Lasimestarin silakka
Perinteinen lasimestarin silli onnistuu myös silakasta. Silakat maustuvat liemessä muutaman päivän ja sopivat lisäkkeeksi sellaisenaan tai ruisleivän päälle.
12 annostayli 60 min
Ainekset
12 annosta
- 500gsilakkafileitä
- 1tlhienoa merisuolaa
Liemi
- 1 1/2dlsokeria
- 1 1/4dlväkiviinaetikkaa
- 1dlvettä
- 1rklsuolaa
Lisäksi
- 1(130 g)Pirkka punasipuli
- 1(100 g)porkkana
- 5laakerinlehteä
- 10kokonaista maustepippuria
- 2rklsinapinsiemeniä
Valmistus
yli 60 min- Paloittele silakkafileet pituussuunnassa puoliksi ja laita laakeaan vuokaan. Ripottele pinnalle suola. Anna maustua muutama tunti jääkaapissa.
- Pane kaikki liemen ainekset kattilaan. Keitä lientä, kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet. Jäähdytä liemi.
- Kuori ja viipaloi punasipuli sekä porkkana. Lado puhtaaseen lasipurkkiin (noin 1,5 l) kerroksittain silakkaa, porkkana- ja sipuliviipaleita sekä mausteet.
- Kaada liemi päälle. Painele silakat liemen peittoon. Sulje kansi tiiviisti. Marinoi silakoita jääkaapissa 1-2 vuorokautta.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Pitää kokeilla tehdä