Raparperijuoma
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
2 l (800 g) | tuoretta raparperia tai |
3 dl | vettä tai |
2 dl | tai |
(pala sitruunan tai limetin kuorta) tai | |
Lisäksi | |
---|---|
vettä tai tai |
Ravintosisältö
Energia | 316 kJ / 75 kcal |
Rasva | 0,1 g |
josta tyydyttynyttä | 0 g |
Hiilihydraatit | 16,9 g |
josta sokereita | 16,9 g |
Proteiini | 0,4 g |
Suola | 0 g |
Valmistus
Pese raparperinvarret ja leikkaa sentin viipaleiksi. Kiehauta vesi ja lisää raparperi. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes raparperi on täysin pehmennyt.
Levitä puhdas, märkä sideharso isoon siivilään kattilan päälle ja kaada raparperikeitos siihen. Anna valua hetki ja kierrä liina sitten tiukaksi kierteeksi. Puserra kaikki mehu vähitellen kattilaan kiertämällä liinaa tiukemmaksi ja painelemalla nyyttiä kauhalla.
Lisää sokeri ja halutessasi sitruunan- tai limetinkuori kattilaan mehun joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi. Kerää pinnalle muodostunut vaahto reikäkauhalla.
Täytä kaksi puhdasta, kuumennettua puolen litran pulloa kuumalla mehulla melko täyteen. Sulje heti kuumalla kumitulpalla ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä mehu kylmässä.
Annoksesta tulee noin 8 dl raparperijuomatiivistettä. Laimenna juoma vedellä tai kivennäisvedellä (suhde 1:2) ennen tarjoamista.
Mehu onnistuu hyvin myös pakastetusta raparperista. Voit myös pakastaa mehutiivisteen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Plussa-etu −10 %Pirkka kivennäisvesi 1,5lPlussa-kortillaEtuhinta 5,00/4 kpl0,57/lIlman Plussa-korttia 1,39/kpl
- Sitruuna kgHinta n. 0,51/kpl2,69/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Plussa-etu −10 %Pirkka Vichy 1,5lPlussa-kortillaEtuhinta 5,00/4 kpl0,57/lIlman Plussa-korttia 1,39/kpl
- Olvi Vichy 0,5lHinta 1,79/kpl3,18/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(163 arviota)
- yli 60 min3,2(19 arviota)
- yli 60 min4,0(86 arviota)
- yli 60 min3,8(120 arviota)
- alle 30 min3,9(305 arviota)
- alle 30 min4,1(7 arviota)
- yli 60 min3,9(135 arviota)
- 30 - 60 min4,0(90 arviota)
Arvostele resepti
- LilliA3 vuotta sittenMehu syntyy kyllä pitkistäkin raparperin paloista, ei niitä tarvitse silputa. Itse nostan kuidut liemestä siivilään spagettikauhalla, ja se on sitä helpompaa, mitä pitempiä pätkät ovat.