Rapea pekoni
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Miten pekonista saa rapeaa? Rapea pekoni valmistuu helpoiten uunissa.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
1 pkt (150 g) | tai |
Valmistus
alle 30 min
Levitä pekoniviipaleet leivinpaperin päälle pellille. Pane pelti kylmään uuniin.
Säädä uunin lämpötila 225 asteeseen (tasalämpö, ei kiertoilma). Paista pekoneita 15–20 minuuttia riippuen uunin lämpenemisnopeudesta. (Huom! Paistoaika lasketaan siitä hetkestä, kun pekonit laitetaan kylmään uuniin.) Tarkkaile uunia paistamisen aikana. Kylmään uuniin laitettaessa rasva sulaa pekoneista vähitellen ja ne paistuvat rapeiksi.
Nosta pekonit hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois.
Vinkki! Tarjoa pekonit perinteisesti aamupalalla paistettujen kananmunien kanssa tai murustele pekonit esimerkiksi caesarsalaatin päälle.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,4(19 arviota)
- 30 - 60 min3,7(31 arviota)
- alle 30 min4,2(50 arviota)
- alle 15 min3,6(22 arviota)
- alle 30 min3,3(7 arviota)
- alle 30 min3,3(3 arviota)
- alle 30 min4,6(14 arviota)
- alle 30 min5,0(7 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,3 (255 arviota)
- Katkat3 kuukautta sittenHyvä ja helppo ohje. 17 min riitti. Ajan otto otettu, kun pekonit laitettu kylmään uuniin. :)
- Liekitetyt Pekonit4 kuukautta sittenMönkään meni ja isosti!! Pekonit lähtivät liekehtimään 20 min kohdalla ja paloivat täysin syömäkelvottomiksi. Ei millään voi olla 20 min kuumassa uunissa ohuer pekoninpalat. EI NÄIN.
- Ellimelli10 kuukautta sittenErittäin hyvä ohje ja helppo. Olen tehnyt jo useasti. Koskaan ei ole palanut. Välillä kannattaa vilkuilla uuniin.
- Muy bien 👌1 vuosi sittenErittäin hyvä ohje! Rasvat jää leivinpaperille, loput vielä talouspaperiin. Eikä roisku niin kuin pannulla paistaessa.
- minä vain2 vuotta sittenjuu ja en todellakaa tuu muilla ohjeilla enää tekee kuin tällä eli kiitti vielä kerran ..todellakii mulla oli ensin 200 mut nostin aika äkkii kuumemmaksi ( vanhahko uuni ) ja koko aja seurasin ...hö ;) ilman mitää ajastimia ..tosiaa erinomaista tuli
- minä vain2 vuotta sittentuli tosi hyviä kiitos (Y) juu itekkii tiedän että uuneissa on eroa mut Ihmiset katsokaa sinne !! mulla oli 200 astetta ja aivan ihania kun ei se rasva oo siinä pääasia vaan maku. ei luulis olevan vaikeaa katsoo uuniin / maalaisjärki HEI ..hyvin usein vaa tulee moitetta millo mistäkii mm tänne sivuille huooh
- Sinne meni pekonit - roskiin.2 vuotta sittenSyömälelvottomikso mustiksi palaneen makuiseksi paloivat alle 15 minuutissa. Tästä edes paistan pari minuuttia pannulla ja aina tulee hyvää.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenSinne meni pekonit - roskiin, ikävä kuulla, että pekonit ovat palaneet. Olethan laittanut pekonit kylmään uuniin ja laskenut paistoajan siitä hetkestä alkaen? Uunia kannattaa myös tarkkailla paistamisen aikana.
- Ok!2 vuotta sittenOhjeen mukaan tein ja oli hyvä.
- Pekoni maisteri2 vuotta sittenHyvää tuli. Antakaa trolleille kyytiä
- JJ2 vuotta sittenPekonit paloivat aivan mustiksi, 15-20min ohjeaika on aivan pielessä.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenJJ, pekonien paistoaika on testattu K-Koekeittiöllä. Paisto-ajat ovat aina ohjeellisia, sillä uunit ovat erilaisia. Pekoneja kannattaa tarkkailla paiston aikana.
- Pekoninmaistaja2 vuotta sittenOivallinen ja helppo ohje, pekonit jo vartissa parhaimmillan! Mukavia tavata trooleja täälläkin :-)
- Äm@3 vuotta sittenHyvää tuli! Uunissa 20 minuuttia. Ehkä 15 minuuttia olisi lähempänä oikeaa. Mutta ei voi valittaa! Rapeaa, hyvää pekonia! 👍
- Pekka3 vuotta sittenSuosittelen 175 astetta, ja 20min. K- ruoka saisi minun puolestani poistaa tämän virheellisen 225 asteen ohjeen. Vai pidetäänkö tätä täällä klikkauksien vuoksi?
- Kokkinelonen3 vuotta sittenNoin 10v vanha perusliesi, HK:n original amerikkalainen pekoni, pekonisiivut pellille leivinpaperin päälle, pelti kylmään uuniin keskitasolle ja uuniin keskilämpö ja asteiksi 220. 18 minuutin päästä pekoni oli täydellistä. Eri valmistajien ja valmistuserienkin välillä on suuria eroja pekonisiivujen paksuudessa. Jos ei itse tajua vahtia paiston aikana pekonien kypsyysastetta, niin aika turhaa on laittaa epäonnistuminen muiden syyksi. Maalaisjärkeä saa käyttää. 1mm ohut pekonisiivu kun "yllättäen" paistuu nopeammin kuin vaikka 2mm paksu siivu ja tosiaan niissä uuneissa on eroja.
- Krissi4 vuotta sittenErinomainen ohje mutta kannattaa uuniin silmäillä välillä niin voi ottaa ulos juuri kun alkavat ruskistua reunoista, ovat silloin mahtavan rapeita mutta eivät palaneita.
- Fartti4 vuotta sittenLaitoin ajastimen 16min luottaen ohjeeseen, nyt on koko kämppä savussa. Vanha uuni vieläpä joka ei todellakaan ole nopea lämpenemään
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenFartti, todella ikävä kuulla, että pekonit ovat palaneet. Uunien tehoissa on eroja, joten uunia kannattaa tarkkailla paistamisen aikana. Paistoaika saattaa olla ohjetta lyhyempi tai pidempi uunin tehosta riippuen.
- Surkein resepti koskaan4 vuotta sittenOnpas huono resepti, palo samantien. Eipä tartte uusiks katella reseptejä täältä.
- Takas kouluun4 vuotta sittenOn tainnu olla luetun ymmärtäminen ylätty suurimmalla osalla näistä kommentoijista... En usko että tätä reseptiä on noiden sulkeiden lisäks sen kummemmin muokattu. Mulla meni 15 minuuttia, hyvää tuli.
- Marita4 vuotta sittenHyvää tuli, paistoaika oli 18 minuuttia 👍salaatin päälle oiva lisä
- Jouni4 vuotta sittenEn vielä ole maistanut,mutta huomenna hankin ja tuntuu siltä,että myös nautin.
- Nannaa4 vuotta sittenEn ihmettele 225 asteen kekäleitä. Itse laitan kylmään uuniin keskitasolle n. 150-160 astetta ja seuraan tilannetta. Välillä olen kääntänyt pekonit, välillä en. Aikaa en ole tarkkaan ottanut, mutta 15-20 minsaa kuulostaa ok. Aion kokeilla myös Joopasenjoon tapaa, päällekin leivinpaperi ja toinen uunipelti. Tarkkailu kyllä hankaloituu. Master Chef Australiassa on tehty mm. rapeata kanan- ja kalannahkaa näin. Asteita ja aikaa en kyllä muista.
- Kokeilija4 vuotta sittenKiva vinkki. En ole ennen uunissa paistanut. Ja seuraamalla tilannetta uunissa maalaisjärjellä voi välttää pekonin palamisen. ;)
- Bacey4 vuotta sittenToimii myös lidlin pekonilla!
- Joopasenjoo4 vuotta sittenHyvää tuli! 15 min on sopiva jos tykkää ei niin rapeasta ja lähemmäs 20 min jos sitten rapeammasta. Itse ruukaan laittaa vielä toisen leivinpaperin ja pellin pekonien päälle ennen uuniin laittoa. Tässä vaihtoehtoinen arvostelu aiemmille trollauksille...
- Mötiäinen4 vuotta sittenPoltin omat pekonit jo 2 minuutin kohdalla. Voisitteko muokata ohjetta, ettei ihmisten pekonit pala uuneihin. Kiitos
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenMötiäinen, ikävä kuulla, että pekonit ovat palaneet näin pikaisesti. Huomastihan, että pekonit tulee laittaa kylmään uuniin. Vien palautteesi eteenpäin tiedoksi.
- Vitsit vähissä5 vuotta sittenUskokaa nyt, että 20 minuuttia on aivan liikaa kylmäänkin uuniin. Vastaukset tuntuvat lähinnä melkoiselta lukijoiden aliarvioimiselta. Nuotioko teidän koekeittiössä on uunina?