L300-ihonhoitosarja

L300-ihonhoitosarja

Päivitetty 20.4.2021

L300-sarjasta löydät oikeanlaiset tuotteet monenlaiselle ihotyypille.

L300 Vitamin C - kosmetiikan raaka-aineiden aallonharjalla

C-vitamiini, eli askorbiinihappo, on noussut viime vuosina trendikkääksi raaka-aineeksi kosmetiikassa. C-vitamiini onkin oiva raaka-aine kirkastamaan ja heleyttämään sameaa ihoa, suojaamaan ihoa vapaiden radikaalien (esim. ilmansaasteet) ja auringon aiheuttamalta ihon ennenaikaiselta vanhenemiselta sekä vahvistamaan ihoa ja sen omaa kollageenin tuotantoa sekä häivyttämään muunmuassa ihon pigmenttimuutoksia (esim. maksaläiskät) ja arvet (esim. aknearvet). C -vitamiinia sisältävät tuotteet sopivat hyvin myös aknesta kärsivälle iholle tulehdusta rauhoittavien ominaisuuksiensa vuoksi.

korres artikkeli fiiliskuva1 680x680px

Haasteena C-vitamiinin osalta raaka-aineena on, että se hapettuu kosmetiikkatuotteessa todella herkästi joutuessaan kosketukseen ilman ja valon kanssa, joten sen vuoksi usein kosmetiikassa käytetäänkin erilaisia vakaampia C-vitamiinin johdannaisia. Nämä johdannaiset muodostuvat vasta iholla askorbiinihapoksi, eli C-vitamiiniksi, jolloin niistä saadaan ihonhoidon osalta varmemmin kaikista paras hyöty irti. Nämä johdannaiset sopivat myös suurimmalle osalle erilaisia ihotyyppejä toisin kuin puhdas C-vitamiini, joka saattaa ärsyttää ihoa aiheuttaen kirvelyä ja jopa ihoreaktion (esim. punoitusta). Yhtään herkkyyteen taipuvainen iho kannattaakin yleensä totuttaa C-vitamiinituotteisiin vähitellen ja maltillisesti.

L300 Vitamin C -linjan C-vitamiinina käytetään C-vitamiinimuotoa, joka koostuu C-vitamiinista ja sokerista (Ascorbyl Glucoside). Tämä on yksi tehokkaimmista C-vitamiinin miedoista muodoista, eikä se karkaa tuotteesta yhtä helposti kuin puhdas C-vitamiini. Toinen C-vitamiinin muoto L300 Vitamin C -linjassa on palmitiinihapolla esteroitu C-vitamiini (Ascorbyl Palmitate), joka taas on rasvaliukoinen C-vitamiini ja tehokas antioksidantti, eli se auttaa ihoa puolustautumaan ympäristön haitoilta (vapaat radikaalit) ja kannustaa ihoa tasapainottamaan itse itseään.

L300 kauneuskuvasto 680x850 fiiliskuva2

C-vitamiini on tehokas antioksidantti

C-vitamiini tukee raaka-aineena loistavasti myös muita vitamiineja, eli antioksidantteja, joten L300 Vitamin C -tuotteista löytyykin C-vitamiinin lisäksi raaka-aineina mm. ihoa hoitavaa E-vitamiinia (Tocopheryl Acetate sekä Tocopheryl.) Sekä B-vitamiini pantenolia (Panthenol), joka on eräänlainen “kauneusvitamiini” sitoen ihoon kosteutta sekä rauhoittaen ja parantaen herkkää ihoa.

C-vitamiini toimii hyvin kosmetiikassa myös yhdessä Vitamin C Glow Boost Face Serumista löytyvän loistavan kosteudensitojan hyaluronihapon (esim. Sodium Hyaluronate) kanssa. Erilaisten vitamiinien lisäksi L300 Vitamin C -tuotteet pitävät sisällään mm. ihoa hoitavaa tyrniä (Hippophae Rhamnoides Fruit Juice) sekä ihoa piristävää ja ihohuokosia supistavaa greippiä (Citrus Grandis Fruit Extract). Myöskään Vitamin C -linja ei sisällä ollenkaan toisinaan yliherkkyyttä aiheuttavia hajusteita. L300 kauneuskuvasto 680x850 fiiliskuva3

C-vitamiini säilyy parhaiten pumppupullossa

L300 Vitamin C -linjan pakkaukset on suunniteltu varta vasten pitämään tuotteen antioksidantit mahdollisimman hyvin tallessa, sillä ne säilyvät tuotteissa parhaiten valolta ja ilmalta suojassa pumppupullossa tai sameapintaisessa lasipullossa. Pumppupullo vähentää myös C-vitamiinin hapettumista eli karkaamista tuotteesta. Usein jo hapettuneen C-vitamiinin tunnistat tuotteen keltaisesta värimuutoksesta, joka kertoo C-vitamiinin karanneen tuotteesta ja tuotteen tehon kärsineen.

Onkin hyvä huomioida, että juuri C-vitamiinin haastavan säilyvyyden vuoksi pakkauksen kyljestä löytyvä PAO-merkintä eli säilyvyys avattuna L300 Vitamin C -tuotteilla on kuusi kuukautta (6M), toisin kuin esim. Intensive Moisture -linjan tuotteilla, jotka säilyvät avattuna vuoden (12M). C-vitamiinia sisältävät tuotteet kannattaakin aina avaamisen jälkeen käyttää varsin reipasta tahtia pois parhaan C-vitamiinin hyötyvaikutuksen varmistamiseksi. L300 kauneuskuvasto 680x850 fiiliskuva4 Koska C-vitamiini on tehokas antioksidantti ja loistava raaka-aine tehostamaan ihon omaa kollageenin tuotantoa tuotteet sopivat erityisesti iholle, josta löytyy jo ikääntymisen merkkejä tai esimerkiksi pigmenttimuutoksia (noin 25-vuotiaasta ylöspäin). Vitamin C -tuotteet toimivatkin erittäin loistavina anti age -tuotteina ihoa kirkastaen ja juonteita häivyttäen.

Mimmi Sannikka Kirjoittaja on estenomi (AMK), joka bloggaa mm. kauneudesta ja kosmetiikkatuotteista PlusMimmi-blogissaan.

Mitä L300 on?

L300 eli “Läkemedelsprojekt 300” on ruotsalainen ihonhoitoon keskittyvä 1960-luvulla kehitetty brändi, jonka ihonhoitofilosofia perustuu ihosta itsestään löytyviin vaikuttaviin raaka-aineisiin ja kosmetiikan avulla niiden takaisin ihoon palauttamiseen. Dermatologiprofessori Gunnar Swanbeck kehitti yhteistyössä Pharmacia-lääketehtaan kanssa L300-merkin, jonka yhtenä tutkimustuloksena huomattiin, että esimerkiksi kuiva iho kärsii karbamidin, maitohappojen ja suolan puutoksesta. Tämän lääketieteellisen löydön myötä kehitettiin kosmetiikkatuotteita, jotka palauttavat iholle sen kaipaamat ja siitä alun perin uupuvat kosteuttavat raaka-aineet ja auttavat ihoa jatkossa pysymään pehmeänä ja kimmoisana. L300-merkki lanseerattiin Ruotsissa apteekeissa jo vuonna 1980 ja vaikka tuotteet ovatkin vuosien varrella kehittyneet on sarjan ydinajatus yhä tänäkin päivänä sama.

DSC 4051 l300 facecream facescrub 680x680

L300-sarjan tuotteet

L300-sarjasta löydät oikeanlaiset tuotteet monenlaiselle ihotyypille. Merkki pitää sisällään omat tuotelinjat kuivalle, herkälle ja ikääntyvälle iholle, sekä miehen ihonhoitotarpeisiin vastaavat ja erityisesti miehen iholle kehitetyt tuotteet. L300-merkiltä löydät tuotteet kasvojen puhdistukseen ja kosteutukseen sekä kosteusvoiteet vartalolle. L300-tuotteista on helppo löytää omalle ihotyypille parhaat ihonhoitotuotteet ja eri linjojen tuotteita voi yhdistellä ihon senhetkisten tarpeiden mukaan.

DSC 4933 l300 men all 680x680

L300-sarjan raaka-aineet

L300-sarjan vaikuttavina raaka-aineina käytetään ihosta löytyviä aineita, jotka auttavat ihoa säilyttämään sen luontaisen kosteustasapainon.

Intensive Moisture -linjan kuivalle iholle suunnatut tuotteet sisältävät mm. karbamidia (Urea), joka sitoo kosteutta ihoon tehokkaasti estäen sen haihtumisen ja samalla myös pehmentää ihoa. Karbamidi on nopea imeytymään ihoon ja hillitsee hyvin myös mahdollista ihon kutinaa. Karbamidin lisäksi yksi kuivan ihon tuotteiden vaikuttavia aineita ovat maitohapot (Lactic Acid), jotka kuuluvat myös ihon luontaisiin kosteuttajiin. Maitohappojen tehtävänä on sitoa kosteutta ihossa ja vaikuttaa ihon pH-tasoon ja kosmetiikan maitohapot pyrkivätkin palauttamaan ihon pH:n optimaaliselle tasolle. Maitohapoilla on pH:n tasapainottamisen lisäksi myönteinen vaikutus ihon elastisuuteen ja solujen uusiutumiseen.

Hyaluronic Renewal Anti Age -linjan tuotteissa käytetään tehoraaka-aineena puolestaan hyaluronihappoa (Hyaluronic Acid), joka on tunnettu loistavasta kosteudensitomiskyvystään. Noin kolmannes ihon omasta hyaluronaanista kehittyy uudelleen joka päivä, mutta ihon oma hyaluronihapon tuotanto alkaa vähenemään ihotyypistä riippuen jopa pari-kolmekymppisenä ihon vanhenemisen myötä. Oman hyaluronihappotuotannon ehtymisen myötä iho alkaa menettämään omaa kimmoisuuttaan ja luonnollista kosteuttaan, tämän vuoksi ikääntyvälle iholle on hyvä lisätä hyaluronihappoa sitä sisältäviä kosmetiikkatuotteita käyttämällä.

Lue lisää raaka-aineista ›

DSC 6804 l300 hand cream nelio 680x680

L300-sarjan tuotteet eivät sisällä kosmetiikassa yliherkkyyttä aiheuttavia hajusteita. Herkälle iholle L300-tuotesarjasta löytyy oma herkän ihon tuotelinja Sensitive, jonka tuotteet on kehitetty yhteistyössä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa. Tunnistat tuotteet pakkauksesta löytyvästä Allergiatunnuksesta.

Osta L300-sarjan tuotteita verkkokaupasta