Näin tyhjennät kananmunan kuoren

Näin tyhjennät kananmunan kuoren

Kananmunien maalaus ja maalatuilla kananmunilla pääsiäiskodin koristelu on huippusuosittua puuhaa pääsiäisen lähestyessä. Katso ohjeet, joiden avulla tyhjennät kananmunat kätevästi ja turvallisesti! Muista myös, että aina hyvä vaihtoehto on myös keittää kananmunat ennen maalaamista.

Kananmunan kuoren tyhjennys puhaltamalla

Tarvitset:

 • Kananmunan
 • Saippuaa
 • Talouspaperia
 • Neulan
 • Pienen kulhon
 • Alustan, jossa kananmuna pysyy paikoillaan

Tyhjentäminen tehdään puhaltamalla.

 1. Pese kananmuna huolellisesti saippualla, jotta mahdolliset kananmunan kuoren pinnalla olevat bakteerit tuhoutuisivat.
 2. Kuivaa pesty kananmuna paperilla.
 3. Aseta kananmuna munakennoon tai munakuppiin, missä se pysyy paikallaan.
 4. Tee munan kuoreen reikä nuppineulalla. Paina neula varovasti, mutta napakasti läpi halkaisematta kuorta. Suurenna reikää varovasti.
 5. Käännä kananmuna ja tee myös toiselle puolelle reikä nuppineulalla. Suurenna reikää varovasti hieman isommaksi kuin ensimmäinen reikä.
 6. Työnnä sisään hammastikku ja sekoita, jotta saat rikottua keltuaisen.
 7. Ota esiin kulho, johon tyhjennät kananmunan. Tyhjentäminen tapahtuu puhaltamalla pienempään reikään voimakkaasti siten, että keltuainen ja valkuainen tulevat toisesta reiästä ulos. Voit välillä peittää reiät sormilla ja ravistaa varovasti jolloin keltuainen ja valkuainen sekoittuvat ja tulevat ulos helpommin.
 8. Kun olet puhaltanut kananmunan tyhjäksi, huuhtele se lämpimässä vedessä. Anna kuivua ennen maalaamista ja koristelua.

Vaihtoehto kananmunien tyhjentämiselle

Turvallisin ja nykyään suositelluin vaihtoehto on keittää kananmunat ennen kananmunien koristelua tai maalaamista kananmunien tyhjentämisen sijasta.

Nappaa alta ideat ja vinkit kananmunien maalaamiseen ja suloisten pääsiäismunien askarteluun!