Lasimestarin silakka
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Perinteinen lasimestarin silli onnistuu myös silakasta. Silakat maustuvat liemessä muutaman päivän ja sopivat lisäkkeeksi sellaisenaan tai ruisleivän päälle.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
12 annosta
500 g | silakkafileitä tai |
1 tl | hienoa merisuolaa tai |
Liemi | |
---|---|
1 1/2 dl | sokeria tai |
1 1/4 dl | väkiviinaetikkaa tai |
1 dl | vettä tai |
1 rkl | suolaa tai |
Lisäksi | |
1 (130 g) | tai |
1 (100 g) | tai |
5 | laakerinlehteä tai |
10 | kokonaista maustepippuria tai |
2 rkl | sinapinsiemeniä tai |
Valmistus
yli 60 min
Paloittele silakkafileet pituussuunnassa puoliksi ja laita laakeaan vuokaan. Ripottele pinnalle suola. Anna maustua muutama tunti jääkaapissa.
Pane kaikki liemen ainekset kattilaan. Keitä lientä, kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet. Jäähdytä liemi.
Kuori ja viipaloi punasipuli sekä porkkana. Lado puhtaaseen lasipurkkiin (noin 1,5 l) kerroksittain silakkaa, porkkana- ja sipuliviipaleita sekä mausteet.
Kaada liemi päälle. Painele silakat liemen peittoon. Sulje kansi tiiviisti. Marinoi silakoita jääkaapissa 1–2 vuorokautta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,5(4 arvostelua)
- yli 60 min3,4(17 arvostelua)
- yli 60 min4,0(2 arvostelua)
- yli 60 min3,8(26 arvostelua)
- yli 60 min3,9(17 arvostelua)
- yli 60 min4,0(2 arvostelua)
- yli 60 min4,3(7 arvostelua)
- yli 60 min4,4(5 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (28 arvostelua)
- Jee3 kuukautta sittenLaitoin muuten samat määrät, kuin ohjeessa, mutta silakkafileitä oli reilu 400g. Tuli todella hyviä!
- Kirppu1 vuosi sittenPitää kokeilla tehdä