Raparperijuoma
Raikas raparperijuoma on helppo valmistaa kattilassa. Mausta mehu halutessasi sitruunan- tai limetinkuorella. Noin 0,45€/annos.
8 dlyli 60 min
Ainekset
8 dl
- 2l(800 g)tuoretta raparperia
- 3dlvettä
- (pala sitruunan tai limetin kuorta)
Lisäksi
- vettä tai
- Pirkka kivennäisvettä
Valmistus
yli 60 min- Pese raparperinvarret ja leikkaa sentin viipaleiksi. Kiehauta vesi ja lisää raparperi. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes raparperi on täysin pehmennyt.
- Levitä puhdas, märkä sideharso isoon siivilään kattilan päälle ja kaada raparperikeitos siihen. Anna valua hetki ja kierrä liina sitten tiukaksi kierteeksi. Puserra kaikki mehu vähitellen kattilaan kiertämällä liinaa tiukemmaksi ja painelemalla nyyttiä kauhalla.
- Lisää sokeri ja halutessasi sitruunan- tai limetinkuori kattilaan mehun joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi. Kerää pinnalle muodostunut vaahto reikäkauhalla.
- Täytä kaksi puhdasta, kuumennettua puolen litran pulloa kuumalla mehulla melko täyteen. Sulje heti kuumalla kumitulpalla ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä mehu kylmässä.
- Annoksesta tulee noin 8 dl raparperijuomatiivistettä. Laimenna juoma vedellä tai kivennäisvedellä (suhde 1:2) ennen tarjoamista.
Tiesitkö että...
Huom! Mehu onnistuu hyvin myös pakastetusta raparperista. Voit myös pakastaa mehutiivisteen. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Erityisruokavaliot
Kommentoi
Mehu syntyy kyllä pitkistäkin raparperin paloista, ei niitä tarvitse silputa. Itse nostan kuidut liemestä siivilään spagettikauhalla, ja se on sitä helpompaa, mitä pitempiä pätkät ovat.