Pirkan gluteenittomalle pullataikinalle Vuoden 2017 gluteeniton tuote -tunnustus

Pirkan gluteenittomalle pullataikinalle Vuoden 2017 gluteeniton tuote -tunnustus

Päivitetty 19.12.2018

Keliakialiitto palkitsi Pirkan gluteenittoman pullataikinan Vuoden gluteeniton tuote -tunnustuksella Lautasella-messuilla perjantaina 27.4.2018

Tuomaristo perusteli valintaa muun muassa seuraavasti:

”Pulla on gluteenittomassa leivonnassa vaikea toteuttaa, tuote on keliaakikon tai gluteenitonta ruokavaliota noudattavan unelma. Uusi ja monikäyttöinen innovaatio, jolla jokainen onnistuu – tätä on odotettu!”

Pirkan gluteenittomat taikinat tuotiin valikoimiin melko tarkalleen vuosi sitten asiakkaiden toivomuksesta, sillä helppokäyttöisille gluteenittomille tuotteille on jatkuvasti kasvava tarve.

Vastaavia, hiivalla kohotetavia taikinoita ei ruokakaupoissa ollut saatavilla, joten päätimme kehittää sopivan tuotteen yhdessä tavarantoimittajan, Vuohelan Herkun, kanssa”, kertoo osto- ja myyntipäällikkö Tiina-Liisa Nirhola.

Gluteeniton ja laktoositon pullataikina

Pirkka gluteeniton pullataikina on Suomessa valmistettu gluteeniton ja laktoositon pakastetaikina. Taikina ei sisällä vehnätärkkelystä. Helposti käsiteltävästä ja hyvin leipoutuvasta taikinasta voi valmistaa erilaisia pullia ja pullapohjaisia piirakoita.

Gluteeniton pullataikina on löytänyt oman asiakaskuntansa ja sen myynti on kasvanut tasaisesti. Laskiaisena tuotteen myynti jopa tuplaantui. Pullataikinasta voi leipoa myös munkkeja, joten odotamme tuotteelle hyvää menekkiä myös vappuna”, kertoo Nirhola.

Pirkka-sarjan gluteenittomat tuotteet ovat suosittuja ja tervetulleita gluteenitonta ruokavaliota noudattavien keskuudessa monipuolisen valikoiman sekä brändituotteita alhaisemman hinnan vuoksi. Sarjaan tuodaan jatkuvasti uusia tuotteita. Tällä hetkellä gluteenittomia tuotteita on lähes 60. Gluteenittomien tuotteiden suosion kasvu jatkuu vahvana, vuonna 2017 gluteenittomien tuotteiden myynti kasvoi 20 prosenttia*.

”Gluteenittomien tuotteiden kasvua selittää kaksi tekijää. Toisaalta Keliakiaa diagnosoidaan yhä enemmän, mutta samaan aikaan suomalaisia kiinnostaa täsmähyvinvointi: yhä useampi suomalaisista haluaa noudattaa tiettyä ruokavaliota, esimerkiksi gluteenitonta. Kuluttajatutkimuksemme mukaan, jopa kaksi kolmasosaa gluteenittomien tuotteiden ostajista ovat muita kuin keliaakikoita”, kertoo Nirhola.