Italialainen pasta carbonara
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
Ainekset
400 g | tai |
1 pkt (150 g) | tai |
2 | kananmunaa tai |
1 tl | mustapippuria tai |
100 g | tai |
(suolaa) tai |
Ravintosisältö
Energia | 955 kJ / 227 kcal |
Rasva | 7,8 g |
josta tyydyttynyttä | 3,4 g |
Hiilihydraatit | 27,6 g |
josta sokereita | 1,3 g |
Proteiini | 11,3 g |
Suola | 0,5 g |
Valmistus
Suikaloi pekoni. Lisää pekoni kylmälle pannulla ja paista miedohkolla lämmöllä, kunnes pekonista alkaa rasva irrota. Jatka kuumentamista, kunnes pekoni on kypsää. Siirrä pannu liedeltä.
Keitä sillä aikaa spagetti suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja mausta mustapippurilla. Raasta juusto raastimen pienellä terällä.
Kun pasta on kypsää, ota keitinvettä talteen 1–2 dl. Valuta pasta ja siirrä se valmiiksi lämmitettyyn kulhoon.
Lisää pastan joukkoon pekoni ja sekoita. Kaada kananmunat pastan joukkoon koko ajan vatkaten ja ripottele heti perään puolet juustoraasteesta. Tässä vaiheessa voit lisätä keitinvettä.
Lisää loput juustosta huolellisesti sekoittaen. Pastan tulisi olla kiiltävän kosteaa, mutta kulhonpohjalla ei saisi olla runsaasti lientä. Lisää keitinvettä, jos koostumus on liian kuiva. Rouhi lopuksi joukkoon runsaasti mustapippuria ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa heti.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka spagetti 1kgHinta 1,99/kpl1,99/kg
- Pirkka suomalainen pekoni 150gHinta 2,49/kpl16,60/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 6,99/kpl34,95/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Plussa-etu −34 %Barilla Al Bronzo Spaghetti durumvehnästä valmistettu pasta 400gPlussa-kortillaEtuhinta 1,50/kpl3,75/kgIlman Plussa-korttia 2,29/kpl (5,73/kg)
- Plussa-etu −34 %Barilla Al Bronzo Linguine durumvehnästä valmistettu pasta 400gPlussa-kortillaEtuhinta 1,50/kpl3,75/kgIlman Plussa-korttia 2,29/kpl (5,73/kg)
- HK amerikan pekoni lastu 150gHinta 2,89/kpl19,27/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,92/kpl34,07/kgIlman Plussa-korttia 1,15/kpl (42,59/kg)
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 3,19/kpl39,88/kg
- Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kkHinta 5,69/kpl45,52/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,8(1 750 arviota)
- alle 30 min3,8(122 arviota)
- yli 60 min3,8(91 arviota)
- alle 30 min3,8(98 arviota)
- alle 30 min3,7(114 arviota)
- alle 15 min4,0(156 arviota)
- alle 30 min3,8(182 arviota)
- alle 30 min3,5(144 arviota)
Arvostele resepti
- Jensku10 kuukautta sittenOmaan makuun muunneltuna enemmän pekonia ja kananmunia ja juustona emmental-mozzarella, NAM! Pikaruokaa parhaimmillaan.
- Ynwe10 kuukautta sittenHyvää tuli. Turhan monimutkainen sekoitusohje. Sekoitin pekonien sekaan pastan yms.
- Jone1 vuosi sittenHyvin onnistui ensikerrallakin, korjattavaa jäi kutenkin. Resepti paranee kun uusittaessa korjailee havaitsemiaan "mokia". Makuja ja alkuperäisiä ohjeita on monia. Koko ajan tulee lisää alkuperäisiä. Kokeilemalla jalostaa itselleen yhden tai useamman sopivimman ohjeen. Hyytyykö tarpeeksi, pysyykö lämpimänä, oliko liikaa suolaa tms.. Carbonara on valmistuttava pastan kypsyessä, joten Carbonara ohjetta ei kannata monimutkaistaa. Vaatii alkuun esivalmisteluja, ajan myötä valmistusniksit opittuaan voit tinkiä esivalmistelusta ja keskittyä reseptin vivahteiden kehittämiseen.
- Elä syödäksesi1 vuosi sittenOlisi hauska tietää, arvostaisivatko italialaiset oikeasti tämän reseptin lopputulosta. Tästäkin olisi voinut tulla ihan kelvollista, jos valmistukseen olisi käytetty myös kermaa ja valkosipulia. Nyt lopputulos oli toisaalta kuiva mutta vetinen. Muna ei myöskään hyydy, ellei kokonaisuutta erikseen ohjeisteta hyydyttää vaikkapa pannulla. Ei jatkoon.
- Ei näin1 vuosi sittenKulhossa pastasta tuli liian märkää ja kanamuna jäi tietenkin raa’aksi. Isolla pannulla jälkilämmössä tämä olisi pitänyt tehdä…
- luultavasti hyvää mutta ei italialaista carbonaraa näin.1 vuosi sittenpekonia ei käytetä jos guanciale/pancetta on mahdollista(toki vaikeita löytää suomesta), mutta käyttäkää nyt herranen aika sentää edes oikeaa juustoa jos puhutte italialaisesta carbonarasta... Pecorino Romano ainoa oikea juusto carbonaralle. Ja sitä löytää kyllä melkein mistä vaan citymarketista.
- Namskis1 vuosi sittenNiin hyvää! 😋
- Pop1 vuosi sittenSimppeli ja niin hyvää
- Hiphups2 vuotta sittenSimppeli valmistaa ja maistuu hyvältä.
- Kokkaaja3 vuotta sittenHyvää oli