Grilliplatter
Kesän parhaat jutut yhdellä lautasella! Muurikassa paistuvat niin kaalit, tomaatit kuin yrtein maustetut jättikatkarapuvartaat ja sähäkät chorizoraakamakkarat.
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 500gvarhaiskaalia
- 3nippusipulia
- 2rklrypsiöljyä
- 1tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
- 1rs(5 kpl/240 g)Pirkka Parhaat Chorizo raakamakkaraa
Ruohosipulikastike
- 1dlmajoneesia
- 1rklsitruunanmehua
- 1rklkokojyväsinappia
- 1/2dltuoretta ruohosipulia hienonnettuna
- ripaus suolaa
Valmistus
yli 60 min- Sulata vartaat grillausta varten jääkaapissa yön yli tai huoneenlämmössä noin 1 1/2 tuntia.
- Suikaloi kaali ja viipaloi sipulit varsineen. Paista kaalisuikaleet ja sipulit öljyssä muurikassa tai parilatasolla. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista tomaatit muurikassa tai parilalla.
- Valele vartaat vuokaan kertyneellä marinadilla ja kypsennä vartaita grillissä 7-9 minuuttia. Grillaa makkarat kypsiksi, 5-7 minuuttia välillä käännellen.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Laita grillattu kaali ja sipulit ison tarjoiluvadin pohjalle. Kokoa päälle tomaatit, jättikatkarapuvartaat ja makkarat. Tarjoa ruohosipulikastike lisäkkeenä.
Tiesitkö että...
Voit kypsentää makkarat uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia tai pannulla paistaen miedolla lämmöllä useasti käännellen noin 15 minuuttia. Myös vartaat valmistuvat uunissa 180 asteessa noin 20 minuutissa.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi