Arki
Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Freak shake eli friikkipirtelö

Freak shake eli friikkipirtelö

Australiasta Suomeen rantautunut jälkiruokavillitys freak shake eli friikkipirtelö on juuri sopiva herkku pitkiin kesäpäiviin. Tämä överiherkku tunnetaan myös nimillä överipirtelö, extreme milk shake tai crazy shake. Freak shake on tuhti pirtelöannos, jonka koristeluun käytetään jos jonkinlaisia makuja - vain oma luovuus on rajana!

Freakshake on korkeaan lasiin tai lasipurkkiin koottu pirtelöannos, jonka reunoilta pursuaa suklaa- ja toffeekastiketta, kermavaahtoa, makeisia ja strösseleitä sekä suolapähkinöitä ja pretzeleitä. Pirtelölasin päällä voi olla browniepaloja, kokonaisia donitseja tai vaikkapa keksejä. 

Friikkipirtelö on todella tuhti jälkiruoka. Sen voikin mainiosti jakaa kaverin kanssa. Mikä olisikaan herkullisempi jälkiruoka kesään! Kokeile suklaanmakuista freak shakea tai pähkinäistä peanut freak shakea, jossa suklaapirtelö maustetaan maapähkinävoilla ja koristellaan suolapähkinöillä sekä minidonitseilla.

freakshake työvaiheet

Näin valmistat friikkipirtelön

1. Levitä maapähkinävoita tai hasselpähkinä-kaakaolevitettä reilusti lasin tai lasipurkin reunoille. Kiinnitä levitteen avulla suolapähkinöitä tai keksimuruja koristeeksi. 

2. Valmista pirtelö tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Mittaa jäätelö ja maito kulhoon ja aja seos tasaiseksi. Lisää kolme täytekeksiä  tai 1 rkl maapähkinävoita ja jatka sekoittamista, kunnes seos on tasaista.

3. Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi. 

4. Kaada pirtelö laseihin. Pursota päälle reilusti kermavaahtoa ja koristele. Voit käyttää koristelussa täytekeksejä, vaahtokarkkeja ja halutessasi myös suolapähkinöitä tai sulatettua suklaata. Vain mielikuvitus on rajana!