K-Ruoka 5/2017 -lehden reseptit
Päivitetty 5.6.2018Uuden K-Ruoka-lehden pääteemana on tällä kertaa värikkäät pizzat!
Suurin osa vihannesmaan sadosta on syötävissä sellaisenaan tai grillattavissa. Syksyn parhaat kasvikset sopivat mainiosti myös pizzoihin, jotka ovat myös tämän K-Ruoka-lehden pääteema.
Säilöminen on myös helppo tapa saada kesän maut talteen ja kokeiluun kannattaakin laittaa inkivääripikkelöidyt porkkanat. Porkkanasta syntyy myös herkullinen porkkanakakkupannari. Jos sokerihammasta kolottaa enemmänkin, kokeile trendikästä suklaapizzaa tai nostalgiabuumin myötä uuden tulemisen tehnyttä uunijäätelöä. Syysviikonloput ovat täynnä touhua sadonkorjuun, marja- ja sieniretkien ansiosta. Pääkaupunkiseudulla merkittävä syksyn tapahtuma on myös silakkamarkkinat. Myös silakka on helposti säilöttävissä ja lehdestä löytyykin ohje sitruuna-valkosipulimarinoituihin silakoihin. Kalaasi-blogin yrttiset ahvenrullat kannattaa myöskin lisätä kokeilulistalle.