Vaasan täysjyväkauratyynyt

Vaasan täysjyväkauratyynyt

Julkaistu 14.12.2017

Täyttä hyvää täysjyvästä! Kuohkea ja mehevä kauraleipä, jossa on nyt kokonaiset 52% täysjyväkauraa.

Voimavilja on myös trendikäs

Kaura on nyt kovemmassa nosteessa kuin koskaan – eikä turhaan! Kotimainen voimaviljamme on herkullinen ja terveellinen raaka-aine, joka sopii monenlaisiin leipiin ja leivonnaisiin. Maailmalla kaurasta on kehitelty jos jonkinlaisia ruokalajeja, mutta arjessa on paras luottaa vaivattomaan vaihtoehtoon. Vaasan Täysjyväkauratyynyt ovat oivallisia arjen herkkupaloja, joiden mukana tulee kaikki hyvä jyvästä: runsaasti kuitua, vitamiineja ja ihana, lempeä kauran maku! Leivän viljasta kokonaiset 52% on täysjyväkauraa.

Hyvää sellaisenaan tai paahdettuna

Vaasan Täysjyväkauratyynyt sopivat aamupalaksi, evääksi ja pieneen herkutteluunkin. Maistuisivatko nämä käyttövinkit?

Paahdettuna Paahda leivän puolikkaat leivänpaahtimessa. Levitä leiville maapähkinävoita ja banaanin viipaleita ja nauti kahvipullan sijasta.

Täytettynä Täytä leivät salaatilla, tomaatilla, paprikalla, punasipulilla ja kananmunasiivuilla. Pirskota päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla, mustapippurilla ja yrttiseoksella.

Tikkuina Leikkaa leipäpalat tikuiksi. Voitele öljyllä ja mausta suolalla ja valkosipulilla. Paista uunin ylätasolla 225 asteessa 6-8 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Tarjoa dippikastikkeen kanssa.