SirkkasämpylätTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sirkkasämpylät

Hyönteisruoka tulee, oletko valmis? Aloita vaikka helpoilla sirkkasämpylöillä. Kun sirkat jauhaa hienoksi, ei edes huomaa syövänsä hyönteisiä. Rohkeampi rouhii sirkat vain osittain ja jättää sirkanpalat sämpylöihin rapsakoiksi sattumiksi. Toistaiseksi hyönteisiä ei myydä K-ruokakaupoissa.

  • 16-20 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

16-20 kpl

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää suola, hunaja ja jauhetut sirkat.
  2. Lisää jauhot muutamassa erässä koko ajan vaivaten joko käsin tai yleiskoneella. Vaivaa taikina sitkeäksi ja kulhon reunoilta juuri ja juuri irtoavaksi, mutta yhä mahdollisimman löysäksi. Ripottele taikinan pinnalle hieman vehnäjauhoja ja anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa n. 1-1 ½ tuntia.
  3. Ripottele pöydälle vehnäjauhoja ja kumoa taikina jauhojen päälle. Ripottele vielä taikinan päälle hieman jauhoja ja leikkaa se kahteen osaan esimerkiksi kakkulapion avulla. Taputtele taikinat pötkylöiksi ja leikkaa ne tasakokoisiksi paloiksi.
  4. Siirrä sämpylät leivinpaperilla päällystetyille uunipelleille ja paista 225 asteessa koosta riippuen 20-30 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kypsiä ja paistuneen ruskeita.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 11 arvostelua