Alkukesän inspiroimat koristeet kakkuihin ja kattauksiin

Alkukesän inspiroimat koristeet kakkuihin ja kattauksiin

Julkaistu 24.1.2018

Kevään ja kesän raikas ja vehreä luonto tarjoavat inspiraatioita myös juhlakattauksiin. K-ruokakaupoista löytyy niin tarvikkeita itse valmistamiseen kuin valmiita tuotteita juhlapöydän iloksi.

Luonto koristaa kakut

Myös luonnosta löytyy aineksia koristeluun. Kokeile esimerkiksi syötäviä orvokinkukkia tai tuoreita yrttien versoja koristeina kukka-asetelmissa, salaatissa tai kakun päällä.

Kerää puutarhasta löytyviä kukkivia koristepuiden ja -pensaiden oksia maljakkoon. Vaikka kukat olisivat sisään tuotaessa vasta nupuillaan, lämpimässä huoneilmassa kukat aukeavat muutamassa päivässä. Myös yrtit, esimerkiksi mintun tai sitruunamelissan lehdet ja suklaarouhe näyttävät kakun päällä kauniilta. Kokeile sivellä sulatettua suklaata esimerkiksi tuoreen yrtin lehden päälle. Irrota suklaalehti jähmetyttyään ja käytä koristeluihin.

Raparperin lehtiä voi käyttää esimerkiksi ulkona pöydän kattamisessa tablettien tavoin. Niitä ei pidä syödä, koska ne ovat myrkyllisiä, eikä niille kannata asetella suoraan ruoka-aineita. Hedelmistä ja marjoista saa myös raikkaita ja kauniita koristeita.