Pääsiäisen kukat koristavat kodin

Pääsiäisen kukat koristavat kodin

Pääsiäisenä keltaiset ja valkoiset kukat koristavat kotia. Alkuperäinen pääsiäiskukka on Välimereltä kotoisin oleva puhtautta symboloiva madonnanlilja. Meillä Suomessa tutumpia pääsiäisen kukkia ovat esimerkiksi narsissi ja tulppaani.

Pääsiäisenä juhlitaan myös vihertävää luontoa. Keväinen juhla kuvastaa uusia alkuja ja uuden syntymistä. Pitkää juhlapyhää varten koti ja piha siistitään ja koristellaan raikkain värein. Katso oman kauppasi kukkavalikoima!

Narsissi rakastaa valoa

Ruukkunarsissi on hyvä totuttaa kylmään asteittain, suoraan huoneenlämmöstä pakkaseen kukkaa ei siis kannata viedä. Narsissit voi istuttaa pajukoriin tai parvekelaatikkoon ja kukinnan jälkeen kukkapenkkiin. Hoidoksi riittää niukka kastelu, sillä narsissin varret lähtevät helposti kasvuun. Narsissi kääntyy aina valoon päin, joten se kannattaa huomioida istutuspaikkaa valitessa. Pirkka ruukkunarsissit kasvatetaan Suomessa, Partaharjun puutarhalla. Leikkonarsissi taas viihtyy auringon valossa ja viileässä vedessä. 

Tulppaani on keväinen suosikkikukka

Pirkka-sarjan tulppaanit kasvatetaan Suomessa. Pirkka tulppaanikimppu 10kpl ja Pirkka monivärinen tulppaanikimppu 15kpl ovat varmoja valintoja pääsiäistuliaisiksi.

Ennen maljakkoon laittamista leikkaa kukkien varsiin uudet imupinnat. Varsia suojaavaa käärettä ei tarvitse heti maljakkoon laitettaessa poistaa, sillä kun kukat imevät vettä, varret tanakoituvat. Veden pinta on hyvä pitää maljakossa matalana (n. 5-10 cm pohjalla), sillä liiassa vedessä tulppaanit venyvät ja imevät itseensä helposti liikaa vettä. Poista kääre varsista noin tunnin kuluttua. Tulppaanimaljakon voi siirtää yöksi viileään, jolloin kukat säilyvät paremmin.

Oksat sopivat pääsiäiskukkien sekaan

Kirkas vihreä on valkoisen ja keltaisen ohella yksi pääsiäisen pääväreistä. Huoneenlämmössä silmunsa nopeasti avaavat koivunoksat sopivat hyvin pajunoksien ohella tulppaanien ja narsissien pariksi maljakkoon.

Maljakon tai ruukun ympärille voi kääräistä koristeeksi säkkikangasta. Kietaise kangas kiinni paperinarulla, köydellä tai pitsinauhalla. Somistuksessa voi hyödyntää myös olkiheinää ja tietenkin perinteisempää rairuohoa sekä maalattuja munankuoria. Kurkkaa täältä kahdeksan ideaa tulppaaniasetelman tekoon >>