Rapea pekoniTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Rapea pekoni

  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Miten pekonista saa rapeaa? Rapea pekoni valmistuu helpoiten uunissa.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

1 pkt (150 g)
 
tai

Valmistus

alle 30 min

Levitä pekoniviipaleet leivinpaperin päälle pellille. Pane pelti kylmään uuniin.

Säädä uunin lämpötila 225 asteeseen (tasalämpö, ei kiertoilma). Paista pekoneita 15–20 minuuttia riippuen uunin lämpenemisnopeudesta. (Huom! Paistoaika lasketaan siitä hetkestä, kun pekonit laitetaan kylmään uuniin.) Tarkkaile uunia paistamisen aikana. Kylmään uuniin laitettaessa rasva sulaa pekoneista vähitellen ja ne paistuvat rapeiksi.

Nosta pekonit hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois.

Vinkki! Tarjoa pekonit perinteisesti aamupalalla paistettujen kananmunien kanssa tai murustele pekonit esimerkiksi caesarsalaatin päälle.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen pekoni 150g
    Hinta 2,49/kpl
    16,60/kg
  • HK Amerikan pekoni tuplapakkaus 280g
    Hinta 4,29/kpl
    15,32/kg
  • K-Menu pekoni 280g
    Hinta 2,66/kpl
    9,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,3 (255 arviota)

  • Katkat
    3 kuukautta sitten
    Hyvä ja helppo ohje. 17 min riitti. Ajan otto otettu, kun pekonit laitettu kylmään uuniin. :)
  • Liekitetyt Pekonit
    4 kuukautta sitten
    Mönkään meni ja isosti!! Pekonit lähtivät liekehtimään 20 min kohdalla ja paloivat täysin syömäkelvottomiksi. Ei millään voi olla 20 min kuumassa uunissa ohuer pekoninpalat. EI NÄIN.
  • Ellimelli
    10 kuukautta sitten
    Erittäin hyvä ohje ja helppo. Olen tehnyt jo useasti. Koskaan ei ole palanut. Välillä kannattaa vilkuilla uuniin.
  • Muy bien 👌
    1 vuosi sitten
    Erittäin hyvä ohje! Rasvat jää leivinpaperille, loput vielä talouspaperiin. Eikä roisku niin kuin pannulla paistaessa.
  • minä vain
    2 vuotta sitten
    juu ja en todellakaa tuu muilla ohjeilla enää tekee kuin tällä eli kiitti vielä kerran ..todellakii mulla oli ensin 200 mut nostin aika äkkii kuumemmaksi ( vanhahko uuni ) ja koko aja seurasin ...hö ;) ilman mitää ajastimia ..tosiaa erinomaista tuli
  • minä vain
    2 vuotta sitten
    tuli tosi hyviä kiitos (Y) juu itekkii tiedän että uuneissa on eroa mut Ihmiset katsokaa sinne !! mulla oli 200 astetta ja aivan ihania kun ei se rasva oo siinä pääasia vaan maku. ei luulis olevan vaikeaa katsoo uuniin / maalaisjärki HEI ..hyvin usein vaa tulee moitetta millo mistäkii mm tänne sivuille huooh
  • Sinne meni pekonit - roskiin.
    2 vuotta sitten
    Syömälelvottomikso mustiksi palaneen makuiseksi paloivat alle 15 minuutissa. Tästä edes paistan pari minuuttia pannulla ja aina tulee hyvää.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Sinne meni pekonit - roskiin, ikävä kuulla, että pekonit ovat palaneet. Olethan laittanut pekonit kylmään uuniin ja laskenut paistoajan siitä hetkestä alkaen? Uunia kannattaa myös tarkkailla paistamisen aikana.
  • Ok!
    2 vuotta sitten
    Ohjeen mukaan tein ja oli hyvä.
  • Pekoni maisteri
    2 vuotta sitten
    Hyvää tuli. Antakaa trolleille kyytiä
  • JJ
    2 vuotta sitten
    Pekonit paloivat aivan mustiksi, 15-20min ohjeaika on aivan pielessä.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    JJ, pekonien paistoaika on testattu K-Koekeittiöllä. Paisto-ajat ovat aina ohjeellisia, sillä uunit ovat erilaisia. Pekoneja kannattaa tarkkailla paiston aikana.
  • Pekoninmaistaja
    2 vuotta sitten
    Oivallinen ja helppo ohje, pekonit jo vartissa parhaimmillan! Mukavia tavata trooleja täälläkin :-)
  • Äm@
    3 vuotta sitten
    Hyvää tuli! Uunissa 20 minuuttia. Ehkä 15 minuuttia olisi lähempänä oikeaa. Mutta ei voi valittaa! Rapeaa, hyvää pekonia! 👍
  • Pekka
    3 vuotta sitten
    Suosittelen 175 astetta, ja 20min. K- ruoka saisi minun puolestani poistaa tämän virheellisen 225 asteen ohjeen. Vai pidetäänkö tätä täällä klikkauksien vuoksi?
  • Kokkinelonen
    3 vuotta sitten
    Noin 10v vanha perusliesi, HK:n original amerikkalainen pekoni, pekonisiivut pellille leivinpaperin päälle, pelti kylmään uuniin keskitasolle ja uuniin keskilämpö ja asteiksi 220. 18 minuutin päästä pekoni oli täydellistä. Eri valmistajien ja valmistuserienkin välillä on suuria eroja pekonisiivujen paksuudessa. Jos ei itse tajua vahtia paiston aikana pekonien kypsyysastetta, niin aika turhaa on laittaa epäonnistuminen muiden syyksi. Maalaisjärkeä saa käyttää. 1mm ohut pekonisiivu kun "yllättäen" paistuu nopeammin kuin vaikka 2mm paksu siivu ja tosiaan niissä uuneissa on eroja.
  • Krissi
    4 vuotta sitten
    Erinomainen ohje mutta kannattaa uuniin silmäillä välillä niin voi ottaa ulos juuri kun alkavat ruskistua reunoista, ovat silloin mahtavan rapeita mutta eivät palaneita.
  • Fartti
    4 vuotta sitten
    Laitoin ajastimen 16min luottaen ohjeeseen, nyt on koko kämppä savussa. Vanha uuni vieläpä joka ei todellakaan ole nopea lämpenemään
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Fartti, todella ikävä kuulla, että pekonit ovat palaneet. Uunien tehoissa on eroja, joten uunia kannattaa tarkkailla paistamisen aikana. Paistoaika saattaa olla ohjetta lyhyempi tai pidempi uunin tehosta riippuen.
  • Surkein resepti koskaan
    4 vuotta sitten
    Onpas huono resepti, palo samantien. Eipä tartte uusiks katella reseptejä täältä.
  • Takas kouluun
    4 vuotta sitten
    On tainnu olla luetun ymmärtäminen ylätty suurimmalla osalla näistä kommentoijista... En usko että tätä reseptiä on noiden sulkeiden lisäks sen kummemmin muokattu. Mulla meni 15 minuuttia, hyvää tuli.
  • Marita
    4 vuotta sitten
    Hyvää tuli, paistoaika oli 18 minuuttia 👍salaatin päälle oiva lisä
  • Jouni
    4 vuotta sitten
    En vielä ole maistanut,mutta huomenna hankin ja tuntuu siltä,että myös nautin.
  • Nannaa
    4 vuotta sitten
    En ihmettele 225 asteen kekäleitä. Itse laitan kylmään uuniin keskitasolle n. 150-160 astetta ja seuraan tilannetta. Välillä olen kääntänyt pekonit, välillä en. Aikaa en ole tarkkaan ottanut, mutta 15-20 minsaa kuulostaa ok. Aion kokeilla myös Joopasenjoon tapaa, päällekin leivinpaperi ja toinen uunipelti. Tarkkailu kyllä hankaloituu. Master Chef Australiassa on tehty mm. rapeata kanan- ja kalannahkaa näin. Asteita ja aikaa en kyllä muista.
  • Kokeilija
    4 vuotta sitten
    Kiva vinkki. En ole ennen uunissa paistanut. Ja seuraamalla tilannetta uunissa maalaisjärjellä voi välttää pekonin palamisen. ;)
  • Bacey
    4 vuotta sitten
    Toimii myös lidlin pekonilla!
  • Joopasenjoo
    4 vuotta sitten
    Hyvää tuli! 15 min on sopiva jos tykkää ei niin rapeasta ja lähemmäs 20 min jos sitten rapeammasta. Itse ruukaan laittaa vielä toisen leivinpaperin ja pellin pekonien päälle ennen uuniin laittoa. Tässä vaihtoehtoinen arvostelu aiemmille trollauksille...
  • Mötiäinen
    4 vuotta sitten
    Poltin omat pekonit jo 2 minuutin kohdalla. Voisitteko muokata ohjetta, ettei ihmisten pekonit pala uuneihin. Kiitos
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Mötiäinen, ikävä kuulla, että pekonit ovat palaneet näin pikaisesti. Huomastihan, että pekonit tulee laittaa kylmään uuniin. Vien palautteesi eteenpäin tiedoksi.
  • Vitsit vähissä
    5 vuotta sitten
    Uskokaa nyt, että 20 minuuttia on aivan liikaa kylmäänkin uuniin. Vastaukset tuntuvat lähinnä melkoiselta lukijoiden aliarvioimiselta. Nuotioko teidän koekeittiössä on uunina?