• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Siirappijäädyke

Siirappijäädyke
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

12 annosta

Koristeluun

Valmistus

yli 60 min
  1. Paloittele kuivatut hedelmät saksilla tai terävällä veitsellä pieniksi kuutioiksi. Kiehauta vaahterasiirappi kattilassa ja kaada joukkoon paloitellut sekahedelmät. Anna seoksen jäähtyä.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, samoin kerma. Sekoita muna-sokerivaahtoon ensin jäähtyneet sekahedelmät, joihin vaahterasiirappi on imeytynyt. Lisää lopuksi kermavaahto.
  3. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdeltuun kakkuvuokaan. Peitä foliolla ja nosta pakastimeen. Anna jäätyä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään. Kasta vuoka reunojaan myöten hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille.
  4. Kaada jäädykkeelle 1-2 rkl vaahterasiirappia ja koristele viinirypäleillä.

Ravintosisältö perannos 75g100 g

  • 219 kcal917 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja29,8 g
  • Rasvaa10,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2