Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
Rapuviinit

Rapuviinit

Rapujuhlat kuuluvat Suomen kesään! Viiniposti keräsi ravuille täydellisesti sopivat viinit, jotka kruunaavat rapujuhlasi.

Rapujuhlissa tarjoillaan ryhdikkäitä, raikkaan hedelmäisiä ja vivahteikkaita valkoviinejä. Klassiset rapuviinit tulevat Ranskasta, esimerkiksi Sancerre- ja Pouilly-Fumé -viinit ovat parhaasta päästä. Myös Saksasta löytyy mallikkaita rapuviinejä.

Jos rapujen kanssa on tapana nauttia snapseja, vaativat makusensorit riittävästi voimaa myös valkoviiniltä. Ilman snapseja myös herkän aromikkaat, hapokkaat mutta hedelmäiset valkoviinit kruunaavat juhlaillan.

Black Tower Riesling Gewürztraminer

Puolikuiva, kukkaisen hedelmäinen viini ravuille. Vaaleankeltainen saksalainen viini tuoksuu hurmaavasti päärynälle, omenalle, persikalle, litsille ja ruusuille. Suussa puolikuiva, mutta eloisan hapokas, runsaan hedelmäinen ja kukkainen. Rapujen lisäksi voit parittaa viinin aasialaisten ja maustettujen ruokien kanssa, erityisesti inkivääri ja muut runsaantuoksuiset mausteet sopivat viinin kylkeen.

Hinta 10,00 €/0.75 l
Lue lisää: Black Tower Riesling Gewürztraminer

BT RieslingGewurztraminer

Tommasi Le Rosse Pinot Grigio

Monikäyttöinen valkoviini Italian Valpolicellan sydämestä. Kalpean kuun värinen viini tuoksuu lajikkeelleen tyypillisesti trooppisilta hedelmiltä. Se on hyvin puhdas, kuiva, keskihapokas ja keskitäyteläinen jättäen suuhun sitruunan ja persikan aromeja sekä hieman mausteisuutta. Parita viini rapujen lisäksi muun muassa kevyiden alkupalojen tai herkän kalan kanssa. Mainio myös juhlien seurusteluun!

Hinta 13,00 €/0.75 l
Lue lisää: Tommasi Le Rosse Pinot Grigio

tommasi le rosse pinot grigio 680x300

de Ladoucette Pouilly-Fumé

Hieno kala- ja äyriäisviini Pouilly-Fumén johtavalta tuottajalta Ranskasta. Vaalean sitruunankeltainen viini tuoksuu elegantisti mustaherukanlehdille, raparperille ja karviaismarjoille. Suussa aromit täydentyvät vihreällä omenalla, kalkkikivellä, ruudilla ja kevyillä yrteillä. Tyypillisesti kuiva ja erittäin hapokas, mineraalinen viini, joka viipyy suussa supistavasti pitkään ja tuo veden kielelle. Viini on omiaan rapujen ja äyriäisten kanssa, mutta sopii myös paistettujen sekä grillattujen kalojen kanssa.

Hinta 36,89 €/0.75 l
Lue lisää: de Ladoucette Pouilly-Fumé

de ladoucette poilly fume 680x300

Domaines Schlumberger Riesling Les Princes Abbés

Alsacelainen nuorekas, raikkaan hapokas riesling sopii loistavasti happamia lisukkeita sisältävän annoksen kumppaniksi – kuten juuri rapujuhlien antimien!

Hinta 20,98 €/0.75l
Lue lisää

Doimaines Schlumberger Riesling

Vegaanivaihtoehto: Kendermanns Organic

Luomu- ja vegaanivalkoviini Saksasta. Puolikuiva, lempeän hapokas ja pirteän hedelmäinen viini on omiaan kalaruokien sekä aasialaisten herkkujen kanssa.

Hinta 10,99 €/0.75 l
Lue lisää: Kendermanns Organic

kendermanns organic