K-ruokakauppojen gluteenittomat irtomakeiset

K-ruokakauppojen gluteenittomat irtomakeiset

Päivitetty 5.12.2023

Haluamme tarjota huolettoman herkkuhetken kaikille asiakkaille!

Gluteenittomat K-Irtomakeiset -hylly on kehitetty asiakkaiden ja kauppiaiden toiveiden perusteella. Asiakkaamme ovat ottaneet hyllyn ilolla vastaan ja moni on kertonut pystyneensä ostamaan irtomakeisia huoletta ensimmäistä kertaa elämässään. Kiinnostus gluteenittomia irtokarkkeja kohtaan on kasvanut vauhdilla ja alkuvuodesta 2020 näitä saa jo yli 50 kaupasta ympäri Suomea.

Gluteenittomien irtomakeisten hylly on kehitetty Keliakialiiton ohjeiden ja suositusten mukaisesti.

Näin varmistamme tuotteiden turvallisuuden keliaakikoille:

  • Jokainen K-kauppa, joka ottaa konseptin käyttöönsä, käy läpi kattavan valmennuksen.
  • Gluteenittomiin irtomakeisiin liittyvä kauppojen ohjemateriaali on koottu huolella ja hyväksytetty elintarvikeviranomaisella.
  • Gluteenittomat irtomakeiset on sijoitettu kaupassa selvästi erilleen muista irtomakeisista, hyllynpäätyyn tai muiden gluteenittomien tuotteiden yhteyteen, jolloin riski gluteenin päätymisestä irtomakeisiin esimerkiksi irtomakeiskauhan kautta on minimoitu.
  • Osassa tuotteissa on ”saattaa sisältää” -merkintä. Keliakialiitto ohjeistaa, että pääsääntöisesti keliaakikoiden on turvallista syödä makeisia, joissa on ”saattaa sisältää” -merkintä. Lue lisää täältä
  • Herkimpien keliaakikoiden, tai muiden ruoka-aineallergikkojen, kuten esimerkiksi vilja-allergikkojen, kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus omaan ruokavalioonsa tuote-etiketeistä sekä terveydenhuollon ammattilaisilta.

Mikäli omassa kaupassasi ei vielä ole gluteenitonta irtomakeishyllyä, kannattaa laittaa palautetta kauppiaalle ja toivoa hyllyä.

Gluteenittomat irtokarkit kuvitus