Pirkka gluteeniton riisipiirakka on vastaus kasvavaan kysyntään

Pirkka gluteeniton riisipiirakka on vastaus kasvavaan kysyntään

Päivitetty 11.5.2018

Gluteenittomien tuotteiden kysyntä on kasvussa. K-Ruoka Awards 2017 -finaaliin nousi tutun kansallisherkun gluteeniton sisar, Pirkka gluteeniton riisipiirakka, joka kisaa parhaan Pirkka-tuotteen tittelistä.

Gluteenittomat tuotteet ovat keliaakikon ja herkkävatsaisen pelastus. Nykyään ne tosin maistuvat yhä suuremmalle joukolle kuluttajia. K-Plussa-asiakkaille tehdyn kyselyn mukaan vain kolmanneksella gluteenittomien tuotteiden käyttäjistä on keliakia, joka on perinteisesti ollut syynä gluteenittomien tuotteiden syömiseen.

“Trendinomainen käyttö on lisääntynyt”, Keskon osto- ja myyntipäällikkö Tiina-Liisa Nirhola toteaa.

Viimeisten kymmenen vuoden aikana gluteenittomien tuotteiden myynti on kasvanut vauhdilla. Kasvavaan kysyntään haluttiin vastata uudella Pirkka-tuotteella.

“Idea tuotteeseen lähti siitä, että pyrimme löytämään tuotteen, joka on jo pitkään menestynyt markkinoilla. Päädyimme riisipiirakkaan, josta sitten tehtiin gluteeniton versio”, Nirhola toteaa.

Uusia gluteenittomia Pirkka-tuotteita tullaan näkemään kauppojen hyllyillä tulevaisuudessa yhä enemmän. Pelkästään tänä vuonna markkinoille tulee yhteensä 13 erilaista gluteenitonta leipätuotetta.

“Olemme tehneet erittäin paljon tuotekehitystä ja uusia tuotteita tulee jatkuvalla syötöllä. Nyt syksyllä gluteenittomien tuotteiden joukko kasvaa porkkanariisipiirakalla ja perunapiirakalla”, Nirhola paljastaa.

Nirhola kehottaa rohkeasti kokeilemaan uusia makuyhdistelmiä perinteisen kansallisherkun kanssa. Haastattelun aikana on kyytipoikana tarjolla punajuurihummusta ja poromoussea.

“Riisipiirakka toimii tietysti myös perinteisenä voileipänä eli kinkut ja juustot vaan päälle. Oma suosikkini on kuitenkin perinteinen munavoi,” Nirhola kertoo.

Tutustu finalisteihin