Raparperi-pekonipiirakka
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Raikas raparperi sopii ihanasti suolaisen ja maukkaan pekonin kanssa. Suolainen raparperipiirakka syödään viimeistä murua myöten!
Ainekset
8 annosta
Pohja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl Pirkka perunamuusijauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl vettä
- 100 g huoneenlämpöistä Pirkka Voita
Täyte
- 1 1/2 pkt (à 150 g) Snellman kunnon pekonia
- 1 (250 g) purjo
- 250 g (n. 5 dl) raparperia paloiteltuna
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/2 tl Pirkka timjamia
- 2 dl Pirkka kuohukermaa
- 2 K-Menu kananmunaa
- 100 g Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraastetta
Pekonimuru
- 1/2 pkt (à 150 g ) Snellman kunnon pekonia
- 1/2 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
- erilaisia pieniä versoja
Ravintosisältö
- Energia993 kJ / 238 kcal
- Rasva17,3 g
- josta tyydyttynyttä9,2 g
- Hiilihydraatit11,3 g
- josta sokereita2,7 g
- Proteiini8,2 g
- Suola1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Sekoita kulhossa vehnäjauho, perunamuusijauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää joukkoon vesi ja pehmeä voi. Sekoita tasaiseksi.
- Painele taikina piirasvuoan (ø 28 cm) pohjalle ja reunoille. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa noin tunti. Painele piirakkapohjaan haarukalla reikiä.
- Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista se paistinpannulla rapeaksi.
- Halkaise ja huuhdo purjo, leikkaa suikaleiksi ja lisää pannulle pekonien joukkoon. Lisää pannulle myös paloitellut raparperit. Paista kunnes purjo on pehmennyt.
- Lisää pannulle sokeri, suola, mustapippuri ja timjami. Sekoita.
- Esipaista piirakkapohjaa 200 asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
- Lisää täyte esipaistetun pohjan päälle.
- Sekoita kerma, kananmunat ja juustoraaste ja kaada se täytteen päälle. Paista uunin alatasolla 20 minuuttia.
- Leikkaa pekonimurua varten pekoni pieniksi paloiksi ja paista se paistinpannulla rapeaksi. Lisää pannulle vaahterasiirappi tai hunaja ja kiehauta.
- Nosta pekonit hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Viimeistele raparperi-pekonipiirakka pekonimurulla ja versoilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,65/kpl0,83/kg
- Pirkka perunamuusijauhe 2x105g maidotonHinta 1,99/kpl9,48/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 4,19/kpl8,38/kg
- Plussa-etu −13 %Snellman Kunnon pekoni 150gPlussa-kortillaEtuhinta 5,00/2 kpl16,67/kgIlman Plussa-korttia 2,89/kpl (19,27/kg)
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka timjami 9gHinta 0,65/kpl72,22/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,25/kpl6,25/l
- K-Menu kananmunia 10 kpl/580 gHinta 1,95/kpl3,36/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,89/kpl36,13/kg
- Pirkka vaahterasiirappi 250 mlHinta 4,99/kpl19,96/l
- Mimis versoseos 70g SuomiHinta 3,29/kpl47,00/kg
- Knorr Snack Pot Bacon-Onion 51gHinta 1,99/kpl39,02/kg
- Mummon Mielihyvä perunahiutaleet 140gHinta 2,85/kpl20,36/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker 160g leivinjauheHinta 1,59/kpl9,94/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Pysyvästi edullinenHK Amerikan pekoni 170gHinta 2,49/kpl14,65/kg
- HK Amerikan pekoni tuplapakkaus 280gHinta 4,99/kpl17,82/kg
- Purjo ulkomainenHinta n. 1,00/kpl3,99/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Santa Maria Timjami 15gHinta 1,95/kpl130,00/kg
- Meira Timjami 15g tölkki mausteHinta 1,75/kpl116,67/kg
- Plussa-etuArla Lempi kuohukerma 2dl luomuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
- Valio Keittiön kuohukerma 2dlHinta 1,59/kpl7,95/l
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kkHinta 5,69/kpl45,52/kg
- Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150gHinta 7,59/kpl50,60/kg
- Vertmont Luomu Vaahterasiirappi 187ml / 250gHinta 4,49/kpl24,01/l
- Maple Joe vaahterasiirappi 250gHinta 5,49/kpl21,96/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(1 703 arviota)
- 30 - 60 min3,9(97 arviota)
- 30 - 60 min3,8(87 arviota)
- 30 - 60 min4,0(53 arviota)
- 30 - 60 min4,1(117 arviota)
- yli 60 min4,0(221 arviota)
- 30 - 60 min3,9(142 arviota)
- Video30 - 60 min3,9(868 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (79 arviota)
- Terttu10 kuukautta sittenTodella hyvää, vaikka aluksi yhdistelmä epäilytti. Teen uudelleenkin.
- Tuikku1 vuosi sittenOli erittäin hyvää 👌
- Tulkku1 vuosi sittenHerkkua!!
- Sofia1 vuosi sittenOli kyllä outo makuyhdistelmä meidän mielestä. Pekonimuru oli tuoreena tosi hyvää!
- Anskukka1 vuosi sittenAivan loistava makuyhdistelmä! Raparperi sai uutta käyttöä perinteisten raparperiherkkujen rinnalle. Tätä tehdään vielä useammankin kerran.
- Kiia1 vuosi sittenOli uskomattoman hyvää. Vähän liian suolainen ehkä. Ensi kerralla laitan puolet kinkkua.
- Kalastajatar1 vuosi sittenRaparperi-pekonipiirakka ei mennyt meillä kaupaksi.
- Tanhukokki1 vuosi sittenLisäsin tillisilppua vähän lisäksi Raparperi pekonikiusaukseen enkä pitänyt yhtään pahana!
- Marttailija1 vuosi sittenHyvää tuli. Mielenkiintoinen yhdistelmä ja Timolle tiedoksi että ei sitä rasvaa tarvitse kaataa pois, sinne joukkoon lisätään purjo ja pekoni. En myöskään ruskistanut päälle pekonia, jolloin olisi pitänyt valuttaa rasva. Voi tietysti koristella juhliin.
- Kotikokki11 vuosi sittenHyvä makuyhdistelmä.
- Maria1 vuosi sittenEi jatkoon. Jotenkin mitäänsanomaton ja silti epämiellyttävän makuinen.
- Timo1 vuosi sittenValmistusjärjestys on väärä. Jos pekoneista pitää valuttaa rasvat pois, se pitää tehdä ennen kuin purja ja raparperi lisätään pannulle.
- Laura1 vuosi sittenEli ruokakermaa vai kuohukermaa? Aineksissa ja ohjeessa eri kermat.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenLaura, reseptiä on korjattu. Halutessaan voi käyttää myös ruokakermaa.
- Leeruska1 vuosi sittenHyvää oli. Teen varmasti uudelleen. Raparperi antoi hyvän potkun!
- Outi1 vuosi sittenRuusalle tieto paina ainekset vieressä lukee valmistus