Ihanimmat suklaareseptit

Ihanimmat suklaareseptit

Suklaa on herkkua sellaisenaan, mutta siitä syntyy myös moni ihana leivonnainen, jälkiruoka, kastike ja jopa suolainen pääruoka! Valitse alta omat suosikki suklaareseptisi!

Tutustu suklaalaatuihin ja valitse oikein

Suklaalaaduissa on eroja niin raaka-aineissa, maussa kuin värissäkin. Valintaan vaikuttavat oma makumieltymys sekä käyttötarkoitus.

  • Tumma suklaa: Tumma suklaa ei ole maitopohjaista, mutta siinä saattaa olla pieniä määriä maitojauhetta ja maitorasvaa. Tumma suklaa sisältää muita suklaalaatuja enemmän kaakaota, mistä myös johtuu sen tummempi sävy. Todella tummasta suklaasta puhutaan, jos suklaa sisältää yli 70% kaakaota. Tummaa suklaata käytetään usein leivonnassa, kuorrutteissa ja koristeluissa.
  • Maitosuklaa: Maitosuklaassa maito, maitojauhe tai maitotiiviste korvaa osittain kaakaon antaen suklaalle pehmeän koostumuksen ja maun sekä vaaleanruskean värin. Kaakaopitoisuus on maitosuklaassa vähintään 25%. Maitosuklaa on erinomaista mousseissa ja moussekuorrutteissa, mutta myös muissa jälkiruoissa.
  • Valkoinen suklaa: Valkosuklaa ei sisällä ollenkaan kaakaomassaa, vaan sen valmistuksessa käytetään kaakaovoita, sokeria sekä maitoa. Tämän takia valkosuklaa ei oikeastaan ole edes suklaata. Makea valkosuklaa palaa helposti, joten sen sulatuksessa kannattaa olla varovainen. Valkoinen suklaa on parhaimmillaan juustokakuissa, kastikkeissa ja jälkiruoissa sekä temperoituna myös koristeissa.
  • Raakasuklaa: Raakasuklaassa hyödylliset ravintoaineet ovat tallella, sillä sen raaka-aineita ei ole kuumennettu yli 46 asteen. Raakasuklaassa ei ole maitojauhetta eikä lisäaineita. Tuhti raakasuklaa toimii maitosuklaata terveellisempänä herkkuna, ja raakasuklaata on hauska ja helppo tehdä myös itse.

Suklaa suolaisessa ruoassa

Monelle ei ehkä tule ensimmäisenä mieleen suklaa ja pääruoka yhdessä, mutta esimerkiksi Meksikossa suklaata on käytetty ruoanlaitossa jo ties kuinka pitkään! Chocolate mole eli meksikolainen suklaakana on yksi tunnetuimmista suklaisista pääruoista. Meksikolainen suklaakana sopii tarjoiltavaksi muun muassa tortillan välissä tai keitetyn riisin kera. Suklaa-BBQ-kastike tekee karitsankareesta iloisesti yllättävää juhlaruokaa! Tarjoile suklaamarinoitua karitsankaretta esimerkiksi pääsiäisenä.

Suklaa kakuissa ja jälkiruoissa

Suklaa tunnetaan ennenkaikkea ihanana, suussa sulavana herkkuna, joka toimii jälkiruokana jo suoraan valmiista levystä tai konvehtina nautittuna. Suklaa on myös erittäin monikäyttöinen ja suosittu raaka-aine kakuissa, kastikkeissa, jälkiruoissa, kuorrutteissa ja koristeluissa. Fazerina-juustokakussa suklaan ja appelsiinin maagiset maut yhdistyvät, ja kolmen suklaan juustokakku on oikea valinta, jos ei osaa päättää mitä suklaalaatua rakastaa eniten. Intohimoisimmille suklaan ystäville kannattaa leipoa suklainen naked cake eli nakukakku tai suklaaraviolit valkosuklaakastikkeessa. Katso alta lisää suussa sulavia suklaareseptejä!

Syötävän hyvät suklaakoristeet

Täydelliset suklaalastut ja muut näyttävät suklaakoristeet teet kakkujen päälle ja jälkiruokalautaselle helposti itse. Jos on valmis näkemään sulatuksen lisäksi pienen vaivan, suklaan temperoinnilla saat suklaakoristeista kestävämpiä, kiiltävämpiä ja helpompia käsitellä. Voit myös hieman oikaista ja koristella jälkkärit valmiilla Pirkan valkosuklaahipuilla, tummasuklaahipuilla tai maitosuklaahipuilla!

Suklaa ja sen kaverit

Suklaa sopii yhteen monien makujen kanssa. Erilaiset pähkinät ja mantelit ovat tuttuja yhdessä kaikkien eri suklaalaatujen pareina. Myös erilaiset marjat, raikkaat sitrukset, kahvi ja chilit ovat suklaan makupareina erittäin toimivia! Suolaisenmakeat jälkiruoat ovat todellinen villitys, ja laadukas suola tuo myös suklaalle arvokkaan makuvivahteen. Kokeile esimerkiksi suklaa-suolakaramellipiirakkaa.

Suklaa ruoanlaitossa

Näyttävät suklaakakut ja -piirakat

Muuta makeaa suklaasta

Sinua saattaisi kiinnostaa