusta. K-ryhmän teettämästä kyselystä selviää, että 25 % kampanjan huomanneista sanoo sen saaneen heidät itsensäkin puuttumaan aktiivisesti kiusaamiseen. Lisäksi 23 % oli keskustellut aiheesta ystäviensä kanssa.

”Tämä on nimenomaan se vaikutus, jota toivommekin kiusaamisvapaalla vyöhykkeellä olevan. Mitä useampi ihminen on mukana, sitä vähemmän kiusaamiselle jää sijaa. Sekä asiakaspalaute että nyt turvallisuusalan ammattilaisilta saatu tunnustus kertovat, että olemme tämän tärkeän asian kanssa oikealla tiellä”, Åberg sanoo.

Lue aiheesta lisää täältä >

K-Market-logo-680x50

Jokaisella meistä on vastuu puuttua kiusaamiseen. Kaikki lähes 800 K-Marketia Hangosta Nuorgamiin julistautuivat kiusaamisvapaaksi vyöhykkeeksi syksyllä 2021. Kiusaamisvapaa vyöhyke on turvapaikka, jossa lapsi voi olla juuri sellainen kuin on ja olla suojassa kiusaajilta. K-Marketissa on aina paikalla aikuinen, jonka puoleen kiusaamistilanteissa voi kääntyä.

Kiusaamisvapaan vyöhykkeen taustalla on K-Market Tervapadan kauppiaan Ville Kestilän päätös julistaa oma kauppansa kiusaamisvapaaksi vyöhykkeeksi. Vuosi sitten kauppias kiinnitti huomiota kauppansa ympäristössä esiintyvään vakavaan koulukiusaamiseen ja päätti, että asialle on tehtävä jotain. Rohkea kauppias julisti kauppansa kiusaamisvapaaksi vyöhykkeeksi ja haastoi myös kauppiaskollegansa mukaan.

Nyt kiusaamisvapaa vyöhyke laajenee koko Suomen ja K-Market-ketjun laajuiseksi.

2021 K-Market Kiusaamisvapaavyohyke banneri kauppiaat 600x250 Lasten kasvattamiseen tarvitaan koko kylä. K-Market haastaa kaikki suomalaiset tekemään omasta ympäristöstään kiusaamisvapaan.

Tee omasta ympäristöstäsi kiusaamisvapaa. Vaihda profiilikuvasi koulukuvaan ja näytä, että olet mukana!

Mannerheimin Lastensuojeluliitto kumppanina

Kiusaamiseen puuttuminen ei ole aina helppoa aikuisellekaan. Siksi K-Marketien kumppanina on Mannerheimin Lastensuojeluliitto, jolla on pitkä kokemus kiusaamisen ehkäisemisestä ja siihen puuttumisesta sekä kiusattujen lasten ja nuorten tukemisesta. MLL:n työtä kiusattujen lasten ja nuorten tukemiseksi voit tukea tekemällä lahjoituksen.

  • MobilePaylla: Haluamasi summa numeroon 88382

  • Tekstiviestillä: Lähetä tekstiviesti MLL numeroon 16499 (10 €)

  • Verkossa: lahjoita.mll.fi/apuakiusatuille

MLL:n rahankeräyslupa RA/2020/1486, mll.fi/rahankerayslupa

MLL on jakanut K-Market-kauppiaille ja kaupan henkilökunnalle tietoa kiusaamisesta ja käytännön neuvoja kiusaamistilanteissa toimimiseen. MLL:n Lasten ja nuorten puhelimessa lapset ja nuoret voivat käydä luottamuksellisesti keskustelua koulutetun aikuisen kanssa. Puheluun vastaa aina aikuinen, jolla on aikaa kuunnella.

MLL:n Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111 voi soittaa maksutta ja luottamuksellisesti ma–pe 14–20 ja la–su 17–20 tai ottaa yhteyttä chatin kautta: nuortennetti.fi.

Vaikuttajat mukana tärkeän viestin viejinä

Kiusaamisvapaavyohyke 680 x 350

Vaikuttajat haluavat olla mukana tärkeän viestin viejinä ja kertoa omista kokemuksistaan aiheeseen liittyen. Tänä syksynä mukana ovat Mmiisas, Roni Back ja Tixtuu.