Saarioisten uutuuspastat: ”Kuin Italiassa olisi”

Saarioisten uutuuspastat: ”Kuin Italiassa olisi”

Päivitetty 22.10.2019

Pastat ovat monen meistä herkkuruokaa. Saarioinen tuokin nyt kauppoihin uudet täyteläiset klassikkomaut; Pasta Carbonara ja Pasta Pollo Limonello. Buon appetito!

Pasta Pollo Limonello

Sitruunainen kanapasta, jonka kermainen kastike on maustettu sitruunankuoren lisäksi parmesanjuustolla ja timjamilla. Makukokonaisuuden ja houkuttelevan ulkonäön viimeistelee lehtipinaatti.

Saarioisten äidit valmistavat pastat kuten kotona, mutta isommissa kattiloissa. Miltäs tämä maistuu: Keitetään Penne-pasta. Maukkaat broilerin palat paahdetaan uunissa, joukkoon sekoitetaan lehtipinaatin lehdet ja raastetun sitruunan kuori sekä runsaasti parmesanjuustoa. Lopuksi maustetaan vielä timjamilla. Annostellaan vuokaan ja päälle vielä kermainen kastike. Sitten vain paistetaan kypsäksi uunissa.

Pasta Carbonara

Täyteläisen kermainen parmesanjuustolla ja mustapippurilla maustettu pekonipasta. Ruokalaji on tuttu Italiasta Lazion maakunnasta ja siitä on tullut todellinen pastaruokien klassikko.

Penne-pasta keitetään. Paahdetaan leppäsavupekoni uunissa. Annostellaan vuokaan ja lisätään runsaasti parmesanjuustoa. Päälle vielä kermainen, mustapippurirouheella maustettu kastike.

Täytyy todeta, että kyllä Klassikon tunnistaa!