Vad är mathandel på nätet och hur fungerar den?

Vad är mathandel på nätet och hur fungerar den?

Bekanta dig med och prova på webbutiken K-Ruoka, som betjänar i 500 K-affärer runtom i Finland! Skulle det vara dags för dig att beställa?

gåTillWebbutiken-button

Vad är mathandel på nätet?

Inalles 500 K-köpmän i Finland inklusive Åland har öppnat en matbutik på webben för att underlätta kundernas vardag. I webbutiken är det möjligt att handla var som helst, till exempel hemma, på jobbet eller när man är på resa. Det är roligt att handla mat i webbutiken och hela familjen kan göra det tillsammans! Det finns två leveranssätt och de varierar från butik till butik.

Hemleveransservicen är speciellt populär i hushåll som inte har bil och i familjer, där det är utmanande att ta sig till butiken till exempel tillsammans med familjens yngsta. Hemleverans är rena lyxen för vem som helst, för då du beställer hem maten behöver du inte bära tunga kassar och du får mer fritid i vardagen. Chauffören levererar inköpen, till och med till åttonde våningen i höghus utan hiss!

Med Beställ och hämta väljer du produkter till din köpkorg i webbutiken och butikens yrkesskickliga plockare samlar ihop och packar dina inköp färdigt. Du hämtar snabbt de färdiga matinköpen i butikens avhämtningspunkt och slipper irra omkring mellan hyllorna.

Verkkokauppa-brändikuva-laatikko

Så här beställer du från webbutiken

1. Välj butik

Välj med hjälp av ditt postnummer den hemleveransbutik som passar dig bäst eller en Beställ och hämta-butik som ligger vid din rutt.
Välj butik >>

verkkokauppa ikoni kaupanvalinta

2. Gör en inköpslista

Lägg in produkterna på inköpslistan. Du kan själv välja, om produkter som eventuellt inte finns får ersättas med andra. I fältet Meddelande till butik kan du specificera dina önskemål, till exempel hur mogna frukter du önskar eller önskemål om ersättande produkter.

Tips: Ifall du vill lägga in varor som du ofta köper i K-affärerna på listan med en klickning, ska du vara inloggad när du handlar och lägga till numret på ditt Plussa-kort.

verkkokauppa ikoni ostoslista

3. Skicka beställningen och ta emot leveransen

Välj leveranssätt, leveranstid, betalningssätt och skicka din beställning.

Beroende på vilket leveranssätt du har valt, antingen hämtar du dina inköp i avhämtningspunkten eller tar emot beställningen hemma!

Tips: Du kan bearbeta din beställning via länken till beställningsbekräftelsen som skickats till din e-post ända till leveransdagens morgon eller föregående kväll!

verkkokauppa ikoni toimitustapa

4. Koppla av och njut!

Grattis, du sparade tid och besvär! Vad tänker du göra med extratiden? Vi skulle vilja höra hur din beställning gick för att kunna utvecklas kontinuerligt, så ge oss respons!

verkkokauppa ikoni relaa

Nästa beställning går enklare än den första

När du har gjort din första beställning som inloggad, kan du använda den tidigare beställningen som underlag för den nya beställningen. I webbutiken ser du också behändigt dina OmaPlussa-förmåner och vilka produkter som rekommenderas för dig.

I webbutiken gäller en färskhetsgaranti - om du inte är nöjd med produkten du beställde, får du pengarna tillbaka.

gåTillWebbutiken-button