Turvallisen ilotulituksen muistilista

Turvallisen ilotulituksen muistilista

Päivitetty 21.12.2022

Monissa kodeissa vuoden vaihtumisen kruunaa oman perheen kokoontuminen keskiyön ilotulitusta katsomaan. Ohessa pieni muistilista aattoillan räiskyvää kohokohtaa varten.

Kaikki myymämme ilotulitteet ovat testattuja ja Turvatekniikan keskuksen TUKESin hyväksymiä tai CE-hyväksyttyjä.

Ilotulitteita saa käyttää uudenvuoden yönä kello 18–02 välisenä aikana. Huomioi lisäksi kuntakohtaiset mahdolliset rajoitukset, esim. keskusta-alueilla käyttöä saatetaan rajoittaa.

Ilotulitteita ei saa luovuttaa alle 18-vuotiaille eikä päihtyneille.

Ilotulitteet on säilytettävä alaikäisten ulottumattomissa lukitussa, kuivassa ja viileässä paikassa.

Suojalasien käyttö on pakollista, ja muidenkin suojainten käyttöä suositellaan.

Ohjeiden vastainen käyttö on ehdottomasti kielletty, se saattaa aiheuttaa pysyvän vakavan silmä- tai palovamman tai vaatteiden syttymisen. Tarkista, ettei tuote ole vaurioitunut. Vaurioitunutta tuotetta ei saa käyttää eikä yrittää korjata, vaan se tulee palauttaa ostopaikkaan.

Aseta raketti pystyyn tuettuun telineeseen tai putkeen. Poista tulilangan suojus, jos sellainen on. Oikaise tulilanka, sytytä se ja poistu välittömästi paikalta. Tulilangan paloaika on noin 4–10 sekuntia. Sytytä tulilanka ainoastaan sen päästä käsi suorana ja poistu välittömästi tuotteen luota vähintään 20 metrin etäisyydelle. Tikku seuraa raketin mukana, sitä ei saa kiinnittää tiukasti lähtöalustaan.

Jos tuote ei toimi sytytyksen jälkeen, tuotetta ei saa sytyttää uudelleen, eikä sen läheisyyteen saa mennä 10 minuuttiin. Palauta toimimaton tuote ostopaikkaan.

Lähde: Tukes