• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
YksisarviskakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Yksisarviskakku

Upea yksisarviskakku eli unicorn-kakku sopii lastenjuhliin tai teemabileisiin. Sisältä löytyy herkullista suklaakakkua ja kolmea marjamoussea.

  • 16 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

16 annosta

Kakkupohja

Kostutus

    • 1 1/2dlmaitoa
    • 1tlvaniljasokeria

Marjatäytteet

Marenki-voikreemi

    • 360g(suolatonta) voita
    • 6valkuaista
    • 3 3/4dl(360 g)sokeria
    • 2tlvaniljasokeria
    • elintarvikevärejä

Koristeluun

    • valkoista ja mustaa kaulittavaa massaa
    • 1jäätelövohveli
    • vaaleanpunaisia koristerakeita

Valmistus

yli 60 min
  1. Pingota irtopohjavuoan (Ø 19 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja vispilöi sen joukkoon muscovadosokeri ja kaakaojauhe. Jätä odottamaan. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Lisää jauhoseosta ja lämmintä kaakaolientä vuorotellen taikinaan koko ajan sekoittaen.
  3. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 50-55 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, on kakku kypsä.
  4. Anna kakkupohjan jäähtyä.
  5. Jos kakkupohjan päällipinta on hieman kupera, tasoita sitä leikkaamalla ohut pala pinnasta pois. Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Kakkulevyistä tulee melko ohuet, joten käsittele niitä varovasti. Vuoraa sama irtopohjavuoka, jolla paistoit kakkupohjan, kelmulla. Laita alin kakkulevy vuokaan.
  6. Sekoita kostutuksen aineet keskenään.
  7. Sulata marjat omissa kulhoissaan ja soseuta sauvasekoittimella.
  8. Laita liivatteet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä noin 5 minuutiksi.
  9. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja tomusokeri.
  10. Kuumenna vesi kiehuvaksi pienessä kulhossa mikrossa. Lisää kuivaksi puristellut liivatteet ja sekoita, kunnes liivatteet liukenee. Anna seoksen jäähtyä hetki. Kaada liivateliemi vaahtoon samalla voimakkaasti sekoittaen.
  11. Jaa täyte saman tien kolmeen marjasosekulhoon ja sekoita vaahdot marjatäytteet tasaisiksi.
  12. Kostuta vuokaan nostamasi kakkulevy vaniljamaidolla. Levitä mansikkatäyte levyn päälle. Nosta seuraava levy vuokaan, kostuta ja täytä mustikkatäytteellä. Nosta kolmas kakkulevy vuokaan (voit laittaa päällimmäisen kuperaksi paistuneen levyn tähän kohtaan, kupera puoli alaspäin), kostuta ja täytä vadelmatäytteellä. Laita viimeinen kakkulevy vadelmatäytteen päälle ja kostuta. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
  13. Muotoile valkoisesta massasta yksisarvisen korvat ja työnnä ne cocktailtikkuihin, joilla ne on helppo asettaa paikoilleen. Kauli pienestä palasta mustaa massaa levy ja leikkaa siitä pienellä veitsellä yksisarvisen ripselliset silmät.
  14. Kuutio kreemin voi ja anna lämmetä huoneenlämmössä pari tuntia.
  15. Erottele valkuaiset metallikulhoon. Mittaa joukkoon sokeri. Kuumenna vettä kattilassa ja nosta kulho vesihauteen päälle. Kuumenna valkuaisia ja sokeria sekoitellen, kunnes seos on 58-60-asteista ja sokeri sulanut valkuaisiin. Nosta kattila pois vesihauteesta ja vatkaa sähkövatkaimella paksuksi marengiksi. Jatka vatkaamista noin viisi minuuttia, kunnes marenki on jäähtynyt noin 28-asteiseksi. Voit laskea kulhon varovasti kylmään veteen vatkaamisen aikana, jolloin se jäähtyy nopeammin. Kun marenki on jäähtynyt, aloita voikuutioiden lisääminen marenkiin edelleen vatkaten. Lisää voita kuutio kerrallaan. Kun kaikki voi on lisätty, jatka edelleen vatkaamista muutaman minuutin ajan. Älä pelästy, jos kreemi näyttää juoksettuneelta, se silenee, kun jatkat vatkaamista vielä hetken.
  16. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Kuorruta kakku marenki-voikreemillä siten, että siitä jää noin puolet koristeluun.
  17. Jaa loppu kreemi kolmeen kulhoon ja värjää vaaleanpunaiseksi, violetiksi ja turkoosiksi elintarvikeväreillä. Lusikoi punainen ja violetti yhteen isolla tähtipäätyllalla varustettuun pursotuspussiin, toinen väri pussin toiselle ja toinen toiselle reunalla (näin saat kaksivärisen pursotuksen) ja turkoosi pienemmällä tähtipäätyllalla varustettuun pursotuspussiin.
  18. Aseta valmistamasi korvat paikoilleen kakun päälle. Tee jäätelövohvelista yksisarvisen sarvi. Voit katkaista vohvelia hieman lyhyemmäksi.
  19. Pursota yksisarvisen harja pussittamillasi kreemeillä korvien ja sarven eteen ja taakse valuvasti. Tee isommalla tyllalla pyörremäisiä pursotuksia ja viimeistele välit pienemmällä tyllalla ja tähtimäisillä pursotuksilla.
  20. Ripottele pursotuksiin haluamiasi koristerakeita.
  21. Asettele lopuksi silmät paikoilleen kakun etureunaan.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos kakkupohjan leikkaaminen neljään osaan tuntuu vaikealta, voit leikata kakun kolmeen osaan ja täyttää kahdella marjatäytteellä. Tarvitset silloin kahta marjaa, kumpaakin 150 g. Valmista kuten kolmen marjan kakku, mutta jaa täytevaahto kahden marjasoseen joukkoon.

Kommentoi

Arvosana reseptille 49 arvostelua
  • Hellu21.11.2017

    Hei, voisiko tätä reseptiä suurentaa niin että kakun tekisi 26 cm vuokaan ja että se riittäisi n 24 henkilölle?

  • K-Kuluttajapalvelu21.11.2017

    Hellu, kakku on K-Koekeittiössä testattu 19 cm vuokaan. Jos kakun tekee suurempaan vuokaan tulee siitä matalampi eikä yhtä korkea ja näyttävä kuin pienemmässä vuoassa. Mikäli mahdollista, kannattaa mieluummin tehdä kaksi kakkua, jos sitä tarjotaan suuremmalle joukolle.

  • Pinskuu15.11.2017

    Todella kaunis