Hyppää sisältöön
RaparperispritzTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperispritz

  • Annosmäärä15 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Raikas ja pirskahteleva spritz syntyy raparperista! Tarjoa raparperidrinkki lasista jäiden kanssa tai sekoita juomaa isommalle joukolle kannullinen.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

15 annosta

Raparperimehutiiviste

  • 500 g tuoretta raparperia
  • 5 dl vettä
  • 2 dl sokeria

Lisäksi

Ravintosisältö

  • Energia
    222 kJ / 53 kcal
  • Rasva
    0 g
  • josta tyydyttynyttä
    0 g
  • Hiilihydraatit
    12,4 g
  • josta sokereita
    12,4 g
  • Proteiini
    0,1 g
  • Suola
    0 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese raparperinvarret ja leikkaa sentin viipaleiksi. Kiehauta vesi ja lisää raparperipalat. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes raparperit ovat täysin pehmenneet.
  2. Nosta tiheä siivilä kattilan tai kulhon päälle ja kaada raparperiseos siivilään. Anna valua hetken aikaa ja painele raparperimassaa kauhalla, jotta saat mahdollisimman paljon mehua talteen.
  3. Lisää kattilaan mehun joukkoon sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Anna jäähtyä.
  4. Mittaa lasiin noin 2 rkl raparperimehua, 3/4 dl kivennäisvettä ja 3/4 dl russian virvoitusjuomaa. Lisää jääpalat ja koristele appelsiiniviipaleilla ja raparperilla. Jos teet juomaa suuremman määrän kannuun, sekoita raparperimehu ensin pieneen määrään kivennäisvettä ja lisää loput juomat pienissä erissä, jotta juoma ei kuohu liikaa.
Kokeile raparperimehua myös alkoholittoman kuohuviinin joukossa. Hävikkivinkki! Sekoita siivilöinnistä yli jääneen raparperin joukkoon 1/2–1 dl sokeria ja herkuttele hilloke esimerkiksi lettujen tai jogurtin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,5 (123 arviota)

  • Essi
    1 vuosi sitten
    Kauan siirappi säilyy jääkaapissa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Essi, valmistettava raparperimehutiiviste säilyy jääkapissa noin 3 vuorokautta. Halutessaan sen voi myös pakastaa, jolloin säilyvyys on joitakin kuukausia.
  • Jotain uutta vieraille
    2 vuotta sitten
    Tämä on tosi hyvä ja raikas juoma sellaisenaan. Kaikki maut tulevat esiin. Smirnoff vodka antaa hyvän terästyksen tarvittaessa. Teen uudelleen.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Huolestunut, alkukesästä ohutkuorisia raparpereja ei välttämättä tarvitse kuoria. Kuoren paksuuntuessa kuoren voi poistaa.
  • Huolestunut
    3 vuotta sitten
    Hei, eikö raparpereja siis kuorita lainkaan? Eikös kuoressa ole jotain haitallista vai neutraloituuko tuossa keittämisessä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Kesädrinkki, raparperimehutiivisteellä voi tosiaan maustaa kuohuviinin. Valmiin alkoholittoman spritzin voi myös terästää halutessaan esimerkiksi ginillä tai vodkalla.
  • Kesädrinkki
    4 vuotta sitten
    Jos tästä haluaa tehdä alkoholillisen version niin mikähän/mitkähän alkoholit tähän kävisivät? Pelkkä kuohuviini?