Kolme vinkkiä pääsiäisaskarteluun lasten kanssa

Kolme vinkkiä pääsiäisaskarteluun lasten kanssa

Lapset rakastavat askartelua, ja yhteisestä askarteluhetkestä innostuvat helposti myös vanhemmat. Hauskat pääsiäiskoristeet, kuten pääsiäismunat, sekä pääsiäistiput ja –puput ovat yhteistä tekemistä parhaimmillaan.

1. Pääsiäistiput

Nämä veikeät tiput on tehty askarteluhuovasta. Yhteen koristeeseen tarvitaan kananmunan muotoinen etu- ja takakappale, joiden väliin voi laittaa täytteeksi pumpulia. Lisäksi huovasta leikataan heltat ja siivet. Jalat ja kiinnitysnauhat on solmittu juuttinarusta, jotka pujotetaan etu- ja takakappaleen väliin. Silminä heiluvat askarteluliikkeistä löytyvät silmätarrat. Lopuksi osat harsitaan tai liimataan kiinni toisiinsa.

2. Värjätyt pääsiäismunat

Pääsiäismunia voi koristella monella tapaa. Nämä kananmunat on värjätty elintarvikeväreillä. Kananmunia pyöritellään astiassa, jossa on vettä ja elintarvikeväriä. Pääsiäismuniin saadaan kuviointeja kiinnittämällä munien pintaan jo ennen värjäystä sabluunoita, joina toimivat vaikkapa maalarinteipistä leikatut palat, kuminauhat ja tarrat.

Kun elintarvikeväri on kuivunut, sabluunat irrotetaan munien pinnalta. Lopuksi pääsiäismunat voi viimeistellä esimerkiksi kohotarroilla.

Pääsiäisaskartelu

3. Pääsiäismunat kartongista

Pääsiäismunia voi tehdä myös kartongista. Yhteen munaan tarvitaan kuusi kananmunan muotoista kartonkipalaa, jotka taitetaan pituussuunnassa keskeltä kahtia ja liimataan toisiinsa ulommista taitoskohdista.

Jos munista tehdään köynnös tai yksittäinen roikkuva pääsiäiskoriste, pujotetaan ripustuslanka viimeisen taitoskohdan väliin ennen liimaamista.

Pääsiäiskoristelu