• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Rapeat vohvelit

Rapeat vohvelit maistuvat niin makeiden kuin suolaistenkin täytteiden kanssa. Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin resepti vain n. 0,25 €/annos*.
Rapeat vohvelit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 18 kpl
  • 30 - 60 min
  • 87,4 kcal / annos (50g)

Ainekset

n. 18 kpl

Paistamiseen

    • juoksevaa margariinia tai voita

Lisäksi

    • vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa
    • marjoja
    • hilloa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Riko munien rakenne. Lisää maito, jauhot, leivinjauhe, suola ja rasva keskenään. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia. Lisää vichy.
  2. Kuumenna vohvelirauta. Paista taikinasta vohveliraudalla vohveleita. Lisää pannuun rasvaa tarvittaessa. Tarjoa vohvelit vastapaistettuina, jolloin ne ovat ihanan rapeita tai pidä ne lämpiminä 100-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä pellillä. Tarjoa vohvelit esimerkiksi jäätelön ja marjojen tai hillon kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! - Saat suklaisia vohveleita kun käytät jauhoina 3 1/2 dl vehnäjauhoja ja 1/2 dl kaakaojauhetta. - Mausta vohvelitaikina kardemummalla, appelsiinin- tai sitruunankuoriraasteella. - Voit käyttää hiivaleipävehnäjauhojen sijaan myös ohrajauhoja. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 87,4 kcal366 kJ
  • Proteiinia2,8 g
  • Hiilihydraatteja9,32 g
  • Rasvaa4,24 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 46 arvostelua
  • Wafel26.3.2016

    Maidon tilalle kermaa ja ohra-/hiivajauhon tilalle perus-vehnä. 1tl suolaa ja vähemmän vichyä. Eikä ainakaan margariinia! ihan OK. PS.

  • Nam17.1.2016

    Todella hyvä ohje. Osa syötiin mustikoiden ja sokerin kanssa, osan päälle tuorejuusto ja lohi. Taikina paistuu rapsakaksi nopeasti joten sopii myös isomman porukan illanistujaisiin makeana ja suolaisena suupalana. Suosittelen.