Rapuviinit

Rapuviinit

Päivitetty 9.6.2022

Rapujuhlat kuuluvat Suomen kesään! Viiniposti keräsi ravuille täydellisesti sopivat viinit, jotka kruunaavat rapujuhlasi.

Rapujuhlissa tarjoillaan ryhdikkäitä, raikkaan hedelmäisiä ja vivahteikkaita valkoviinejä. Klassiset rapuviinit tulevat Ranskasta, esimerkiksi Sancerre- ja Pouilly-Fumé -viinit ovat parhaasta päästä. Myös Saksasta löytyy mallikkaita rapuviinejä.

Jos rapujen kanssa on tapana nauttia snapseja, vaativat makusensorit riittävästi voimaa myös valkoviiniltä. Ilman snapseja myös herkän aromikkaat, hapokkaat mutta hedelmäiset valkoviinit kruunaavat juhlaillan.

Black Tower Riesling Gewürztraminer

Puolikuiva, kukkaisen hedelmäinen viini ravuille. Vaaleankeltainen saksalainen viini tuoksuu hurmaavasti päärynälle, omenalle, persikalle, litsille ja ruusuille. Suussa puolikuiva, mutta eloisan hapokas, runsaan hedelmäinen ja kukkainen. Rapujen lisäksi voit parittaa viinin aasialaisten ja maustettujen ruokien kanssa, erityisesti inkivääri ja muut runsaantuoksuiset mausteet sopivat viinin kylkeen.

Hinta 10,00 €/0.75 l
Lue lisää: Black Tower Riesling Gewürztraminer

BT RieslingGewurztraminer

Tommasi Le Rosse Pinot Grigio

Monikäyttöinen pinot grigio Valpolicellan sydämestä on myös erinomainen valinta rapujen seuraksi. Raikkaan valkoviinin keskitäyteläinen maku on kuiva mutta hedelmäinen, tehden siitä mainion viinin niin seurusteluun kuin kala- ja äyriäisruokien kaveriksi.

Hinta 13,99 €/0.75 l
Lue lisää: Tommasi Le Rosse Pinot Grigio

Tommasi Le Rosse Pinot Grigio 680x300

de Ladoucette Pouilly-Fumé

Hieno kala- ja äyriäisviini Pouilly-Fumén johtavalta tuottajalta Ranskasta. Vaalean sitruunankeltainen viini tuoksuu elegantisti mustaherukanlehdille, raparperille ja karviaismarjoille. Suussa aromit täydentyvät vihreällä omenalla, kalkkikivellä, ruudilla ja kevyillä yrteillä. Viini on omiaan juurikin rapujen ja äyriäisten kanssa!

Hinta 38,99 €/0.75 l
Lue lisää: de Ladoucette Pouilly-Fumé

de Ladoucette Pouilly-Fumé 680x300

Domaines Schlumberger Riesling Les Princes Abbés

Alsacelainen nuorekas, raikkaan hapokas riesling sopii loistavasti happamia lisukkeita sisältävän annoksen kumppaniksi – kuten juuri rapujuhlien antimien!

Hinta 20,98 €/0.75l
Lue lisää

Doimaines Schlumberger Riesling

Kendermanns Classic Riesling

Ravuille sopivia viinejä löytyy eri hintaluokista. Kendermanns Classic Riesling edustaa perinteistä saksalaista riesling-tyyliä, joka sopii oikein hyvin rapupöydän antimien kylkeen. Runsaan aromikas ja klassinen riesling syntyy Pfalzin auringon alla saksalaisella osaamisella. Puolikuiva ja runsaan hedelmäinen kokonaisuus sopii loistavasti merenelävien pariksi.

Hinta 10,44 €/0.75 l
Lue lisää: Kendermanns Classic Riesling

Kendermanns Classic Riesling 680x300