Rapea pekoni
Miten pekonista saa rapeaa? Rapea pekoni valmistuu helpoiten uunissa.
- alle 30 min
- 320 kcal / 100 g
Ainekset
- 1pkt(140 g)Pirkka pekonia
Valmistus
alle 30 min- Levitä pekoniviipaleet leivinpaperin päälle pellille. Pane pelti kylmään uuniin.
- Säädä uunin lämpötila 225 asteeseen (tasalämpö, ei kiertoilma). Paista pekoneita 15-20 minuuttia riippuen uunin lämpenemisnopeudesta. (Huom! Paistoaika lasketaan siitä hetkestä, kun pekonit laitetaan kylmään uuniin.) Tarkkaile uunia paistamisen aikana. Kylmään uuniin laitettaessa rasva sulaa pekoneista vähitellen ja ne paistuvat rapeiksi.
- Nosta pekonit hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois.
Tiesitkö että...
Vinkki! Tarjoa pekonit perinteisesti aamupalalla paistettujen kananmunien kanssa tai murustele pekonit esimerkiksi caesarsalaatin päälle.Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 320 kcal1 320 kJ
- Proteiinia 11 g
- HiilihydraattejaNaN g
- Rasvaa28 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Hyvää tuli. Antakaa trolleille kyytiä
Pekonit paloivat aivan mustiksi, 15-20min ohjeaika on aivan pielessä.
JJ, pekonien paistoaika on testattu K-Koekeittiöllä. Paisto-ajat ovat aina ohjeellisia, sillä uunit ovat erilaisia. Pekoneja kannattaa tarkkailla paiston aikana.
Oivallinen ja helppo ohje, pekonit jo vartissa parhaimmillan! Mukavia tavata trooleja täälläkin :-)
Hyvää tuli! Uunissa 20 minuuttia. Ehkä 15 minuuttia olisi lähempänä oikeaa. Mutta ei voi valittaa! Rapeaa, hyvää pekonia! 👍
Suosittelen 175 astetta, ja 20min. K- ruoka saisi minun puolestani poistaa tämän virheellisen 225 asteen ohjeen. Vai pidetäänkö tätä täällä klikkauksien vuoksi?
Noin 10v vanha perusliesi, HK:n original amerikkalainen pekoni, pekonisiivut pellille leivinpaperin päälle, pelti kylmään uuniin keskitasolle ja uuniin keskilämpö ja asteiksi 220. 18 minuutin päästä pekoni oli täydellistä. Eri valmistajien ja valmistuserienkin välillä on suuria eroja pekonisiivujen paksuudessa. Jos ei itse tajua vahtia paiston aikana pekonien kypsyysastetta, niin aika turhaa on laittaa epäonnistuminen muiden syyksi. Maalaisjärkeä saa käyttää. 1mm ohut pekonisiivu kun "yllättäen" paistuu nopeammin kuin vaikka 2mm paksu siivu ja tosiaan niissä uuneissa on eroja.
Erinomainen ohje mutta kannattaa uuniin silmäillä välillä niin voi ottaa ulos juuri kun alkavat ruskistua reunoista, ovat silloin mahtavan rapeita mutta eivät palaneita.
Laitoin ajastimen 16min luottaen ohjeeseen, nyt on koko kämppä savussa. Vanha uuni vieläpä joka ei todellakaan ole nopea lämpenemään
Fartti, todella ikävä kuulla, että pekonit ovat palaneet. Uunien tehoissa on eroja, joten uunia kannattaa tarkkailla paistamisen aikana. Paistoaika saattaa olla ohjetta lyhyempi tai pidempi uunin tehosta riippuen.
Onpas huono resepti, palo samantien. Eipä tartte uusiks katella reseptejä täältä.
On tainnu olla luetun ymmärtäminen ylätty suurimmalla osalla näistä kommentoijista... En usko että tätä reseptiä on noiden sulkeiden lisäks sen kummemmin muokattu. Mulla meni 15 minuuttia, hyvää tuli.
Hyvää tuli, paistoaika oli 18 minuuttia 👍salaatin päälle oiva lisä
En vielä ole maistanut,mutta huomenna hankin ja tuntuu siltä,että myös nautin.
En ihmettele 225 asteen kekäleitä. Itse laitan kylmään uuniin keskitasolle n. 150-160 astetta ja seuraan tilannetta. Välillä olen kääntänyt pekonit, välillä en. Aikaa en ole tarkkaan ottanut, mutta 15-20 minsaa kuulostaa ok. Aion kokeilla myös Joopasenjoon tapaa, päällekin leivinpaperi ja toinen uunipelti. Tarkkailu kyllä hankaloituu. Master Chef Australiassa on tehty mm. rapeata kanan- ja kalannahkaa näin. Asteita ja aikaa en kyllä muista.
Kiva vinkki. En ole ennen uunissa paistanut. Ja seuraamalla tilannetta uunissa maalaisjärjellä voi välttää pekonin palamisen. ;)
Toimii myös lidlin pekonilla!
Hyvää tuli! 15 min on sopiva jos tykkää ei niin rapeasta ja lähemmäs 20 min jos sitten rapeammasta. Itse ruukaan laittaa vielä toisen leivinpaperin ja pellin pekonien päälle ennen uuniin laittoa. Tässä vaihtoehtoinen arvostelu aiemmille trollauksille...
Poltin omat pekonit jo 2 minuutin kohdalla. Voisitteko muokata ohjetta, ettei ihmisten pekonit pala uuneihin. Kiitos
Mötiäinen, ikävä kuulla, että pekonit ovat palaneet näin pikaisesti. Huomastihan, että pekonit tulee laittaa kylmään uuniin. Vien palautteesi eteenpäin tiedoksi.
Uskokaa nyt, että 20 minuuttia on aivan liikaa kylmäänkin uuniin. Vastaukset tuntuvat lähinnä melkoiselta lukijoiden aliarvioimiselta. Nuotioko teidän koekeittiössä on uunina?
Vitsit vähissä, uunien tehoissa on eroja ja uunia kannattaa tarkkailla paistamisen aikana. Paistoaika saattaa olla ohjetta lyhyempi tai pidempi uunin tehosta riippuen.
Pekonit paloi täälläkin karrelle. Enpä hoksannut lukea kommentteja. Miksi ihmeessä ohje on täällä edelleen muokkaamatta, vaikka virheestä on mainittu JO puoli vuotta sitten? Älkää harmitelko, vaan tehkää asialle jotain, ettei mene muidenkin ruoat pilalle.
K-Virhe, todella ikävää, että resepti ei ole sinulla toiminut. Reseptin toimivuus on testattu K-Koekeittiössä. Olettehan huomannut, että pelti ja pekonit tulee laittaa kylmään uuniin.Kylmän uunin idea on, että pekonin rasva ehtii sulaa ennen kuin pekoni ruskistuu liikaa. Reseptiin on nyt päivitetty, että uuni tulisi säätää tasalämmölle, ei kiertoilmalle.
<Laitoin paistumaan pekonit uuniin ohjeen mukaisesti. Pekonit paloivat pilalle täysin mustiksi. Tätä ei oo kyllä testattu koekeittiössä. En edes muista, milloin viimeksi joku olisi ohje ollut näin pielessä.
Mustat kekäleet!, harmillista kuulla että pekonit eivät ole onnistuneet. Paistoaika on ohjeellinen ja riippuu oman uunin lämpenemisnopeudesta ja muista ominaisuuksista. Välitän palautteesi eteenpäin.
Hyviä tuli, mutta aika täytyi puolittaa. 40 v. vanhassa uunissa kesti 10 min. Onneksi luin kommentit ensin!
Paksua Atrian Englannin pekonia tällä ohjeella, melkein 32min meni omalla uunilla. Toimii
Joo, itse ajattelin tehdä uunissa grillipekonia joka on huomattavasti paksumpaa kuin tavallinen pekoni, paketissa ei ollut ohjeita joten googletin ja päädyin tänne. Luin kommentit ja ajattelin että kun grillipekoni on kuitenkin paksumpaa niin tuo 20 min voisi olla siihen ihan passeli, vaikka ohuempaan olisi liika. Asetin ajastimen 18 minuuttiin ja ajastimen piipattua kurkistin uuniin niin hirveä käry nousi ja siellä oli pellillinen oikein rapeaa mustaa pekonia :D
Itsehän poltin omat pekonini jo.. 10 min kohdalla.. ymmärrättehän.. että se on suuri osa.. kuukauden eläkkeestäni...