Italialainen pasta carbonara Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Italialainen pasta carbonara

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
Pasta carbonara on italialainen klassikko, joka vie kielen mennessään. Aito carbonara valmistetaan munista ja juustosta.

    Ainekset

    4 annosta
    400 g
     
    tai
    1 pkt (150 g)
     
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    1 tl
     
    mustapippuria
    tai
    100 g
     
    tai
     
    (suolaa)
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    955 kJ / 227 kcal
    Rasva
    7,8 g
    josta tyydyttynyttä
    3,4 g
    Hiilihydraatit
    27,6 g
    josta sokereita
    1,3 g
    Proteiini
    11,3 g
    Suola
    0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min

    Suikaloi pekoni. Lisää pekoni kylmälle pannulla ja paista miedohkolla lämmöllä, kunnes pekonista alkaa rasva irrota. Jatka kuumentamista, kunnes pekoni on kypsää. Siirrä pannu liedeltä.

    Keitä sillä aikaa spagetti suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

    Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja mausta mustapippurilla. Raasta juusto raastimen pienellä terällä.

    Kun pasta on kypsää, ota keitinvettä talteen 1–2 dl. Valuta pasta ja siirrä se valmiiksi lämmitettyyn kulhoon.

    Lisää pastan joukkoon pekoni ja sekoita. Kaada kananmunat pastan joukkoon koko ajan vatkaten ja ripottele heti perään puolet juustoraasteesta. Tässä vaiheessa voit lisätä keitinvettä.

    Lisää loput juustosta huolellisesti sekoittaen. Pastan tulisi olla kiiltävän kosteaa, mutta kulhonpohjalla ei saisi olla runsaasti lientä. Lisää keitinvettä, jos koostumus on liian kuiva. Rouhi lopuksi joukkoon runsaasti mustapippuria ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa heti.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka spagetti 1kg
      Hinta 1,99/kpl
      1,99/kg
    • Pirkka suomalainen pekoni 150g
      Hinta 2,49/kpl
      16,60/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
      Hinta 6,99/kpl
      34,95/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Plussa-etu −34 %
      Barilla Al Bronzo Spaghetti durumvehnästä valmistettu pasta 400g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,50/kpl
      3,75/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,29/kpl (5,73/kg)
    • Plussa-etu −34 %
      Barilla Al Bronzo Linguine durumvehnästä valmistettu pasta 400g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,50/kpl
      3,75/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,29/kpl (5,73/kg)
    • HK amerikan pekoni lastu 150g
      Hinta 2,89/kpl
      19,27/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
      Hinta 1,29/kpl
      58,64/kg
    • Plussa-etu −20 %
      Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 0,92/kpl
      34,07/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,15/kpl (42,59/kg)
    • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80g
      Hinta 3,19/kpl
      39,88/kg
    • Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kk
      Hinta 5,69/kpl
      45,52/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (429 arviota)

    • Jensku
      10 kuukautta sitten
      Omaan makuun muunneltuna enemmän pekonia ja kananmunia ja juustona emmental-mozzarella, NAM! Pikaruokaa parhaimmillaan.
    • Ynwe
      10 kuukautta sitten
      Hyvää tuli. Turhan monimutkainen sekoitusohje. Sekoitin pekonien sekaan pastan yms.
    • Jone
      1 vuosi sitten
      Hyvin onnistui ensikerrallakin, korjattavaa jäi kutenkin. Resepti paranee kun uusittaessa korjailee havaitsemiaan "mokia". Makuja ja alkuperäisiä ohjeita on monia. Koko ajan tulee lisää alkuperäisiä. Kokeilemalla jalostaa itselleen yhden tai useamman sopivimman ohjeen. Hyytyykö tarpeeksi, pysyykö lämpimänä, oliko liikaa suolaa tms.. Carbonara on valmistuttava pastan kypsyessä, joten Carbonara ohjetta ei kannata monimutkaistaa. Vaatii alkuun esivalmisteluja, ajan myötä valmistusniksit opittuaan voit tinkiä esivalmistelusta ja keskittyä reseptin vivahteiden kehittämiseen.
    • Elä syödäksesi
      1 vuosi sitten
      Olisi hauska tietää, arvostaisivatko italialaiset oikeasti tämän reseptin lopputulosta. Tästäkin olisi voinut tulla ihan kelvollista, jos valmistukseen olisi käytetty myös kermaa ja valkosipulia. Nyt lopputulos oli toisaalta kuiva mutta vetinen. Muna ei myöskään hyydy, ellei kokonaisuutta erikseen ohjeisteta hyydyttää vaikkapa pannulla. Ei jatkoon.
    • Ei näin
      1 vuosi sitten
      Kulhossa pastasta tuli liian märkää ja kanamuna jäi tietenkin raa’aksi. Isolla pannulla jälkilämmössä tämä olisi pitänyt tehdä…
    • luultavasti hyvää mutta ei italialaista carbonaraa näin.
      1 vuosi sitten
      pekonia ei käytetä jos guanciale/pancetta on mahdollista(toki vaikeita löytää suomesta), mutta käyttäkää nyt herranen aika sentää edes oikeaa juustoa jos puhutte italialaisesta carbonarasta... Pecorino Romano ainoa oikea juusto carbonaralle. Ja sitä löytää kyllä melkein mistä vaan citymarketista.
    • Namskis
      1 vuosi sitten
      Niin hyvää! 😋
    • Pop
      1 vuosi sitten
      Simppeli ja niin hyvää
    • Hiphups
      2 vuotta sitten
      Simppeli valmistaa ja maistuu hyvältä.
    • Kokkaaja
      3 vuotta sitten
      Hyvää oli