• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Rapea pekoniTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Rapea pekoni

Miten pekonista saa rapeaa? Rapea pekoni valmistuu helpoiten uunissa.

  • alle 30 min
  • 320 kcal / 100 g

Ainekset

    • 1pkt(140 g)Pirkka pekonia

Valmistus

alle 30 min
  1. Levitä pekoniviipaleet leivinpaperin päälle pellille.
  2. Pane pelti kylmään uuniin ja säädä lämpötila 225 asteeseen. Paista pekoneita noin 20 minuuttia riippuen uunin lämpenemisnopeudesta. Kylmään uuniin laitettaessa rasva sulaa pekoneista vähitellen ja ne paistuvat rapeiksi.
  3. Nosta pekonit hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois.

Tiesitkö että...

Vinkki! Tarjoa pekonit perinteisesti aamupalalla paistettujen kananmunien kanssa tai murustele pekonit esimerkiksi caesarsalaatin päälle.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö per 100 g

  • 320 kcal1 320 kJ
  • Proteiinia11 g
  • Hiilihydraatteja g
  • Rasvaa28 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 26 arvostelua
  • Jaahas26.4.2018

    Itsehän poltin omat pekonini jo.. 10 min kohdalla.. ymmärrättehän.. että se on suuri osa.. kuukauden eläkkeestäni...

  • Harmittaa6.3.2018

    Juu pohjaan paloi 12 minuutin kohdalla. Voisitteko pliis muokata ohjetta niin ei useampien tartte pettyä.

  • K-Kuluttajapalvelu6.3.2018

    Harmittaa, ikävä kuulla, että pekonit ovat palaneet. Paistoaika on ohjeellinen ja riippuu oman uunin lämpenemisnopeudesta ja muista ominaisuuksista. Välitän palautteesi paistoajan muokkauksesta toki eteenpäin.

  • Justiinsa1.3.2018

    Tällä ohjeella poltin pekonit karrelle jo 11 minuutin kohdalla. Kiitos siis ohjeesta. Pirkka-pekonit oli ja ohjetta noudatin.