Kauneus
L300-ihonhoitosarja

L300-ihonhoitosarja

L300-sarjasta löydät oikeanlaiset tuotteet monenlaiselle ihotyypille.

Mitä L300 on?

L300 eli “Läkemedelsprojekt 300” on ruotsalainen ihonhoitoon keskittyvä 1960-luvulla kehitetty brändi, jonka ihonhoitofilosofia perustuu ihosta itsestään löytyviin vaikuttaviin raaka-aineisiin ja kosmetiikan avulla niiden takaisin ihoon palauttamiseen. Dermatologiprofessori Gunnar Swanbeck kehitti yhteistyössä Pharmacia-lääketehtaan kanssa L300-merkin, jonka yhtenä tutkimustuloksena huomattiin, että esimerkiksi kuiva iho kärsii karbamidin, maitohappojen ja suolan puutoksesta. Tämän lääketieteellisen löydön myötä kehitettiin kosmetiikkatuotteita, jotka palauttavat iholle sen kaipaamat ja siitä alun perin uupuvat kosteuttavat raaka-aineet ja auttavat ihoa jatkossa pysymään pehmeänä ja kimmoisana. L300-merkki lanseerattiin Ruotsissa apteekeissa jo vuonna 1980 ja vaikka tuotteet ovatkin vuosien varrella kehittyneet on sarjan ydinajatus yhä tänäkin päivänä sama.

DSC 4051 l300 facecream facescrub 680x680

L300-sarjan tuotteet

L300-sarjasta löydät oikeanlaiset tuotteet monenlaiselle ihotyypille. Merkki pitää sisällään omat tuotelinjat kuivalle, herkälle ja ikääntyvälle iholle, sekä miehen ihonhoitotarpeisiin vastaavat ja erityisesti miehen iholle kehitetyt tuotteet. L300-merkiltä löydät tuotteet kasvojen puhdistukseen ja kosteutukseen sekä kosteusvoiteet vartalolle. L300-tuotteista on helppo löytää omalle ihotyypille parhaat ihonhoitotuotteet ja eri linjojen tuotteita voi yhdistellä ihon senhetkisten tarpeiden mukaan.

DSC 4933 l300 men all 680x680

L300-sarjan raaka-aineet

L300-sarjan vaikuttavina raaka-aineina käytetään ihosta löytyviä aineita, jotka auttavat ihoa säilyttämään sen luontaisen kosteustasapainon.

Intensive Moisture -linjan kuivalle iholle suunnatut tuotteet sisältävät mm. karbamidia (Urea), joka sitoo kosteutta ihoon tehokkaasti estäen sen haihtumisen ja samalla myös pehmentää ihoa. Karbamidi on nopea imeytymään ihoon ja hillitsee hyvin myös mahdollista ihon kutinaa. Karbamidin lisäksi yksi kuivan ihon tuotteiden vaikuttavia aineita ovat maitohapot (Lactic Acid), jotka kuuluvat myös ihon luontaisiin kosteuttajiin. Maitohappojen tehtävänä on sitoa kosteutta ihossa ja vaikuttaa ihon pH-tasoon ja kosmetiikan maitohapot pyrkivätkin palauttamaan ihon pH:n optimaaliselle tasolle. Maitohapoilla on pH:n tasapainottamisen lisäksi myönteinen vaikutus ihon elastisuuteen ja solujen uusiutumiseen.

Hyaluronic Renewal Anti Age -linjan tuotteissa käytetään tehoraaka-aineena puolestaan hyaluronihappoa (Hyaluronic Acid), joka on tunnettu loistavasta kosteudensitomiskyvystään. Noin kolmannes ihon omasta hyaluronaanista kehittyy uudelleen joka päivä, mutta ihon oma hyaluronihapon tuotanto alkaa vähenemään ihotyypistä riippuen jopa pari-kolmekymppisenä ihon vanhenemisen myötä. Oman hyaluronihappotuotannon ehtymisen myötä iho alkaa menettämään omaa kimmoisuuttaan ja luonnollista kosteuttaan, tämän vuoksi ikääntyvälle iholle on hyvä lisätä hyaluronihappoa sitä sisältäviä kosmetiikkatuotteita käyttämällä.

Lue lisää raaka-aineista ›

DSC 6804 l300 hand cream nelio 680x680

L300-sarjan tuotteet eivät sisällä kosmetiikassa yliherkkyyttä aiheuttavia hajusteita. Herkälle iholle L300-tuotesarjasta löytyy oma herkän ihon tuotelinja Sensitive, jonka tuotteet on kehitetty yhteistyössä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa. Tunnistat tuotteet pakkauksesta löytyvästä Allergiatunnuksesta.

Osta L300-sarjan tuotteita verkkokaupasta