Näin teet täydelliset suklaalastut
Juustohöylällä voi höylätä myös suklaata. Kauniit lastut ja rullat tekevät kakusta houkuttelevan näköisen.
Suklaalastut ja rullat koristavat kauniisti täyte- ja juustokakkuja. Lastuja voit tehdä maito-, valko- ja tummasta suklaasta. Värjäämällä valkosuklaata esimerkiksi geeliväreillä saat vaaleanpunaisia ja muita pastellivärisiä lastuja.
Kaksivärisiä lastuja saat sulattamalla kahta eriväristä suklaata ja yhdistämällä ne siten, että värit sekoittuvat hieman toisiinsa. Näin höylätessä syntyy kirjavia lastuja. Erivärisistä suklaarullista ja -lastuista saat näyttävän keon kakun päälle.
Suklaan sulattamiseen ja lastujen höyläämiseen
1. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai mikrossa alhaisella teholla välillä sekoitellen.
2. Kaada suklaasula tasaiselle leivinpaperilla päällystetylle tarjottimelle tai leikkuulaudalle.
3. Levitä suklaa tasaiseksi levyksi lastalla. Nosta suklaa tarjottimineen jääkaappiin jähmettymään.
4. Vuole suklaasta juustohöylällä lastuja tai rullia. Aseta vuolemasi lastut suoraan kakun päälle, etteivät ne sula käsiteltäessä. Jos et käytä lastuja heti, laita ne laakeaan rasiaan yhteen kerrokseen ja pakasta.
Teksti: Annika Elomaa / A-lehdet Dialogi Oy
Kuva: Tommy Selin