K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Näyttävä tulppaaniasetelma x 8

Näyttävä tulppaaniasetelma x 8

Tulppaani on ruusun ohella suomalaisten lempikukka, jota ostetaan niin kotiin omaksi iloksi kuin lahjaksi ja tuliaisiksi. Tässä kahdeksan ideaa tulppaanikimpun asetteluun.

Kauniisiin asetelmiin sopivat kaikki tulppaanilajikkeet. Hyödynnä kukka-asetelmissa myös mustikanvarpuja ja pajunoksia sekä erilaisia maljakoita ja ruukkuja. Leikkaa rohkeasti myös tulppaanien varsia erilaisiin asetelmiin sopiviksi. Katso oman kauppasi tulppaanivalikoima.

1. Kelluvat tulppaanit

2. Perinteinen asetelma

3.  Kivet ja tulppaanit klassikkomaljakossa

4. Mustikanvarvut mukaan kimppuun

5. Lasipullot kukkamaljakkoina

6. Kuohuviinilasi ja pajunoksat

7. Tulppaanit kukkaruukussa

8. Tulppaanit kukkaruukussa

Kuvien tulppaanit erikoislajikkeita ja kuvausrekvisiittaa. Ultramariininsininen Aalto-maljakko on osa Iittalan Suomi 100 -juhlavuoden erikoiskokoelmaa, joka oli myynnissä vuoden 2017 ajan.

Näin hoidat tulppaaneita

Tulppaaneille kannattaa leikata uusi imupinta ennen niiden asettamista maljakkoon. Uuden imupinnan saamiseksi katkaise tulppaanin varresta 1 cm pois leikkaamalla koko nipun varret samalla kertaa poikki. Aseta tulppaanit maljakkoon haaleaan, vähäiseen veteen. Vaihda vesi päivittäin.

Tulppaani viihtyy paremmin viileässä kuin suorassa auringonpaisteessa. Säilytä tulppaanit hieman kauempana etyleeniä tuottavista hedelmistä kuten banaaneista, omenoista ja tomaateista.