Lasimestarin silakka
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Perinteinen lasimestarin silli onnistuu myös silakasta. Silakat maustuvat liemessä muutaman päivän ja sopivat lisäkkeeksi sellaisenaan tai ruisleivän päälle.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
12 annosta
500 g | silakkafileitä tai |
1 tl | hienoa merisuolaa tai |
Liemi | |
---|---|
1 1/2 dl | sokeria tai |
1 1/4 dl | väkiviinaetikkaa tai |
1 dl | vettä tai |
1 rkl | suolaa tai |
Lisäksi | |
1 (130 g) | tai |
1 (100 g) | tai |
5 | laakerinlehteä tai |
10 | kokonaista maustepippuria tai |
2 rkl | sinapinsiemeniä tai |
Ravintosisältö
Energia | 546 kJ / 131 kcal |
Rasva | 4,5 g |
josta tyydyttynyttä | 1 g |
Hiilihydraatit | 13,2 g |
josta sokereita | 12,8 g |
Proteiini | 7,9 g |
Suola | 2,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Paloittele silakkafileet pituussuunnassa puoliksi ja laita laakeaan vuokaan. Ripottele pinnalle suola. Anna maustua muutama tunti jääkaapissa.
Pane kaikki liemen ainekset kattilaan. Keitä lientä, kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet. Jäähdytä liemi.
Kuori ja viipaloi punasipuli sekä porkkana. Lado puhtaaseen lasipurkkiin (noin 1,5 l) kerroksittain silakkaa, porkkana- ja sipuliviipaleita sekä mausteet.
Kaada liemi päälle. Painele silakat liemen peittoon. Sulje kansi tiiviisti. Marinoi silakoita jääkaapissa 1–2 vuorokautta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,15/kpl3,29/kg
- Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lkHinta 1,15/kpl1,15/kg
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,45/kpl362,50/kg
- Pirkka maustepippuri 13g kokonainenHinta 0,85/kpl65,38/kg
- Santa Maria Sinapinsiemen Keltainen, pussi 28gHinta 0,57/kpl20,36/kg
- Jozo Le Saunier de Camargue Fleur de Sel merisuola 125gHinta 3,29/kpl26,32/kg
- Jozo Le Saunier de Camargue Hieno merisuola sirotin 250gHinta 2,79/kpl11,16/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Rajamäen perinteinen väkiviinaetikka 0,4lHinta 1,79/kpl4,48/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Punasipuli SuomiHinta n. 0,20/kpl1,95/kg
- Punasipuli 500g Suomi 2lkHinta 1,10/kpl2,20/kg
- Porkkana pesty SuomiHinta n. 0,15/kpl1,49/kg
- Porkkana multa SuomiHinta n. 0,15/kpl1,49/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
- Plussa-etu −20 %Meira maustepippuri kokonainen 20gPlussa-kortillaEtuhinta 0,92/kpl46,00/kgIlman Plussa-korttia 1,15/kpl (57,50/kg)
- Santa Maria Maustepippuri kokonainen, purkki 23gHinta 2,09/kpl90,87/kg
- Plussa-etu −20 %Meira Sinapinsiemen 41g kok pssPlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl21,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (26,59/kg)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,3(3 arviota)
- yli 60 min3,6(29 arviota)
- yli 60 min3,8(23 arviota)
- yli 60 min4,0(2 arviota)
- yli 60 min4,6(8 arviota)
- yli 60 min3,6(7 arviota)
- yli 60 min3,4(8 arviota)
- yli 60 min3,9(136 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (42 arviota)
- Kokki31 kuukausi sittenTekisin vähemmän etikkaisen liemen, puolet lisää vettä.
- Jee2 vuotta sittenLaitoin muuten samat määrät, kuin ohjeessa, mutta silakkafileitä oli reilu 400g. Tuli todella hyviä!
- Kirppu3 vuotta sittenPitää kokeilla tehdä