Miten tarkistaa hedelmän kypsyys?

Miten tarkistaa hedelmän kypsyys?

Päivitetty 22.11.2017

Kypsät hedelmät maistuvat makeilta ja aromikkailta. Mutta miten tunnistaa juuri oikeankypsyiset yksilöt?

Vesimeloni

Vesimeloni

Vesimelonin kypsyyden tarkistat kopauttamalla sitä kevyesti kuoreen. Kumea ääni paljastaa, että se on valmis nautittavaksi.

Banaanit

Banaanit

Banaanin syöntikypsyydessä on monia mieltymyksiä. Vihreä banaani on raaka ja maultaan kitkerä, koska sen tärkkelys ei ole vielä muuttunut sokeriksi. Kun banaani on kypsä, sen kuori on keltainen ja siinä on tummia pilkkuja. Kypsä banaani on pehmeä ja makea.

Avokado

Avokado

Yleisin tapa testata avokadon kypsyyttä on kokeilla varovasti painamalla, onko se pehmeä. On olemassa myös toinen keino. Nappaa avokadon ruskea kanta pois. Jos kanta lähtee irti helposti ja alta paljastuu vihreää, on avokado valmis syötäväksi.

Appelsiini

Appelsiini

Kypsä appelsiini on kiinteä ja sen kuori on ohut sekä sileä. Kypsyyden voi myös tarkistaa painon perusteella. Mitä mehukkaampi appelsiini on, sitä enemmän se painaa.

Ananas

Ananas

Ananaksen kypsyys varmistuu, kun kokeilet vetäistä irti yhden sen lehdistä. Jos lehti irtoaa helposti, ananas on kypsä. Kypsän ananaksen tuoksu on tuore ja voimakas.