Lasten Kokkikorneri esittää: Keksitikkarit
Päivitetty 15.6.2021Helpot keksitikkarit syntyvät valkosuklaaseen ja nonparelleihin dipatuista Pirkka Daniela -kekseistä. Varo, sillä keksitikkarit vievät sokerihiiren kielen mennessään!
Sujauta Pirkka Daniela kaakaotäytekeksi jäätelötikun nokkaan, sipaise päälle kerros sulaa valkosuklaata ja viimeistele keksitikkarit värikkäillä nonparelleilla – synttärikekkereiden tai vappubileiden pieni makea tarjottava on valmis! Keksitikkari tyydyttää suuremmankin sokerihimon!
Keksitikkareiden tekeminen onnistuu hyvin lasten kanssa, kunhan suklaan sulattaminen jää vanhemman vastuulle. Keksit voi joko varovasti dipata suklaaseen tai sulaa suklaata voi voidella keksien päälle lusikalla tai pienellä veitsellä.
Keksitikkarit (14 valmista keksitikkaria)
- 1 pkt Pirkka Daniela kaakaotäytekeksi 200 g
- 3 kpl Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100 g
- Pirkka nonparelleja
- lisäksi: jäätelö- tai cake pop -tikkuja
1. Työnnä jäätelötikku varovasti täytteen keskelle. Vaihtoehtoisesti pyöräytä keksin puoliskot erilleen ja paina tikku täytteeseen.
2. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Dippaa keksit sulaan suklaaseen tai voitele keksit suklaalla veitsen tai lusikan avulla.
3. Pyörittele keksitikkarit nonparelleissa. Laita valmiit tikkarit hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään.