Banaani antaa makeaa voimaa

Banaani antaa makeaa voimaa

Banaani sopii erinomaisesti leivoksiin, jälkiruokiin ja nopeisiin välipaloihin.  Se istuu hienosti myös pitsan päälle, makeuttajaksi salaattiin, porsaanlihan tai kanan joukkoon, kasviskeittoa pehmentämään ja vaikka mitä muuta!

Makeat banaanireseptit herkutteluun

Mehevä banaanikakku on kätevä tapa hyödyntää ylikypsät banaanit. Herkulliset banaanimuffinssit tai suklaisen banaani-suklaajuoman taas voi pyöräyttää pikaisellakin aikataululla. Terveellinen maidoton banaanijäätelö valmistuu myös hetkessä, kunhan muistat pakastaa banaanisiivuja valmiiksi. Raikas banaani-avokadosmoothietoimii hellepäivän virkistäjänä tai treenin palautusjuomana.Vaihtelua kahvipöytään tuo DaCapo-banaanikakku!

Herkulliset banaaniletut

Perinteiset letut saavat ihanan, makean maun kun niihin lisätään banaania. Maidottomat banaaniletut maistuvatkin kaikenikäisille. Parin raaka-aineen Banaaniletut ovat nousseet monen kokkaajan suosikiksi perinteisten lettujen rinnalle. Letut luonnistuu nopeasti ja ne voi maustaa halutessaan kanelilla tai kardemummalla.

Banaani ruoanlaitossa

Kuten todettu, banaani ei ole yksin jälkiruoissa käytettävä herkku - se sopii erittäin hyvin myös ruoanlaittoon esimerkiksi porsaan, kanan tai kalan kaveriksi. Suolapähkinöillä viimeistelty banaanipossu vie kielen mennessään, ja kermainen banaanikala houkuttelee tuoksullaan. Intialaiset banaanibroileri ja broileribanaanikorma ovat myös kokeilemisen arvoisia, maukkaita erikoisuuksia. Ravitseva kiivi-banaanituorepuuro antaa hyvän startin päivälle. Banaani maistuu myös grillattuna jälkkärinä ja banaani-kinuskiburgerissa!

Tutustu myös muihin herkullisiin banaaniresepteihimme!