Näyttävä tulppaaniasetelma x 8

Näyttävä tulppaaniasetelma x 8

Päivitetty 18.1.2023

Tulppaani on ruusun ohella suomalaisten lempikukka, jota ostetaan niin kotiin omaksi iloksi kuin lahjaksi ja tuliaisiksi. Tässä kahdeksan ideaa tulppaanikimpun asetteluun.

Kauniisiin asetelmiin sopivat kaikki tulppaanilajikkeet. Hyödynnä kukka-asetelmissa myös mustikanvarpuja ja pajunoksia sekä erilaisia maljakoita ja ruukkuja. Leikkaa rohkeasti myös tulppaanien varsia erilaisiin asetelmiin sopiviksi. Katso oman kauppasi tulppaanivalikoima.

1. Kelluvat tulppaanit

tulppaanit_1

2. Perinteinen asetelma

tulppaanit_5

3.  Kivet ja tulppaanit klassikkomaljakossa

tulppaanit_8

4. Mustikanvarvut mukaan kimppuun

tulppaanit_3

5. Lasipullot kukkamaljakkoina

tulppaanit_7

6. Kuohuviinilasi ja pajunoksat

tulppaanit_6

7. Tulppaanit kukkaruukussa

tulppaanit_4

8. Tulppaanit kukkaruukussa

tulppaanit_2

Kuvien tulppaanit erikoislajikkeita ja kuvausrekvisiittaa. Ultramariininsininen Aalto-maljakko on osa Iittalan Suomi 100 -juhlavuoden erikoiskokoelmaa, joka oli myynnissä vuoden 2017 ajan.

Näin hoidat tulppaaneita

Tulppaaneille kannattaa leikata uusi imupinta ennen niiden asettamista maljakkoon. Uuden imupinnan saamiseksi katkaise tulppaanin varresta 1 cm pois leikkaamalla koko nipun varret samalla kertaa poikki. Aseta tulppaanit maljakkoon haaleaan, vähäiseen veteen. Muista vaihtaa vesi päivittäin.

Tulppaani viihtyy paremmin viileässä kuin suorassa auringonpaisteessa. Säilytä tulppaanit hieman kauempana etyleeniä tuottavista hedelmistä kuten banaaneista, omenoista ja tomaateista.