Fria – gluteenitonta kaikkiin makuihin

Fria – gluteenitonta kaikkiin makuihin

Julkaistu 16.5.2018

4.-10.9. vietetään Keliakiaviikkoa, jonka tavoitteena on lisätä tietoa keliakiasta ja sen vaatimasta ruokavaliosta. Gluteenittoman leivän ja leivontatuotteiden kysyntä on nyt suurempaa kuin koskaan, ja aika jolloin niitä sai metsästää kaupasta koirien ja kissojen kanssa on onneksi ohitse! Frian laajaan valikoimaan voit aina luottaa – tuotteista löydät gluteenitonta kaikkiin tilaisuuksiin ja makuihin.

Laaja gluteeniton valikoima

Fria Bröd on perheomisteinen yritys, joka on kehittänyt ja valmistanut maukkaita gluteenittomia ja maidottomia leipomotuotteita vuodesta 1996 alkaen. Tällöin gluteenittomien tuotteiden valikoima oli vielä hyvin suppea, ja Fria onkin vastannut ongelmaan tehokkaasti – tänä päivänä yritys on gluteenittomien leipien markkinajohtaja Pohjoismaissa.

Yhä useampi noudattaa nykyään gluteenitonta ruokavaliota ja etenkin gluteenittomien leipien kysyntä on suurta – kaivataan muutakin, kuin perinteistä vaaleaa vuokaleipää. Friankaan valikoima ei rajoitu pelkkiin leipätuotteisiin ja sämpylöihin, vaan kattaa kaikkea muffineista mutakakkuihin ja pizzoista valmisruokiin. Halusit sitten nauttia aamiaisleipäsi puolukalla tai chiansiemenillä maustettuna tai arpoa päiväkahvilla korvapuustin ja suklaamuffinin välillä, Frialla on sinulle vaihtoehto!

Miksi juuri pakastettua?

Jotkut ihmettelevät, miksi Frian tuotteet ovat pakasteita. Vastaus on hyvin käytännönläheinen – koska gluteenittomalla leivällä on usein lyhyempi säilyvyys kuin tavanomaisilla leivillä, niiden herkullisuuden säilyminen varmistetaan pakastamalla tuote. Tuotteita ei tarvitse paistaa, vaan ne sulavat kätevästi huoneenlämmössä. Sulatettu tuote säilyy parhaiten huoneenlämmössä suljetussa pussissa, aivan kuten tavanomainenkin leipä.

Fria toimii keliakia-asiantuntijana

Tieto on kaiken A ja O, kun on kyse terveysasioista. Fria toimii myös tärkeänä tiedonvälittäjänä, jotta sinun tai läheisesi ja kaikkien muiden keliaakikkojen arki olisi sujuvampaa ja terveellisempää. Kun muistissa on muutama niksi gluteenittomaan ruoanlaittoon, ovat monet omat suosikkireseptit vaivattomasti muokattavissa gluteenittomiksi. Mitä enemmän ruokavaliosta on tietoa ja ymmärrystä, sitä helpompaa ja hauskempaa elämästä tulee – tieto ei lisää tuskaa, päinvastoin! 

Frialla on oma keliakia-asiantuntija, jonka tehtävänä on lisätä tuntemusta ja tietoa keliakiasta ja gluteeniherkkyydestä. Hän osallistuu myös tuotekehitykseen, jotta Frian valikoima pysyisi mahdollisimman laajana ja monipuolisena.