• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Inkivääripikkelöidyt porkkanatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Inkivääripikkelöidyt porkkanat

Inkivääripikkelöidyt porkkanat sopivat hyvin grilliruokien lisäkkeeksi. Kokeile esimerkiksi possun tai kanan kanssa. Noin 0,50€/annos.

  • 4-6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4-6 annosta
    • 500gPirkka porkkanoita
    • n. 1/2rklinkivääriä raastettuna
    • 1/2dlPirkka korianteria hienonnettuna

Liemi

    • 1 1/2dlvettä
    • 1/2dlvalkoviinietikkaa
    • 1/2dlväkiviinaetikkaa
    • 1/2dlsokeria
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi vinolanteiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita inkivääri ja korianteri porkkanoiden joukkoon.
  2. Mittaa liemen ainekset kattilaan ja kiehauta seos. Jäähdytä liemi ja kaada astiaan porkkanoiden päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa peitettynä pari tuntia ennen tarjoamista. Tarjoa lisäkkeenä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille
  • Pibu28.7.2018

    Kuinka kauan pikkelöidyt kukkakaalit ja balsamicosipulit säilyvät?

  • K-Kuluttajapalvelu28.7.2018

    Pibu, pikkelöidyt kasvikset ja balsamicosipulit säilyvät jääkaapissa muutaman vuorokauden.

  • Eräs ei niin hyvä kokki26.10.2017

    Teinkö väärin pikkelöidyt porkkanat?? Nestettä siis vain n 2, 5 dl? Ei tarvitse siis peittää puolta kiloa porkkanaviipaleita?

  • K-Kuluttajapalvelu26.10.2017

    Eräs ei niin hyvä kokki, astian muodosta riippuu kuinka hyvin porkkanat peittyvät nesteeseen. Jos porkkanat eivät peity kokonaan, voi lientä sekoittaa viipaleiden joukkoon. Halutessaan liemen määrää toki voi myös suurentaa.