Pirkka-leikkokukkien hoito-ohjeet

Pirkka-leikkokukkien hoito-ohjeet

Päivitetty 13.2.2023

Miten saada leikkokukat pysymään hyvinä pitkään? Tutustu alla Pirkka-leikkokukkien hoito-ohjeisiin, niin kukkakimppusi säilyy kauniina pidempään.

Pirkka Parhaat sidottu kukkakimppu 

Sidottu kimppu

Pirkka Parhaat sidottu kukkakimppu on kaunis ja näyttävä kukkakimppu. Kimpun sisältö voi vaihdella sesongin mukaan, mutta vähintään 50% kimpun kukista on Reilu kauppa -sertifioitua ja tulee Reilun kaupan tuottajilta. 

Hoito-ohje: Uuden imupinnan saamiseksi katkaise vinoviillolla kimpun kukkien varresta 1-2 cm pois terävällä veitsellä. Aseta kukkakimppu maljakkoon haaleaan veteen ja käytä mukana olevaa kukkavirkistettä. Lisää päivittäin vettä tai vaihda maljakon vesi.

Kukkakimppu viihtyy vedottomassa paikassa, paremmin viileässä kuin suorassa auringonpaisteessa. Säilytä kukkakimppua erillään etyleeniä tuottavista hedelmistä.

Pirkka tulppaani 23kpl Suomi

Pirkka tulppaanit 23kpl (680 x 300)

Iso kimppu suomalaisia Pirkka tulppaaneja ilahduttaa ketä tahansa! Nappaa kaupasta ja pidä kotona kaukana omenasta tai muusta etyleeniä tuottavista hedelmästä.

Hoito-ohje: Uuden imupinnan saamiseksi katkaise tulppaanin varresta 1 cm pois leikkaamalla koko nipun varret samalla kertaa poikki. Aseta tulppaanit maljakkoon haaleaan, vähäiseen veteen. Vaihda vesi päivittäin.

Tulppaani viihtyy paremmin viileässä kuin suorassa auringonpaisteessa. Säilytä tulppaanit hieman kauempana etyleeniä tuottavista hedelmistä. Pirkka-tulppaanit ovat saatavilla tammi-huhtikuussa.

Pirkka reilun kaupan ruusu 10kpl

Pirkka ruusut 10kpl (680 x 300)

Pirkka reilun kaupan ruusu on klassinen valinta! Ruusut kasvatetaan Reilun kaupan sertifioimalla kukkatilalla ja ne ovat kestäviä leikkokukkia.

Hoito-ohje: Uuden imupinnan saamiseksi katkaise vinoviillolla ruusun varresta 1-2 cm pois terävällä veitsellä. Aseta ruusut maljakkoon haaleaan veteen ja käytä mukana olevaa kukkavirkistettä. Päivittäin lisää vettä tai vaihda maljakon vesi.

Ruusu viihtyy vedottomassa paikassa, paremmin viileässä kuin suorassa auringonpaisteessa. Säilytä ruusut erillään etyleeniä tuottavista hedelmistä.

Pirkka Reilun kaupan terttuneilikka 7 kpl

terttuneilikka

Pirkka Reilun kaupan terttuneilikka on kestävä ja kaunis leikkokukka. Kukat kasvatetaan Reilun kaupan sertifioimalla tilalla. Leikkaa kukille uusi imupinta ja laita ne viileään veteen maljakkoon.

Hoito-ohje: Uuden imupinnan saamiseksi katkaise vinoviillolla neilikan varresta 1-2 cm pois terävällä veitsellä. Aseta neilikat maljakkoon haaleaan veteen ja käytä mukana olevaa kukkavirkistettä. Lisää päivittäin vettä tai vaihda maljakon vesi.

Neilikka viihtyy vedottomassa paikassa, paremmin viileässä kuin suorassa auringonpaisteessa. Säilytä neilikat erillään etyleeniä tuottavista hedelmistä.

Pirkka monivärinen tulppaanikimppu

Tulppaanikimppu

Pirkka monivärisen tulppaanikimpun kukat kasvatetaan Partaharjun puutarhalla. 15 tulppaanin kimppu tuo väriloistoa arkeen ja juhlaan.  

Hoito-ohje: Uuden imupinnan saamiseksi katkaise tulppaanin varresta 1 cm pois leikkaamalla koko nipun varret samalla kertaa poikki. Aseta tulppaanit maljakkoon haaleaan, vähäiseen veteen. Muista vaihtaa vesi päivittäin.

Tulppaani viihtyy paremmin viileässä kuin suorassa auringonpaisteessa. Säilytä tulppaanit hieman kauempana etyleeniä tuottavista hedelmistä. Pirkka-tulppaanit ovat saatavilla tammi-huhtikuussa.

Pirkka krysanteemikimppu, kausituote

krysanteemikimppu

Pirkka krysanteemikimppu on seitsemän oksan kimppu. Laatikossa on värimix erivärisistä kimpuista. Pirkka krysanteemikimpulla on seitsemän päivän maljakkokestävyystakuu kuluttajalle.

Hoito-ohje: Uuden imupinnan saamiseksi katkaise vinoviillolla krysanteemin varresta 2-4 cm pois terävällä veitsellä. Aseta krysanteemit maljakkoon kylmään veteen ja käytä mukana olevaa kukkavirkistettä. Lisää päivittäin vettä.

Krysanteemi viihtyy vedottomassa paikassa, paremmin viileässä kuin suorassa auringonpaisteessa. Säilytä krysanteemit erillään etyleeniä tuottavista hedelmistä.

Pirkka tulppaani 7 kpl sesonkituote

Tulppaanit

Pirkka-tulppaanit ovat kestäviä ja laadukkaita suomalaisia leikkokukkia, jotka kasvatetaan Lepolan puutarhalla.

Hoito-ohje: Uuden imupinnan saamiseksi katkaise tulppaanin varresta 1 cm pois leikkaamalla koko nipun varret samalla kertaa poikki. Aseta tulppaanit maljakkoon haaleaan, vähäiseen veteen. Vaihda vesi päivittäin.

Tulppaani viihtyy paremmin viileässä kuin suorassa auringonpaisteessa. Säilytä tulppaanit hieman kauempana etyleeniä tuottavista hedelmistä. Pirkka-tulppaanit ovat saatavilla tammi-huhtikuussa.

Pirkka Reilun kaupan isokukkainen ruusu

Isokukkainen

Pirkka Reilun kaupan isokukkainen ruusu on kaunis, kestävä ja vahvavartinen kukka. Se sopii erityisen hyvin kevään ja kesän juhlien onnittelukukaksi. Isokukkainen ruusu on K-ruokakauppojen valikoimissa ainoastaan touko-kesäkuun vaihteessa viikolla 22.

Hoito-ohje: Uuden imupinnan saamiseksi katkaise vinoviillolla ruusun varresta 1-2 cm pois terävällä veitsellä. Aseta ruusut maljakkoon haaleaan veteen. Päivittäin lisää vettä tai vaihda maljakon vesi.

Ruusu viihtyy vedottomassa paikassa, paremmin viileässä kuin suorassa auringonpaisteessa. Säilytä ruusut erillään etyleeniä tuottavista hedelmistä. Saatavuus helmi-marraskuu.