Viisi tapaa kääriä pekonia

Viisi tapaa kääriä pekonia

Päivitetty 30.6.2020

Snellmanin kotimainen Kunnon pekoni on oleellinen osa kesän grillauskestejä. Tutustu viiteen tapaan, jolla voit kääriä pekonia ja löydä uusi suosikkisi grillaukseen.

Snellmanin Kunnon pekoni tehdään Suomessa ja se on 100 % suomalaisesta lihasta tehty. Lihan pintaan hierotaan käsin suolaa ja sokeria, minkä jälkeen lihan annetaan levähtää useita päiviä ennen savustusta ja viipalointia. Kunnon pekoni tehdään ilman lisättyä fosfaattia (E 450, E451) tai lisättyä vettä. Tästä syystä se räiskyy vähemmän paistettaessa.

Kuivasuolatun pekonin maku on syvä ja täyteläinen. Siksi se sopiikin mainiosti erilaisiin grilliruokiin. Pekonin käärimisessä erilaisten raaka-aineiden ympärille vain mielikuvitus on rajana. Tässä muutama suosikkimme.

1. Pekoniin käärityt täytetyt herkkusienet

Pekoniin käärityt täytetyt herkkusienet 680px

Täytetyt herkkusienet lienevät se suosituin kesäinen pekoniherkku. Herkkusienten täytteeksi sopivat erinomaisesti tuorejuusto, sulatejuusto tai vaikkapa sinihomejuusto.

Lue ohje

2. Banaania pekonikääreessä

Banaania pekonikääreessä 680px

Banaania pekonikääreessä on hauska grilliruoka, joka sopii esimerkiksi lisukkeeksi meheville grillipihveille. Siinä yhdistyvät herkullisesti Kunnon pekonin suolaisuus ja banaanin makeus.

Lue ohje

3. Pekoniin kääritty halloumi

Pekoniin kääritty halloumi 680px Pekoniin kääritty halloumi on helppo ja nopea valmistaa. Maun lisäksi tähän reseptiin luovat mielenkiintoa raaka-aineiden erilaiset koostumukset – rapea pekoni, pehmeäksi paistuva halloumi ja raikas parsa.

Lue ohje

4. Pekoniin kääritty maissi

Pekoniin kääritty maissi 680px Makean maissin ja suolaisen pekonin maut täydentävät toisiaan erinomaisesti. Tämän helpompaa grillivinkkiä pekonin käärimiseen saa hakea. Esikypsennetty maissi ja siihen pekoni ympärille. Siinä kaikki!

Lue ohje

5. Pekonitaatelit

Pekonitaatelit 680px Nämä pienet grilliherkut sopivat mainiosti alkupaloiksi illanistujaisiin tai kesäpäivän grillijuhliin. Voit täyttää taatelit lähes millä tahansa. Yrttituorejuusto antaa mukavan säväyksen. Lue ohje:

Lue ohje

Osta K-Ruoka verkkokaupasta