Tätä vitamiinia et saa riittävästi – Novellen uutuus vastaa suomalaisten tarpeeseen

Tätä vitamiinia et saa riittävästi – Novellen uutuus vastaa suomalaisten tarpeeseen

Päivitetty 29.5.2018

Suomalaiset saavat ravinnostaan liian vähän folaattia, tärkeää B-ryhmän vitamiinia. Uuden Novelle-juoman sisältämä folaatti uudistaa kroppaa sisältä päin.

Hyvinvoinnin vaaliminen on nykypäivän trendi: yhä useampi suomalainen noudattaa terveellisiä elämäntapoja. Ruokavaliosta kitketään sokeri, ja kasvissyöntiä lisätään sekä vitamiineja ja kivennäis- ja hivenaineita nautitaan lisäravinteena. Liikuntakin kuuluu arkeen olennaisena osana.

”Hyvinvointitrendit näkyvät myös vesijuomien kulutuksen kasvuna. Erityisesti hyvinvointia tukevat juomat kiinnostavat kuluttajia”, kertoo Novellen markkinointipäällikkö Heli Kaura.

Hartwall pyrkii vastaamaan kuluttajien tarpeeseen ja toiveeseen. Tuotekehityksessä seurataan niin maailman trendejä kuin suomalaisten makumieltymyksiä. Uuden juoman kehittäminen on taito- ja tietolaji, jossa maku ratkaisee. Kauran mukaan Novelle Plus -tuotteet on luotu tukemaan tasapainoista ruokavaliota ja terveellisiä elämäntapoja. Juomien maku syntyy tarkoin varjelulla reseptiikalla ja sataprosenttisesti luontaisilla aromeilla. Salpausselän harjujen suodattama pohjavesi on Hartwallin kaikkien juomien perustana.

Puolet liian vähän folaattia

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan suomalaisnaisten folaatin keskimääräinen saanti ruoasta on vain noin puolet suosituksesta. Elimistö ei kykene itse valmistamaan folaattia, joten sitä on saatava ravinnosta tai ravintolisistä.

Folaatti ja foolihappo ovat rinnakkaisnimityksiä. Folaatiksi kutsutaan ravinnossa luonnostaan esiintyvää vitamiinimuotoa. Sitä vastaa synteettinen foolihappo, jota voidaan lisätä elintarvikkeisiin.

Ravinnossa hyviä folaatin lähteitä ovat täysjyväviljat, vihreät kasvikset, paprikat, hedelmät ja marjat. Yksipuolinen ravinto, epäsäännölliset elämäntavat sekä dieetit ja laihdutuskuurit vaikuttavat folaatin saantiin.

Foolihapon tarvetta korostetaan raskauden ja imetyksen aikana, mutta vitamiinin tarve voi kasvaa myös sairastettaessa, toipilaana tai kovassa fyysisessä rasituksessa. Folaatin puute voi lisätä monien sairauksien riskiä.

”Folaatin puute on yhdistetty anemiaan, masennukseen sekä sydän- ja verisuonitauteihin. Vitamiini vaikuttaa kasvuun ja kehitykseen, solujen jakaantumiseen ja ruoansulatuskanavan toiminnan ylläpitämiseen. Se auttaa vähentämään myös väsymystä ja uupumusta”, Kaura kertoo.

Folaatti, C-vitamiini ja kollageeni: kaikki, mitä nainen tarvitsee

Novelle Plus -viisikko täydentyi tammikuussa: markkinoille tuli uusi ja uudistava Novelle Plus Foolihappo+C. Greipin- ja litsinmakuinen hyvinvointivesi sisältää nimensä mukaisesti foolihappoa ja C-vitamiinia, lisäksi siinä on kollageenia.

Kauran mukaan Hartwallilla haluttiin tarttua hyvinvoinnin kannalta tärkeään vitamiiniin, jota voi nyt nauttia sekä virkistävänä että hyvänmakuisena juomana. Puolen litran pullosta saa foolihappoa 40 prosenttia ja C-vitamiinia sata prosenttia päivän saantisuosituksesta.

”Uutuusjuoma sisältää myös kollageenia, joka on hiusten, kynsien sekä nivelsiteiden ja sidekudosten päärakenneaine. C-vitamiini taas edistää kollageenin muodostumista ja vaikuttaa siten ihon normaaliin toimintaan.”

Kollageenin määrä alkaa hiipua kolmikymppisenä, ikääntyessä ihon kimmoisuuden vähenemisen huomaa yhä selvemmin. Novelle Plus Foolihappo+C:n tavoitekohderyhmä on 25−45-vuotiaat, mutta sitä vanhemmatkin kuluttajat löytänevät juoman hyvinvointinsa tueksi.

Nautintoa lisää makumaailma: virkistävän raikas, luonnostaan folaattia sisältävä greippi ja eksoottista pehmeyttä tuova litsi. Molemmat sisältävät myös C-vitamiinia. Sokerin vähentäminen on yleismaailmallinen trendi, joten uutuusjuomassa on sokeria vain 0,4 grammaa steviakasvista saatavan makeuden lisäksi.

”Kolmea tärkeää ainesosaa sisältävä, kaloriton hyvinvointijuoma tukee kehon uudistumista sisältä päin. Sitä voi nauttia ympäri vuoden ja vaalia siten omaa hyvinvointiaan”, kiteyttää Kaura.

Numeroina

300−500 µg/vrk: Folaatin päivittäinen saantisuositus on 300 mikrogrammaa, raskauden ja imetyksen aikana 500 mikrogrammaa. Marjoja, hedelmiä ja kasviksia kannattaa nauttia tuoreina.

Jos folaattia ei saa tarpeeksi ravinnosta, hyviä lähteitä ovat foolihapolla täydennetyt elintarvikkeet ja lisäravinteet. Näin vitamiinista ei tule puutetta.

0,5 l Novelle Plus Foolihappo+C:tä sisältää foolihappoa 40 prosenttia ja C-vitamiinia 100 prosenttia päivän saantisuosituksesta. Juomaan on lisätty myös kollageenia. Hyvinvointivesi sopii itsestään huolta pitäville ihmisille.

2 kcal: Novelle Plus Foolihappo+C:ssä maistuu raikas greippi ja pehmeä litsi, jotka ovat erittäin C-vitamiinipitoisia. Hyvänmakuinen uutuusjuoma on kaloriton (2 kcal/100ml) ja lähes sokeriton (0,4 g/100 ml). Sitä voi nauttia osana terveellistä ruokavaliota.

Juttu on ilmestynyt myös Hartwallin omassa lehdessä, Pointissa