Makupari brunssille: suklaavohvelit ja siideri

Makupari brunssille: suklaavohvelit ja siideri

Julkaistu 29.5.2018

Kutsu ystävät koolle, paista vino pino vohveleita ja herkullinen viikonloppubrunssi on katettu!

Vohvelit elävät uutta kukoistuskautta, joten nyt viimeistään on aika kaivaa 80-luvun vohveliraudat esiin. Keväisen brunssin rapeat suklaavohvelit tarjoillaan vadelmarahkan ja veriappelsiinisiirapin kera. Kepeä ruoka ja tunnelma täydentyvät pinkillä ja raikkaalla Happy Joe Rosé -siiderillä.

Erilaiset vohvelit ovat mitä herkullisin ja hauskin brunssitarjottava. Vohveleita voi varioida loputtomasti makein ja suolaisin täyttein. Myös vohvelitaikinaa voi maustaa. Perinteiseen vohvelitaikinaan saadaan suklaisuutta tummasta kaakaojauheesta ja siirappisuutta muscavadoruokosokerista. Vadelmarahka raikastaa kokonaisuutta. Veriappelsiinisiirappi valmistuu talvikauden sesonkisitruksista puristetusta mehusta. Vohvelitaikina taipuu myös helposti gluteenittomaksi vaihtamalla vehnäjauhot esimerkiksi tattarijauhoihin.

Leikittelevän brunssiruoan seuraksi sopivat kuplivan raikkaat juomat. Happy Joe -siiderit ovat täydentyneet vaaleanpunertavalla Happy Joe Rosé -omenasiiderillä, jota löytyy myös suklaavohvelien taikinasta. Rosé saa pinkin värinsä mm. punertavasta ja arvostetusta Red Love -omenalajikkeesta.

Suklaavohvelit vadelmarahkalla ja veriappelsiinisiirapilla

8 kpl

Suklaavohvelit:

1 prk (250 g) maitorahkaa
2 luomukananmunaa
1 plo (275 ml) Happy Joe Rosé siideriä
50 g voisulaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
0,5 dl (muscavado)ruokosokeria
0,5 dl tummaa makeuttamatonta kaakaojauhetta

Vadelmarahka:

2 dl vispikermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
2 dl kotimaisia (pakaste)vadelmia
(2 rkl sokeria)

Veriappelsiinisiirappi:

2 veriappelsiinia
1 dl (muscavado)ruokosokeria

Valmista vohvelitaikina. Sekoita ensin kuivat aineet ja lisää loput ainekset. Sekoita taikinaksi. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Sipaise vohvelirautaan kevyesti rypsiöljyä ja paista vohveleiksi. Nosta suklaavohvelit ritilälle jäähtymään.

Valmista vadelmarahka vaahdottamalla vispikerma. Vispaa joukkoon maitorahka. Sekoita kevyesti joukkoon sulaneet vadelmat.

Purista ja siivilöi veriappelsiinien mehu. Keitä mehua ja sokeria hiljalleen kattilassa noin puoli tuntia.

Vinkki! Jos vohvelien seurana ei tarjota siirappia, lisää hieman sokeria vadelmarahkaan, jotta kokonaisuus on makea.

Vinkki! Saat vohveleista gluteenittomat vaihtamalla vehnäjauhot esimerkiksi tattarijauhoihin.

*Juttu on ilmestynyt myös Hartwallin omassa lehdessä, Pointissa
Kuva: Jenni Häyrinen *