Pirkka
Pirkka vähentää muovia

Pirkka vähentää muovia

Muovin vähentäminen, välttäminen ja kierrättäminen on tärkeää koko K-ryhmälle, myös Pirkalle. Näin Pirkka-tuotteet ovat mukana muovinvähennystalkoissa!

K-ryhmän tavoitteena on, että vuoden 2025 loppuun mennessä omien brändituotteiden pakkauksissa muovin määrää on vähennetty 20% ja kaikki pakkaukset ovat kierrätettäviä, uudelleen käytettäviä tai biohajoavia. Muovin vähentämisen lisäksi huomiota kiinnitetään myös muovin kierrättämiseen, jonka ollessa tehokasta muovin kokonaisympäristökuorma voi olla jopa pienempi kuin sitä korvaavien materiaalien.

Tutustu K-ryhmän muovilinjaukseen

Pirkka-tuotteissa vähemmän muovia

Useissa Pirkka-tuotteissa ja niiden pakkauksissa on vähennetty muovia. Esimerkiksi Pirkka tulppaanit on vuoden 2019 alusta pakattu muovikääreen sijaan paperikääreeseen. Pirkka kestopussi hedelmille ja vihanneksille on kätevä apu hevi-ostosten pakkaamiseen ja kuljettamiseen. Kestopussin voi pestä ja käyttää uudelleen useita kertoja, lisäksi pussissa on oma paikka punnittujen hedelmien ja vihannesten etiketeille.

Uudesta hauskasta "Ennen olin roska, nyt olen veska" Pirkka pienestä kestokassista lähtien kaikki Pirkka-kestokassit valmistetaan kierrätysmuovista. Kestokassit toimivat paitsi kauppakassina, myös kätevänä säilytys- ja keräilykassina ja kassista voi taitella myös säilytys- tai istutuslaatikon - katso vinkit täältä.

PIrkka ESSI Kiertokassi valmistetaan osittain kotitalouksien pakkausjätemuovista ja yli 90% siitä on kierrätysmateriaalia. ESSI on ensimmäinen suomalainen kiertokassi ja edistää niin kutsuttua kiertotaloutta, jossa materiaalit kiertävät yhteiskunnan toiminnoissa ja niitä voidaan aina käyttää uudelleen. Myös Pirkka jätekassi kierrätysmuovista sekä Pirkka jätekassi sokeriruo´osta (75%) ovat ympäristöä ja kierrätystä ajatellen tavallista muovipussia parempia vaihtoehtoja.

Pirkka-sarjan kosmetiikassa ja pesuaineissa ei käytetä mikromuoveja. Kosmetiikasta mikromuovirakeet on poistettu vuonna 2017 ja pesuaineista vuonna 2018. Vuonna 2019 K-kauppojen valikoimiin tulee muoviton Pirkka Eko -kertakäyttökattaussarja ja kaikkien Pirkka vanupuikkojen muovivarret vaihdetaan kartonkivarsiksi.

Tiesitkö?

Kun muovivanupuikot muutetaan paperivartisiin, on vuotuinen muovin säästö huikeat 30 000 kg. Tämä vastaa 1,4 miljoonan verran muovipusseja vuodessa! Ole tarkka, ota Pirkka.