Sinivalkoisin pekoni on vihreä.

Sinivalkoisin pekoni on vihreä.

Tällaista pekonia ei ole aiemmin ollut. Snellman kunnon pekoni on sata prosenttisesta suomalaisesta lihasta Suomessa tehty. Kunnon pekoni valmistetaan hieromalla lihan pintaan käsin suolaa ja sokeria, minkä jälkeen lihan on annettu levähtää useita päiviä. Snellmanin Kunnon Pekoni – rapeaksi paistuva, kaikille maistuva ja ainutlaatuisen murea, ilman lisättyä fosfaattia.

Osallistu kilpailuun!

Paras tapa tehdä pekonia

Kun aloimme Snellmanilla pohtimaan pekonin valmistusta, huomasimme että löytyy tapa tehdä mielestämme parasta pekonia, mutta kukaan Suomessa ei tee niin. Tämä tapa on kuivasuolaus (eng: Dry cured). Kuivasuolatun pekonin valmistaminen vaatii kuitenkin aikaa – kuten kaikki hyvä yleensä. Snellmanin periaatteena on tehdä tuotteet kunnolla, ja halusimme tarjota pekonin ystäville ainutlaatuisen hyvän pekonin, joten tuumasta toimeen.

Kunnon pekoni tehdään pitkälti käsityönä. Valitsemme pekoniin parhaat kylkipalat, jotka käännellään käsityönä suolan ja sokerin seoksessa. Palojen annetaan levähtää kylmässä pitkään, jolloin suola ja sokeri maustavat pekonin tasaisesti. Kyljistä haihtuu levähdyksen aikana jonkin verran nestettä ja pekonin mausta tulee täyteläinen. Sen sijaan, että lisäisimme pekoniin vettä, me poistamme sitä. Levähdyksen jälkeen kylkipaloja kylmäsavustetaan aidolla leppäsavulla matalassa lämpötilassa. Lopuksi palat viipaloidaan pekoniksi. Snellman alakuva

Räiskyy vähemmän paistettaessa

Koska kunnon pekoniin ei lisätä vettä, se räiskyy vähemmän pannulla. Samasta syystä pekoni paistuu nopeasti herkullisen rapeaksi ja paistopinta on kaunis.

Enemmän lihaa, vähemmän lisäaineita

Kunnon pekonissa on suuri lihapitoisuus. 100:n grammaan valmista pekonia on käytetty 110 grammaa laadukasta kylkilihaa. Valmistamme pekonin ilman lisättyä fosfaattia (E 450, E451), aivan kuten monen muunkin tuotteemme.

Suomessa tehty, suomalaisesta lihasta

Kotimaisuus on meille selkeä arvo. Siksi valmistamme pekonin alusta loppuun Suomessa, Pietarsaaressa. Kunnon pekoni tehdään myös maailman suomalaisimmasta possusta, Snellmanin maatiaispossusta. Tätä ainutlaatuisen suomalaista possua kasvatetaan vain Snellmanin perhetiloilla.

Kunnon pekoni lyhyesti:

• Tehdään Suomessa, suomalaisesta lihasta.
• Tehdään pitkälti käsityönä, kuivasuolaamalla.
• Kunnon pekoni on paistettuna murea, sen maku täyteläinen ja paistopinta erittäin kaunis.
• Enemmän lihaa. 100 g pekonia käytetään 115 g lihaa.
• Vähemmän lisäaineita. Pekoni tehdään ilman lisättyä fosfaattia (E 450, E451).
• Ei lisättyä vettä

Nyt Suomessakin tehdään pekonia, kokeile ja maista!