Caminito kasvoi jäätelökeittiöstä tehtaaksi

Caminito kasvoi jäätelökeittiöstä tehtaaksi

Julkaistu 16.5.2018

Caminito-jäätelötehtaan perustaja ja yrittäjä Sergio Adler valmistaa Pirkan maidottomia jäätelöitä tehtaallaan Espoossa. "Pirkka maidottomassa mustaherukkajäätelössä on yli 20 prosenttia mustaherukkasosetta", sanoo Adler.

Miksi aloitte tehdä jäätelöä?

”Olen kotoisin Argentiinasta ja koulutukseltani liikunnanopettaja. Kun muutin vaimoni kanssa Suomeen, en saanut oman alani töitä, koska en taitanut kieltä tarpeeksi hyvin. Argentiinalaisen jäätelökulttuurin innostamana perustimme vuonna 2008 Kouvolaan jäätelöbaarin, jonka alakerrassa oli pieni jäätelökeittiö. Nyt olemme kasvaneet jäätelötehtaaksi.”

Mikä on jäätelönne salaisuus?

”Jäätelömme tehdään käsityönä alusta saakka. Käytämme vain luonnonmukaisia raaka-aineita, joten tuotteidemme maut ja värit ovat peräisin marjoista ja hedelmistä.”

Millaista maidoton jäätelö on?

”Maidoton jäätelö on luonnollisesti vegaaninen ja laktoositon. Se on jotain sorbettien ja kerma- ja maitojäätelöiden välistä. Maidottomaan jäätelöön on lisätty kookosrasvaa, joka antaa sille sen kermaisen koostumuksen ja miellyttävän suutuntuman.”

Mistä raaka-aineet tulevat?

”Käytämme suomalaisia raaka-aineita aina kun mahdollista, etenkin marjoja ja maitotuotteita. Suklaamme tulee kuitenkin Belgiasta, toffee Argentiinasta ja vanilja Tahitilta.”

sergio adler caminito