Pirkka
Pirkka vähentää muovia

Pirkka vähentää muovia

Muovin vähentäminen ja kierrättäminen on tärkeää koko K-ryhmälle - myös Pirkalle. Lue, miten Pirkka-tuotteet ovat mukana muovinvähennystalkoissa tällä hetkellä!

K-ryhmän tavoitteena on, että vuoden 2025 loppuun mennessä omien brändituotteiden pakkauksissa muovin määrää on vähennetty 20% ja kaikki pakkaukset ovat kierrätettäviä, uudelleen käytettäviä tai biohajoavia.

Muovin vähentämisen lisäksi huomiota kiinnitetään myös muovin kierrättämiseen, jonka ollessa tehokasta muovin kokonaisympäristökuorma voi olla jopa pienempi kuin sitä korvaavien materiaalien.

Tutustu K-ryhmän muovilinjaukseen

Pirkka-tuotteissa vähemmän muovia

Useissa Pirkka-tuotteissa ja niiden pakkauksissa on vähennetty muovia. Esimerkiksi Pirkka tulppaanit on vuoden 2019 alusta pakattu muovikääreen sijaan paperikääreeseen.

Kaikki Pirkka-vanupuikot ovat jatkossa vain paperivartisia, jolloin vuotuinen muovin säästö huikeat 30 000 kg. Tämä vastaa noin 1,4 miljoonan verran kaupan pikkupusseja vuodessa.

Pirkka-sarjan kosmetiikassa ja pesuaineissa ei käytetä mikromuoveja. Kosmetiikasta mikromuovirakeet on poistettu vuonna 2017 ja pesuaineista vuonna 2018.

Vuonna 2019 K-kauppojen valikoimiin on tullut muoviton Pirkka Eko -kertakäyttökattaussarja. Mukana on veikeät, paperiset Pirkka-pillit, jotka ovat korvanneet muoviset pillit.

Pirkka kestopussit ja kiertokassit

Pirkka kestopussi hedelmille ja vihanneksille on pitkäaikainen ja kätevä apu hevi-ostosten pakkaamiseen sekä kuljettamiseen. Kestopussin voi pestä ja käyttää uudelleen useita kertoja - lisäksi pussissa on oma paikka punnittujen hedelmien ja vihannesten etiketeille.

Uudesta hauskasta "Ennen olin roska, nyt olen veska" Pirkka pienestä kestokassista lähtien kaikki Pirkka-kestokassit valmistetaan kierrätysmuovista. Kestokassit toimivat paitsi kauppakassina, ovat ne myös käteväiä säilytys- ja keräilykasseina. Kassista voi taitella myös säilytys- tai istutuslaatikon - katso vinkit täältä.

Pirkka ESSI Kiertokassi valmistetaan osittain kotitalouksien pakkausjätemuovista ja yli 90% siitä on kierrätysmateriaalia. ESSI on ensimmäinen suomalainen kiertokassi ja edistää niin kutsuttua kiertotaloutta, jossa materiaalit kiertävät yhteiskunnan toiminnoissa ja niitä voidaan aina käyttää uudelleen. Myös Pirkka jätekassi kierrätysmuovista sekä Pirkka jätekassi sokeriruo´osta (75%) ovat ympäristöä ja kierrätystä ajatellen tavallista muovipussia parempia vaihtoehtoja.