Rommi-luumuvaahto
Rommi-luumuvaahto on herkullinen ja helppo jälkiruoka, joka syntyy käden käänteessä.
10 annosta30 - 60 min294 kcal / annos (120g)
Ainekset
10 annosta
- 1ps(250 g)Pirkka kivettömiä luumuja
- 1dlrommia tai
- 1dlvettä + 2 tl rommiesanssia
- 1dlvettä
- 3/4dlsokeria
- 2tlk(à 2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 2tlvanilliinisokeria
- 200gmaustamatonta tuorejuustoa
Valmistus
30 - 60 min- Pane luumut kattilaan. Lisää rommi, vesi ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes luumut ovat pehmenneet. Soseuta sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa, jäähdytä.
- Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja mausta vanilliinisokerilla. Sekoita tuorejuuston joukkoon rommiluumuseos. Nostele kermavaahto tuorejuustoseoksen sekaan ja sekoita hieman.
- Jaa rommi-luumuvaahto annosmaljoihin. Koristele maljat halutessasi suklaalastuilla ja hasselpähkinärouheella.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 120g100 g
- 294 kcal1 230 kJ
- Proteiinia 3 g
- Hiilihydraatteja23 g
- Rasvaa18 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi