K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Virittäydy juhlatunnelmaan mocktaililla

Virittäydy juhlatunnelmaan mocktaililla

Mocktailit eli alkoholittomat cocktailit toimivat raikkaina juhlajuomina aikuisille. Unohda siis välillä limpparit ja nappaa alta ideat kesän viileimpiin drinkkeihin.

Kuka väitti, että alkoholista kieltäytyvän tarvitsisi tyytyä veteen? Alkoholittomat drinkit, eli niin kutsutut mocktailit, sopivat hyvin hienostuneiksi tarjottaviksi perhejuhliin tai silloin, kun tahdot muuten vain hemmotella itseäsi. Jo muutaman raaka-aineen avulla saat taiottua raikkaan mocktailin, jonka voit kaataa kauniiseen lasiin. Kruunaa juhlava drinkki tuoreilla hedelmillä, marjoilla tai yrteillä.

1. Raparperispritz

Raikas ja pirskahteleva kesädrinkki syntyy raparperista! Tarjoa raparperispritz lasista jäiden kanssa tai sekoita sitä isommalle joukolle kannullinen.

Raparperispritz 2021 kuvitus

2. Alkoholiton spritz

Aperol spritzistä värinsä lainannut mocktail maistuu mukavasti appelsiinilta ja kirpsakalta karpalolta. Hörpi jäiden kanssa!

Alkoholiton spritz

3. Raikas mocktail

Kaikkien janoisten sankari raikas mocktail sisältää virvoitusjuomaa, omenamehua ja kivennäisvettä. Jäiden lisäksi lasiin päätyy myös kurkkua ja limeä.

Vaalea seljankukkajuoma 680

5. Kombucha-mocktail

Kombucha on kovassa nousussa monen uudeksi suosikkijuomaksi. Hieman simalta maistuva juoma valmistetaan sokeroidusta teestä fermentointimenetelmällä. Kesän viilein mocktail maistuu lisäksi tuoreelta mansikalta ja basilikalta.

Kombucha-mocktail