Uunilohipasta
Sitruunainen uunilohipasta ihastuttaa helppoudellaan. Tämä kermaisen mehevä pasta syntyy alle puolessa tunnissa, eli on täydellinen arkiruoka koko perheelle. Noin 3,60€/annos.
6 annostaalle 30 min
Ainekset
6 annosta
- 650glohi- tai kirjolohifileetä
- 2tlsitruunankuorta raastettuna
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 2tlk(á 2 dl)Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15 %)
- 1ruukkuruohosipulia hienonnettuna
- 1/2dlsitruunanmehua
- 80g(n. 1 dl)parmesaania raastettuna
- 500gspagettia
- (n. 1 dlpastan keitinvettä)
- 1ps(65 g)Pirkka Luomu babypinaattia tai
- rucolaa
Valmistus
alle 30 min- Pyyhi kalan pinta ja poista lohifileestä nahka. Nosta filee uunivuokaan ja mausta sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla. Kaada vuokaan ruokakermat.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Keitä sillä välin pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaasti suolalla maustetussa vedessä (2 l vettä + 2 tl suolaa).
- Lohko lohi varovasti paloiksi lusikalla, lisää joukkoon hienonnettu ruohosipuli, sitruunanmehu sekä parmesaaniraaste. Kumoa valutettu pasta uunivuokaan ja nostele ainekset sekaisin. Notkista tarvittaessa pastan keitinvedellä. Viimeistele pasta sekoittamalla joukkoon babypinaatti tai rucola.
Kommentoi
Paistoaikaa noudattaen lohi jää aivan raa’aksi.
Pieleen meni, harmillista kuulla. Paistoaikaa on hyvä hieman pidentää mikäli lohi vaikuttaa kovin raa'alta. Resepti on testattu K-Koekeittiöllä, mutta uuneissa voi olla hieman eroja. Palautteesi välittyy reseptien tekijöille.