Aidosti Grillatut leikkeleet Snellmanilta

Aidosti Grillatut leikkeleet Snellmanilta

Päivitetty 28.2.2022

Snellmanilla pohdittiin pitkään, miten saada leikkeleisiin aidosti grillattu maku. Ratkaisu oli lopulta yksinkertainen – grillataan ne!

Snellmanin Grillattu kinkku ja Grillattu broilerinfilee valmistetaan käyttäen uniikkia valmistustapaa. Ensin leikkeletangot kypsennetään ja paahdetaan erittäin kuumassa uunissa, avoimessa ritilävaunussa, jonka ansiosta grillattu maku syvenee ja maistuu kaikissa siivuissa. Kypsennystapa antaa leikkeleille syvän, herkullisen grillatun maun, täysin ilman keinotekoisia aromeja. Leikkeleet pakataan rasiaan, jossa tuotteen herkullisesti paahdettu pinta pääsee oikeuksiinsa.

Kaikki Snellmanin leikkeleet valmistetaan Pietarsaaressa suomalaisesta lihasta.

Täytetty leipä grillatut 660px

Grillatulla leikkeleellä täytetty juurileipä

Ainekset:

  • 1 pkt Grillattua kinkkua tai Grillattua broilerinfileetä
  • 1 kokonainen pyöreä juurileipä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 dl punasipulihilloa
  • 1/2 dl majoneesia
  • 1 ruukku romainesalaattia
  • 1/2 punainen paprika

Tee näin:

  1. Leikkaa vähän alle puolesta välistä leivän hattu pois. Koverra alapuolen keskiosa pois, jätä reunoille kuitenkin leipää. Käytä leipämuru krutonkeihin tai jauha kuivattuna korppujauhoiksi.

  2. Voitele pohjan ja hatun sisäpuoli öljyllä. Levitä pohjalle majoneesia ja punasipulihilloa. Lisää päälle salaatinlehtiä, kokonaisia siivuja valitsemaasi grillattua leikkelettä ja kuutioitua paprikaa.

  3. Lisää taas päälle salaatinlehtiä, leikkelettä ja paprikaa. Jos haluat voit vielä toisen kerran lisätä punasipulihilloa ja majoneesia.

  4. Laita hattu päälle ja kääri kelmuun. Anna olla kylmässä maustumassa painon alla pari tuntia. Hätäisemmät syövät leivän heti. Leikkaa sahalaitaiselle puukolla 4-6 osaan.