Italialainen pasta carbonara
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
Ainekset
400 g | tai |
1 pkt (150 g) | tai |
2 | kananmunaa tai |
1 tl | mustapippuria tai |
100 g | tai |
(suolaa) tai |
Ravintosisältö
Energia | 951 kJ / 226 kcal |
Rasva | 7,7 g |
josta tyydyttynyttä | 3,3 g |
Hiilihydraatit | 27,6 g |
josta sokereita | 1,3 g |
Proteiini | 11,4 g |
Suola | 0,5 g |
Valmistus
Suikaloi pekoni. Lisää pekoni kylmälle pannulla ja paista miedohkolla lämmöllä, kunnes pekonista alkaa rasva irrota. Jatka kuumentamista, kunnes pekoni on kypsää. Siirrä pannu liedeltä.
Keitä sillä aikaa spagetti suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja mausta mustapippurilla. Raasta juusto raastimen pienellä terällä.
Kun pasta on kypsää, ota keitinvettä talteen 1–2 dl. Valuta pasta ja siirrä se valmiiksi lämmitettyyn kulhoon.
Lisää pastan joukkoon pekoni ja sekoita. Kaada kananmunat pastan joukkoon koko ajan vatkaten ja ripottele heti perään puolet juustoraasteesta. Tässä vaiheessa voit lisätä keitinvettä.
Lisää loput juustosta huolellisesti sekoittaen. Pastan tulisi olla kiiltävän kosteaa, mutta kulhonpohjalla ei saisi olla runsaasti lientä. Lisää keitinvettä, jos koostumus on liian kuiva. Rouhi lopuksi joukkoon runsaasti mustapippuria ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa heti.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka spagetti 1kgHinta 1,99/kpl1,99/kg
- Pirkka suomalainen pekoni 150gHinta 2,49/kpl16,60/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 6,99/kpl34,95/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Plussa-etu −11 %Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl3,68/kgIlman Plussa-korttia 1,69/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka Luomu spagetti 500gHinta 1,99/kpl3,98/kg
- Pirkka spagetti 500gHinta 1,49/kpl2,98/kg
- HK Amerikan pekoni tuplapakkaus 280gHinta 4,29/kpl15,32/kg
- K-Menu pekoni 280gHinta 2,66/kpl9,50/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,99/kpl37,38/kg
- Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150gHinta 7,35/kpl49,00/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,8(1 377 arviota)
- yli 60 min3,9(81 arviota)
- alle 30 min3,6(113 arviota)
- alle 30 min3,8(91 arviota)
- alle 30 min3,7(103 arviota)
- alle 15 min4,0(142 arviota)
- alle 30 min3,8(164 arviota)
- alle 30 min4,6(600 arviota)
Arvostele resepti
- Jone1 kuukausi sittenHyvin onnistui ensikerrallakin, korjattavaa jäi kutenkin. Resepti paranee kun uusittaessa korjailee havaitsemiaan "mokia". Makuja ja alkuperäisiä ohjeita on monia. Koko ajan tulee lisää alkuperäisiä. Kokeilemalla jalostaa itselleen yhden tai useamman sopivimman ohjeen. Hyytyykö tarpeeksi, pysyykö lämpimänä, oliko liikaa suolaa tms.. Carbonara on valmistuttava pastan kypsyessä, joten Carbonara ohjetta ei kannata monimutkaistaa. Vaatii alkuun esivalmisteluja, ajan myötä valmistusniksit opittuaan voit tinkiä esivalmistelusta ja keskittyä reseptin vivahteiden kehittämiseen.
- Elä syödäksesi1 kuukausi sittenOlisi hauska tietää, arvostaisivatko italialaiset oikeasti tämän reseptin lopputulosta. Tästäkin olisi voinut tulla ihan kelvollista, jos valmistukseen olisi käytetty myös kermaa ja valkosipulia. Nyt lopputulos oli toisaalta kuiva mutta vetinen. Muna ei myöskään hyydy, ellei kokonaisuutta erikseen ohjeisteta hyydyttää vaikkapa pannulla. Ei jatkoon.
- Ei näin3 kuukautta sittenKulhossa pastasta tuli liian märkää ja kanamuna jäi tietenkin raa’aksi. Isolla pannulla jälkilämmössä tämä olisi pitänyt tehdä…
- luultavasti hyvää mutta ei italialaista carbonaraa näin.6 kuukautta sittenpekonia ei käytetä jos guanciale/pancetta on mahdollista(toki vaikeita löytää suomesta), mutta käyttäkää nyt herranen aika sentää edes oikeaa juustoa jos puhutte italialaisesta carbonarasta... Pecorino Romano ainoa oikea juusto carbonaralle. Ja sitä löytää kyllä melkein mistä vaan citymarketista.
- Namskis7 kuukautta sittenNiin hyvää! 😋
- Pop7 kuukautta sittenSimppeli ja niin hyvää
- Jeesus11 kuukautta sittenVäärä liha ja väärä juusto. Carbonaraa tämä ei ole, oli lopputulos hyvää tai ei. Tähän kuuluu Pecorino Romano ja Quanciale eikä mikään pekoni. Pekoniparmesanpasta voi olla ihan jees, mutta älkää nyt hyvät ihmiset sanoko sitä Carbonaraksi!
- Hiphups1 vuosi sittenSimppeli valmistaa ja maistuu hyvältä.
- Kokkaaja2 vuotta sittenHyvää oli