Vaalea glögi
Ilman viiletessä erilaiset kuumat juomat lämmittävät. Erityisesti glögi on joulunodotuksen suosikkijuoma! Itse tehtynä glögi maistuu erityisen hyvältä.
4 annosta30 - 60 min50 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- rusinoita
- kuorittuja manteleita
- tilkkapunssia
- 5dlomenatuoremehua
- 1dlmaustelientä
- (sokeria)
Mausteliemi
- 1lvettä
- 2palaa inkivääriä
- 2kanelitankoa
- 40kokonaista neilikkaa
- 2rklkokonaisia kardemumman siemeniä
- 2dlrusinoita
Valmistus
30 - 60 min- Laita lasien pohjalle mantelit, rusinat ja halutessasi tilkka punssia. Kuumenna mehu ja mausteliemi höyryäväksi. Kaada laseihin.
- Mausteliemi: Mittaa kaikki aineet kattilaan ja keitä hiljalleen noin puolen tunnin ajan. Jäähdytä seos ja siivilöi. Säilytä jääkaapissa suljetussa astiassa.
Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 50 kcal209 kJ
- Proteiinia 1 g
- Hiilihydraatteja10,7 g
- Rasvaa1,2 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi