Raparperi-pekonipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperi-pekonipiirakka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Raikas raparperi sopii ihanasti suolaisen ja maukkaan pekonin kanssa. Suolainen raparperipiirakka syödään viimeistä murua myöten!

    Ainekset

    8 annosta

    Pohja

    2 dl
     
    tai
    1 dl
     
    Pirkka perunamuusijauhetta
    tai
    1 tl
     
    tai
    1 dl
     
    vettä
    tai
    100 g
     
    tai

    Täyte

    1 1/2 pkt (à 150)
     
    tai
    1 (250 g)
     
    purjo
    tai
    250 g (n. 5 dl)
     
    raparperia paloiteltuna
    tai
    1 tl
     
    sokeria
    tai
    1/2 tl
     
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1/2 tl
     
    tai
    2 dl
     
    tai
    2
     
    tai
    100 g
     
    tai

    Pekonimuru

    1/2 pkt (à 150 g )
     
    tai
    1/2 rkl
     
    tai
     
    erilaisia pieniä versoja
    tai

    Valmistus

    30 - 60 min
    Sekoita kulhossa vehnäjauho, perunamuusijauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää joukkoon vesi ja pehmeä voi. Sekoita tasaiseksi.
    Painele taikina piirasvuoan (ø 28 cm) pohjalle ja reunoille. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa noin tunti. Painele piirakkapohjaan haarukalla reikiä.
    Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista se paistinpannulla rapeaksi.
    Halkaise ja huuhdo purjo, leikkaa suikaleiksi ja lisää pannulle pekonien joukkoon. Lisää pannulle myös paloitellut raparperit. Paista kunnes purjo on pehmennyt.
    Lisää pannulle sokeri, suola, mustapippuri ja timjami. Sekoita.
    Esipaista piirakkapohjaa 200 asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
    Lisää täyte esipaistetun pohjan päälle.
    Sekoita ruokakerma, kananmunat ja juustoraaste ja kaada se täytteen päälle. Paista uunin alatasolla 20 minuuttia.
    Leikkaa pekonimurua varten pekoni pieniksi paloiksi ja paista se paistinpannulla rapeaksi. Lisää pannulle vaahterasiirappi tai hunaja ja kiehauta.
    Nosta pekonit hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Viimeistele raparperi-pekonipiirakka pekonimurulla ja versoilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
      Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
      1,75/kpl
      0,88/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Pirkka leivinjauhe 100g
      1,09/kpl
      10,90/kg
    • Snellman Kunnon pekoni 150g
      Snellman Kunnon pekoni 150g
      3,09/kpl
      20,60/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      1,15/kpl
      5,75/l
    • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      1,89/kpl
      3,26/kg
    • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80g
      Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80g
      3,85/kpl
      48,13/kg
    • Pirkka vaahterasiirappi 250 ml
      Pirkka vaahterasiirappi 250 ml
      4,35/kpl
      17,40/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti