Fazer tuo maailman ensimmäisenä hyönteisleivän K-ruokakauppoihin

Fazer tuo maailman ensimmäisenä hyönteisleivän K-ruokakauppoihin

Julkaistu 15.5.2018

Fazer tuo maailman ensimmäisenä hyönteisleivän ruokakauppojen valikoimiin. Uutuus on saanut nimekseen Fazer Sirkkaleipä. Ensimmäiset käsin leivotut Sirkkaleivät tulevat myyntiin viiteen pääkaupunkiseudun K-ruokakaupan Fazer myymäläleipomoon perjantaina 24.11.2017.

Fazer on kesästä saakka valmistellut hyönteisleipää ruokakaupoissa sijaitsevien myymäläleipomoidensa valikoimiin. Hyönteisten myynti elintarvikkeiksi vapautui Suomessa yllättäen 1.11.2017.

Ensimmäinen erä Fazer Sirkkaleipää tulee myyntiin perjantaina 24.11. näihin pääkaupunkiseudun K-ruokakauppoihin:

Tavoitteena on, että Fazer Sirkkaleipää on seuraavaksi myynnissä kaikissa Suomen 47 Fazer myymäläleipomossa.

”Halusimme olla ensimmäisten joukossa tekemässä ruokavallankumousta. Fazer Sirkkaleipä maailman ensimmäisenä hyönteisleipänä on tästä hieno esimerkki. Suomalaiset ovat tunnetusti myös kokeilunhaluisia ja Sirkkaleipä on helppo tapa tutustua tulevaisuuden ruokaan”, Fazer Leipomot Suomen toimitusjohtaja **Markus Hellström **hehkuttaa.

Yhdessä uutuusleivässä 70 kotisirkkaa

Sirkkaleivässä kasvatetut kotisirkat on kuivattu ja jauhettu jauheeksi sekä lisätty muiden jauhojen sekaan. Yhdessä Sirkkaleivässä on 70 sirkkaa. Sirkat ovat kevyitä, ja leivän painosta ne vastaavat kolmea prosenttia.

”Leipomotuotteidemme johtotähtenä on aina erinomainen maku. Teimme rouheisen leipätaikinan lisäämään maukkautta ja parantamaan suutuntumaa. Lopputulos on herkullinen ja ravinteikas. Sirkkaleipä on hyvä proteiinin lähde. Hyönteiset sisältävät myös hyviä rasvahappoja, kalsiumia, rautaa ja B12-vitamiinia. Odotamme suurella mielenkiinnolla, miten uutuusleipämme otetaan vastaan”, Fazer Leipomot Suomen innovaatiojohtaja **Juhani Sibakov **toteaa.