Miten sidotaan kukkakimppu? Katso ammattilaisen ohjeet ja vinkit

Miten sidotaan kukkakimppu? Katso ammattilaisen ohjeet ja vinkit

Päivitetty 8.2.2022

Opettele pari helppioa niksiä niin saat K-ruokakaupan kukkakimpuista aivan uudennäköisiä. Tässä ammattilaisen vinkit, joilla onnistut ruusu-, tulppani- ja neilikkakimppujen sitomisessa itse.

Ammattilaiset käyttävät kukkakimpun sitomiseen usein spiraalitekniikkaa, jolloin kimpusta tulee ilmava. Ennen kuin ryhdyt sitomaan kimppua, karsi varsista kaikki lehdet, jotka jäävät sidontakohdan alapuolelle.

kukkakimpun sitominen kuvitus1 680

Näin maljakon veteen osuu ainoastaan kukan varsia ja kukat säilyvät pidempään.

Katso muita vinkkejä, joilla pidennät leikkokukkien elinikää.

Kukkakimpun sitominen: opettele spiraalitekniikka

  1. Aseta kaksi kukkaa päällekkäin ristiin.
  2. Asettele kukat tämän jälkeen niin, että varret kulkevat kimpussa samansuuntaisesti myötäpäivään. Varret muodostavat spiraalin eivätkä näin ollen litisty tai taitu.
  3. Kukkien väliin voit asetella vihreitä lehtiä antamaan kimpulle ilmavuutta.
  4. Sido kimppu narulla.
  5. Kun kimppu on valmis, tartu varsista kiinni ja purista ne käteen tiukasti. Leikkaa varret samanpituisiksi.
  6. Leikkaa kukille uusi imupinta, ruusulle ja neilikalle viisto, tulppaanille suora.

kukkakimpun sitominen kuvitus2 680

Piristä kukkakimppua luonnonmateriaaleilla

Hanki ajankohtainen sesongin kukkakimppu marketista ja piristä kimppua luonnosta löytyvillä materiaaleilla. Omalta pihalta niitä voi kerätä vapaasti, mutta jos esimerkiksi keräät varpuja metsästä, tarvitset maanomistajan luvan.

Ruusukimppu: Perinteisille ruusuille sopivat kaveriksi esimerkiksi muodikas eukalyptuksen oksa ja metsästä haettu kanerva. Kanerva antaa tukea kimpulle, ja matalien ja lyhyiden oksien avulla kukat saavat ilmaa ympärilleen. Eukalyptukset voi sijoittaa vaikka kimpun sivuille, kun kimppu on muuten lähes valmis.

kukkakimpun sitominen ruusu 680

Tulppaanikimppu: Mustikan- tai puolukanvarvut sopivat hienosti tulppaanikimppuun. Mustikanvarvut antavat kimpulle ilmavuutta ja ryhtiä. Puolukanvarvut tuovat tulppaanikimppuun kivaa luonnollista ilmettä ja kestävät kimpussa pitkään kauniina.

kukkakimpun sitominen tulppaani 680

Neilikkakimppu: Neilikoiden kanssa sopivat esimerkiksi koivunoksat, joissa on pienet hiirenkorvat. Koska oksaneilikat ovat malliltaan pitkiä, myös kevyet varvut toimivat niiden kanssa hienosti. Sido kimppu spiraaliin asettamalla siihen vuorotellen varpuja ja neilikanoksia. Lisää vielä tarvittaessa varpuja, jotta saat kimpusta runsaamman.

kukkakimpun sitominen neilikka 680

Näyttäviä kimppuja saat toki aikaiseksi myös muuten kuin spiraalitekniikalla. Katso lisää vinkkejä siitä, kuinka rakennat Pirkka-kimpuista upean kukka-asetelman

Ohjeet ja kimput: kukkastylisti Riia Koivisto