• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Aprikoosi-pähkinänougatjäätelö

Valmista helppo pähkinänougat jäätelön ja aprikoosien makupariksi.
Aprikoosi-pähkinänougatjäätelö
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta

Pähkinänougat

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin pähkinänougat. Hienonna pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Kaada sokeri kylmälle paistinpannulle ja kuumenna, kunnes se on sulanut. (Varo, ettei sokeri pääse palamaan.)
  2. Nosta pannu liedeltä ja lisää pähkinärouhe sulan sokerin joukkoon. Levitä seos leivinpaperille. Varo kuumaa sokeria. Kun seos on jähmettynyt, hienonna se terävällä veitsellä melko hienoksi.
  3. Leikkaa valutetut aprikoosit puoliksi ja jaa ne neljän lasin pohjalle. Mausta aprikoosit vaahterasiirapilla ja halutessasi konjakilla. Nosta jäätelöpallot laseihin ja ripottele pinnalle pähkinänougatia.

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 360 kcal1 490 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja47 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille